Starejši ljudje in tehnika

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Meni gre kar dobro od rok.
cheer.gif

Še kozla in klepec sem naredil sam.
cheer.gif

No, slednjega sem samo nasadil, babco mi je pa dal sosed.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Koso prav nabrusit je mala umetnost... ampak mi jo je tudi že uspelo, ne rečem da glih dobro in hitro, ampak rezala je potem bolje, tak da na slabše ni šlo
hysterical-1.gif

Sicer je pa za starejše zelo praktičen tisti mobitel, ko ima samo 4 tipke al kako že. Sej ni treba da se da notri spravit sto in enega človeka ki ga nikoli ne pokličeš, ampak da lahko pokličeš enega ki veš da bo vedno dosegljiv in ti bo lahko priskočil na pomoč če se ti kaj zgodi. Ok, pa da te lahko kdo pokliče in se pač lahko oglasiš
smile-1.gif

lp
Peter

Steve

Guru
13. avg 2007
9.969
1.853
113
heh..moj foter, 60 let, pravi geek
aplauz.gif
če je volja, pa če so možgani še prisebni, kar bi pri teh letih morali bit 100%, nevem zakaj se nebi mogli naučit.
Vem za eno tetko, okrog 50, ko je prvič v življenju miš v roko dobila. Ni in ni mogla skapirat kaj si naj pravzaprav s tem počne
stupid-1.gif

Pa še ena vsakdanja, dokaz da ti volja ne pomaga, če si low iq. Sestrična, skoraj 50, internet ima že nekaj let, pa ne skapira nič. tema.

Vsakič isto: pa daj mi toti internet v slovenščino nastavi, saj jaz to nič ne razumem
bonk.gif

Ne pošiljam maila, ker me lahko borza dobi da mam računalnik (brezposelna).

Ne pošiljaj mi slik, ker to plačam ko nora (sistem kabskega interneta ne kapira nikak).

Preden sem ji internet zrihtal, sem jo vložil konkretno: jaz: vzemi stari tv, pa telefon, pa oni pisalni stroj tam, pa ti bom priklopo na internet. ona: Resno!!???
shocked-1.gif

vam se mogoče zdi smešno, jaz vsakič popizditis dobim, ko že moram nekaj let vsakič eno in isto razlagat, pa ne gre in negre
bonk.gif

Zorroslav

Zeroslav
5. jan 2008
1.441
0
36
36
Moj fotr obvlada računalnik zelo dobro, medtem ko mtka bolj za silo.

Najboj smešen je stari ate ko ma na mobitelu napisano PIN kodo.

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
To še ni nič. A veš, koliko ljudi ima na bančni kartici napisano PIN kodo ?
bonk.gif

Noker

irCAR81

Fizikalc
19. mar 2008
1.712
77
48
Moja babi iztakne televizijo in štedilnik iz vtičnice za elektriko, ko ju ne uporablja.

Pa sem jo vprašal zakaj to naredi in je rekla, da jo je strah da nebi kaj zagorelo.

Potem sem jo pa vprašal, kako da tiste radio ure ki jo ima na nočni omarici ne ugaša iz enakega razloga... ko spi se lahko tisto vname in bo živa zgorela. Pa je rekla, tm sm pa zravn pa bom pogasila. Me zanima ja.

B81

22. jul 2007
37.069
10.575
113
KSZ

Babici je fant pri 80-ih kupil mobitel, da se menita. Zadnjič sem opazil, da nekam dolgo tipka po njem, ne vem, če ni sms-a pisala
grin1.gif

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
jaz pa poznam enega mladega ko si noče internet zrihtat, pa smo mu rekli že kolikokrat da naj si naroči pa ni vrag da ga spraviš zraven,..kmet zarukan pa bo čez par let videl kaj to internet je pa ga bo vkup pobralo, sigurno.

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
ksz
videl enega strica (pomoje okrog 55-60let), ki je imel na hrbni strani mobilnega telefona napisane številke svojih prijatlov.

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.424
535
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Naša mati se pa jezijo na moj avtov. Čeprav se vozijo v njem samo kot spotnica, jih jezijo raznorazni piski in to, da morajo biti privezani. Pa polnenje mobija in branje SMS sporočilcje tudi problem pri naši mati.

Potem imajo naša mati še probleme z obvladovanjem pečice v kuhinji. To je zanimivo, ko je potrebno kaj nastaviti, je vedno potrebna pomoč. Se pa čudim, kako so se navadili uporabljati pralni stroj z digitalnim programatorjem in LCD displayem. Ko so ga nabavili, sem mislil, da bo več problemov preden bo zadeva zalavfala.

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
moja babica je stara 85 in vsak dan brez vseh težav uporablja mobitel
smile-1.gif

pravtako tud 90 letni dedek uporablja enak mobitel brez, da bi rabil kakšna dodatna pojasnila ... razložli smo mu 2x ... ko ga je dobil in, ko si je opomogel po kapi

obadva tudi uporabljata teletext ... včasih se edino zmotita in teletextu rečeta internet
smile-1.gif

nepot

Pripravnik
2. sep 2007
646
0
16
Beer City/Knežje mesto
Citat:
Uporabnik _jolly_ pravi:
ksz
videl enega strica (pomoje okrog 55-60let), ki je imel na hrbni strani mobilnega telefona napisane številke svojih prijatlov.

zmagovalec. Btw: moja mama je hotla mobija tko napolnat, da je odprla telefon in hotla dat kartico v zadnji del telefona
hysterical-1.gif

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Citat:
Uporabnik Nobody pravi:
moja babica je stara 85 in vsak dan brez vseh težav uporablja mobitel
smile-1.gif

pravtako tud 90 letni dedek uporablja enak mobitel brez, da bi rabil kakšna dodatna pojasnila ... razložli smo mu 2x ... ko ga je dobil in, ko si je opomogel po kapi

obadva tudi uporabljata teletext ... včasih se edino zmotita in teletextu rečeta internet
smile-1.gif
Ti maš genije v žlahti in vesel bodi, da jima "računalnik" še tko dobr laufa.
smile-1.gif

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.424
535
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Bodi vesel. Takim lahko rečeš samo geniji.

Je moji stari mami crknila televizija. Pa me pošlje po novo. Doma vse skupaj razpakiram, ... potem pa ji pokažem novega daljinca. Prvo vprašanje je bilo kako se bom naučila delat s tem daljincem. K sreči je ugotovila, da je tisti od ta stare televizije dober tudi za ta novo in je bila vsa srečna. Teletekst je pa zanjo španska vas.

Focus

Pripravnik
27. okt 2007
871
12
18
Luna
No jaz poznam enega strica, ki bo leos star 60. Si kar sam nalaga winse in formatira računalo, pa še z kakimi linuxi se včasih poigra (da vidi kak napredujejo). Tudi kaki crackani programi mu niso tuji. Pa na par forumih je tudi čan.
Pri mobilcu ga najbolj matra to da nevidi dodro, pol pa ma fore daj mi to pošlji prek blututta pa neve kje se vklopi (pa ne pusti da bi mu ga gdo drugi vklopo) pol pa išče po 15minut preden najde (no lahko mu poveš ampak telefona nebo dal z roke, to se mu dogaja predvsem pri takih stvareh, ki jih redko uporablja). Morem rečt da je zelo napreden za svoja leta.

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Kličem mojo mami, se ne javi. Čez dva dni me kliče: "klicala si me danes"
hysterical-1.gif

Ok, zdej smo jo naučil gledat zgrešene klice, celo SMS zna prebrat takoj (ne čez dva dni
tongue-1.gif
).
Moja dva sta stara 50 let, ampak jima računalniki in internet delata blazne težave. Ne skapirata dvojnega klika, puščice za prehod na prejšnjo stran...tko, da k mi fotr reče, če mam cajt, da neki pogledava na net, iščem vse možne izgovore zakaj nimam časa, pa mu to rajš kasneje sama najdem in sprintam (print je najbolj zanesljiva zadeva). Pač taka sta, nikoli v lajfu nista imela opravka z računalniki. Mobitele sta zdej čist osvojila. Kar pa se tiče druge tehnike, obvladata v nulo. Sploh moja mami ti zna razstaviti radio, ga popraviti in ponovno spraviti v pogon
zmaga.gif