Glede na to, da je naslov teme, kaj je uspelo inkaj ne:
Ta teden sem flaširal svoj prvi BIAB: Witbier, po receptu iz knjige Domače Pivo (Pale ale Malt, Wheat malt, koriander, malo hmelja za grenkobo, posušena lupina pomaranče , Mangrove Jacks Belgian Wit kvas). Ker mi je temperatura fermentacije prvih (ključnih) 24 ur pobegnila preko 28°C (nisem bil doma, da bi odreagiral) se je predčasno zaključila pri 1.016 namesto pri 1.011. Pivo sem (jasno) že sprobal (par dni na toplem, pol dneva v hladilniku) in je sicer zelo dobro, a tudi precej sladko. Za hec sem ga dal na test še ženi, ki sploh ne mara piva in je takoj dala "plombo" na zalogo ( rekla je "totega se mi ne dotikaj, to bo za mene in moje kolegice"). Zdaj samo še naredim nalepke, poimenoval ga bom pa kar Sweet Wit, pa je problem rešen
Ta teden sem flaširal svoj prvi BIAB: Witbier, po receptu iz knjige Domače Pivo (Pale ale Malt, Wheat malt, koriander, malo hmelja za grenkobo, posušena lupina pomaranče , Mangrove Jacks Belgian Wit kvas). Ker mi je temperatura fermentacije prvih (ključnih) 24 ur pobegnila preko 28°C (nisem bil doma, da bi odreagiral) se je predčasno zaključila pri 1.016 namesto pri 1.011. Pivo sem (jasno) že sprobal (par dni na toplem, pol dneva v hladilniku) in je sicer zelo dobro, a tudi precej sladko. Za hec sem ga dal na test še ženi, ki sploh ne mara piva in je takoj dala "plombo" na zalogo ( rekla je "totega se mi ne dotikaj, to bo za mene in moje kolegice"). Zdaj samo še naredim nalepke, poimenoval ga bom pa kar Sweet Wit, pa je problem rešen