Floki, ne delam za 700 EUR. Nisem bogat, zalužim pa toliko, da se ne rabim spraševati, koliko stanejo osnovne življenske potrebščine, koliko imam porabo na avtu, da ne nosim olja na servis k mehaniku in predvem toliko, da lahko vsako leto pomagam kakšni drižini, ki je v finančni stiski. Ne zaradi drugih, ampak zaradi sebe. Ker bi bil vesel, da bi tudi meni kdo pomagal, če bi pomoč potreboval.
Imam res vrhunske sodelace in se super razumemo. Pa nas je cca. 100. Včasih gremo kam na večerjo, pa smučat, pa na team building... Vrhunsko vzdušje.
Kor rečeno, plača super, bonus in ostale bonitete tudi. Pa mi ni to glavni motiv, da vsak dan ustanem iz postelje in grem v službo. Rad grem, ker delo rad delam in ker imam vrhunsko ekipo. In ja, za 700 EUR pač ne bi belal (razen, če ne bi šlo drugače). Pri nas nihče od zaposlenih ne razmiljša o plači, ker je več kot korektna. Ne samo zame, za vse.
In če ne bi užival s tem, kar delam, bi se pač lotil drugega posla, pa če prav za nekaj manjšo plačo. Pa še enkrat, to ni 700 EUR, ker to vseeno ne odtehta dela in odgovornosti, ki je nosim. Mi je pa za nekaj 100 +/- vseeno, pomembno je, da je kolektiv super in delo zanimivo.
In vsak od nas, tudi ti in cela JS ima možnost izbire. Če mu kaj ni všeč in misliš, da si bilj sposoben, daš odpoved in greš drugam. Sem že enkrat napisal in me ni sram ponoviti. Ko sem bil otrok, sem bil tudi kdaj lačen. In nič mi ni bilo v zibeljko položeno, ali pa da bi kdaj kaj podedval. Za pač ne verjamem, da se ne da uspeti, če si priden in vstrajen. Je pa res, da je najlažje slediti Štruklju in tulit za večje plače.