Stavka Javnega sektorja

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #9334
  • Začetni datum

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.718
9.493
113
Kaj pa če x let leži doma, ker kao ne dobi službe? A'ta more tud vrnit? Podobno, kot ozko bereš, tudi ozko razmišljaš.

Nazadnje urejeno:

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Kaj pa če x let leži doma, ker kao ne dobi službe? A'ta more tud vrnit? Podobno, kot ozko bereš, tudi ozko razmišljaš.

Ko je omejitev hitrosti 40km/h in pelješ 70km/h, kaj se zgodi? Nič, če te policaj ne ustavi. Je pa verjetnost, da te. Zato načeloma voziš po omejitvah.

Če preslikam, s tem, kar sem predlagal, ne dobiš vseh, dobiš pa nekatere. In spremeniš zavedanje ljudi.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.718
9.493
113
Se prav bi kaznoval tiste, ki si poiščejo delo, tiste, ki pa ležijo doma pa ne. Ne gre tko. Zakaj pa ti ne vrneš, kot praviš imaš več, mogoče bo pa več ljudi sledil zgledu.... Mal ga biksaš.

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Verjel ali ne, solo (razen osnovne) sem si sam placal. Od srednje, faksa in MBA. Cisto vse.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Mmmmja, ... v bistvu jaz tudi. Sem imel kadrovsko štipendijo in sem jo oddelal do minute natančno nazaj. Potem sem pa šel privat
tongue-1.gif
.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Da dodam, mi je po eni strani še danes žal za vsak dan, ki sem ga pustil v tisti firmi. Po drugi strani je pa tudi treba nekje dobiti kilometrino
tongue-1.gif
.
Ta kilometrina je pa zelo pomembna, če hočeš iti nekoč na svoje ...
tongue-1.gif

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Citat:
Uporabnik Tommy17 pravi:
Verjel ali ne, solo (razen osnovne) sem si sam placal. Od srednje, faksa in MBA. Cisto vse.
Take sole kao imas, bere se te pa kot nekega nedozorelega mulca..😕

Floki

Guru
6. sep 2007
10.110
3.171
113
Citat:
Uporabnik Tommy17 pravi:

Ni pa fer, da nekdo plačuje davke v Avstriji s šolo, ki jo je omogočila Slovenija, koristi slovenski vrtec, slovensko zdravstvo... kot rečeno, davke pa plača v Avstriji.

In ja, bega možganov ne bi preprečili, morda omejili. Še enkrat, gre za ga zadevanje, ki ga ni.

hysterical-1.gif
Daj ne seri s takimi. Kakšno zavedanje, a ti hodiš v službo zato ker ti je tam lepo in imaš mir pred ženo ali zato da lahko otroke nafutraš.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.718
9.493
113
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Citat:
Uporabnik Tommy17 pravi:
Take sole kao imas, bere se te pa kot nekega nedozorelega mulca..😕
MBA....vse je povedu.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.966
6.583
113
Tommy17, tvoja mentaliteta je vse kar je narobe in seveda če že kratkoročno na horuk neki rešiš, dolgoročno sigurno ne. Zavedaj se ti, da nihče (razen svetlih izjem iz več razlogov) ne želi iti ven. Če gre, to pomeni, da so mu ponujene bistveno boljše možnosti. V slo ne rabijo biti enake, so lahko tudi nekaj slabše, ker se vse to z ostalimi aspekti življenja pokompenzira. Se kot otroka, ko se začne solat prvezat pa zasuznjit dokler ne odplača "dolga"? Če se bi razmere malo pri nas uredile pa ne bi bil tak texas na vseh področjih,da ne koncu ne veš kdo pije kdo plača, ni treba nič pogojevati z neko dobo potem bi pa takoj vsi spizdili, ampak bi za zmeri ostali. In ne gre samo za višino plače, kjer se ponavadi pri Janezu vse začne pa neha, gre tudi za normalne fer odnose, kjer je točno jasno kaj se od tebe pričakuje, v kolikem času in kako je plačilo za to. To je pa pri nas redkost, ker se zadeve rešuje, kot bi jih ti. Rečeš da ne sme nikamor, pol pa lahk delaš kar češ. Seveda ko gre za druge, za sebe pa ponavadi druga pravila veljajo. Toj pač rezultat tega če nedoraslemu daš možnost odločanja in občutek moči - Janezu seže samo do tle, naprej pa ne več...

Kaj pa če bo kdo potem raje sam plačal šolanje. Raje neobvezna kreda ali premožnejši starši, pol.pa živijo miška. Tle ostanejo reveži, seme sposobnih in/ali uspešnejših pa odpeketa se hitreje kot sedaj. Ti je ta možnost šinila skozi betico? Zakaj bi se kdo odločil za kredo, kjer se na koncu zasuznji? A to zdaj ni trenuten problem, ta je za čez 10 let po uvedbi tvoje rešitve?

I

Izbrisan uporabnik #9334

Ti dam prav, bi pa malce dodal (če smem
tongue-1.gif
)

Tomijev predlog, da naj bo neka mandatna zaveza za delo po končanem šolanju bi bila čisto v redu - če bi tudi država izpolnila svoj del pogodbe. To je ponuditi možnosti za nadaljnje dozorevanje.

E - tu so pa današnji hiperinteligentni ekonomisti vmes, ki pravkar pravijo, da se splača zgolj in samo kratkoročno vlaganje, dolgoročno pa ne!
stupid-1.gif
Ter mešanje megle kot neki hiper svetovalec nekje ...

Ko sem se jaz šolal, smo imeli za ciljno firmo vsaj Kemijski institut ali pa kar Jožef Štefan. Danes ... kakšen cilj si lahko postavi moderen študent, razen neke zaposlitve v JS, kao kancelarijski pacov, sam sebi namen?

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Hodim v sluzbo zato, ker rad delam to, kar delam. Ce se nekoc ne bom dobro pocutil v tem poslu, bom delal kaj drugega.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.110
3.171
113
Citat:
Uporabnik Tommy17 pravi:
Hodim v sluzbo zato, ker rad delam to, kar delam. Ce se nekoc ne bom dobro pocutil v tem poslu, bom delal kaj drugega.

Torej bi to kar rad delaš delal tudi za 700€ na mesec ali bi zamenjal službo?. To da so v službi dobri pogoji za delo, dobri sodelavci in zanimivo delo je samo bonus k plači (pa boljši produktivnosti....)

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Floki, ne delam za 700 EUR. Nisem bogat, zalužim pa toliko, da se ne rabim spraševati, koliko stanejo osnovne življenske potrebščine, koliko imam porabo na avtu, da ne nosim olja na servis k mehaniku in predvem toliko, da lahko vsako leto pomagam kakšni drižini, ki je v finančni stiski. Ne zaradi drugih, ampak zaradi sebe. Ker bi bil vesel, da bi tudi meni kdo pomagal, če bi pomoč potreboval.

Imam res vrhunske sodelace in se super razumemo. Pa nas je cca. 100. Včasih gremo kam na večerjo, pa smučat, pa na team building... Vrhunsko vzdušje.

Kor rečeno, plača super, bonus in ostale bonitete tudi. Pa mi ni to glavni motiv, da vsak dan ustanem iz postelje in grem v službo. Rad grem, ker delo rad delam in ker imam vrhunsko ekipo. In ja, za 700 EUR pač ne bi belal (razen, če ne bi šlo drugače). Pri nas nihče od zaposlenih ne razmiljša o plači, ker je več kot korektna. Ne samo zame, za vse.

In če ne bi užival s tem, kar delam, bi se pač lotil drugega posla, pa če prav za nekaj manjšo plačo. Pa še enkrat, to ni 700 EUR, ker to vseeno ne odtehta dela in odgovornosti, ki je nosim. Mi je pa za nekaj 100 +/- vseeno, pomembno je, da je kolektiv super in delo zanimivo.

In vsak od nas, tudi ti in cela JS ima možnost izbire. Če mu kaj ni všeč in misliš, da si bilj sposoben, daš odpoved in greš drugam. Sem že enkrat napisal in me ni sram ponoviti. Ko sem bil otrok, sem bil tudi kdaj lačen. In nič mi ni bilo v zibeljko položeno, ali pa da bi kdaj kaj podedval. Za pač ne verjamem, da se ne da uspeti, če si priden in vstrajen. Je pa res, da je najlažje slediti Štruklju in tulit za večje plače.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
V tvojem primeru bi morali učitelja za ušesa in znižati plačo-samo zadnji odstavek: zibeljka-zibelka, podedval-podedoval, vstrajen-vztrajen..
tongue-1.gif

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Ja, zarad davkov folk dela v Avstriji. To bo...

Ne zaradi davkov, ampak tudi zaradi davkov. Je bistvena razlika, če dobiš v Sloveniji 3.000 EUR bruto, ali pa enak bruto znesek v Avstriji. Poleg tega (če se prav spomnim, tole nisem 100%) dobiš v Avstriji še eno plača za Božičnico.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.110
3.171
113
Ja vidiš ti imaš poleg dobrih sodelavcev še dobro plačo. Kaz imam tudi vrhunske sodelavce in ne bi zamenjal službe za 10-20 mogoče tudi več % odvisno od firme. Ampak nimajo vsi te sreče. Kaj ti bo veselje v službi če na koncu meseca drobiž domov nosiš.