Starejši ljudje in tehnika

madam_orange

Pripravnik
25. jul 2007
388
0
16
oranžna cona
Ko je mela moja babi pred par leti že kakšno leto mobitel, pridem enkrat k njej lih medtem, ko je telefonirala. Pa mal počakam, pa slišim da je nehala govort, pol pa ona prekine pa še neki na polno prtiska na mobi.
Jaz: A kaj rabiš?
Babi: Ja, mislim da je moj telefon pokvarjen, ker karkoli pritisnem, lučka se nikoli ne ugasne in potem vedno tolk pritiskam, da se ugasne cel telefon. Kje ugasneš lučko?

smile-1.gif
Meni so te stvari blazno zabavne!

blustar

Pripravnik
1. okt 2007
230
0
16
Očitno ne gre samo za starost. Moj oče je bil včasih zelo za tehniko - on je kupoval prve računalnike (še Commodore) in smo jih skupaj spoznavali. Potem, ko je šel v penzijo, je pa čist anti postal. Saj zna pogooglat kaj, pa Office uporabljat približno, pa klicat na mobilca, ampak drugač ima pa zdaj mama čez sodobno tehnologijo. Ona mu pošilja maile (fotr ima gmail account in navodila, ampak mu vedno ona prek svojega maila pošilja), zna tud kaj drucga z mobitelom počet kot klicat, pa digitalca in dvd snemalnik etc. ima ona čez.

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Pri meni je mat cela tema, tko da vsakič ko grem od doma in je računalnik prižgam zatežim naj se računalnika slučajno ne dotika, ker so ji parkrat uspele take akrobacije, da še meni s poznavanjem računalnikov kaj takega nikol ne bi uspelo.
crazy1.gif

Tuidi ostala tehnika ji dela težave, razen kakšnih gospodnjsih aparatur. Na mobitelu je imela nalepko s svojo številko, ker si jo ni mogla zapomnit, nosila je tudi blokec s številkami ostalih ljudi, odkar se nam je daljinc za tv pokvaru še vedno ne ve kako ga dat naglas
hysterical-1.gif

No, fotr obvlada več al manj vse. Zdej si je ubodu računlnik in mu bo treba zadeve še malo natančenje razložit .. čemu je namenjen mail, geslo za računalnik ni isto geslu za internet in podobne štose, drugače sem pa z njim več al manj zadovoljna. Stvari se hitr uči in redkokdaj postavi kakšno butasto vprašanje, medtem ko sm znala mat včasih kar vržt ven iz sobe, ker mi je tako dvignila pritisk s spraševanjem neumnosti
bonk.gif

Nazadnje urejeno: