Prek eBaya sem naročil že več stvari, večinoma ne prav visoke vrednosti in do sedaj je bilo vse vredu, zato se mi zaenkrat z vračanjem in odpiranjem disputa na srečo ni bilo potrebno ukvarjati.
Ker pa ne more biti vedno vse vredu, sem tokrat prejel pokvarjen Griffin OEM avtopolnilec za iPhone 3G (vrednost cca. 10€). Na prvi pogled zgleda vse vredu, ko pa ga vklopim v avto in nanj priključim telefon, namesto, da bi se telefon začel polniti in bi se prižgala zelena lučka, se ne zgodi nič, le naprej gori rdeča lučka. To sem seveda takoj sporočil prodajalcu, ki mi je odgovoril:
Citat:
Hello,
We apologize for any inconvenience, however our products are always sold in the condition they have been listed. We guarantee condition and performance of our product and if you dont believe the item has been damaged through shipping, please follow our exchange policy and we will do our best in order to assist you:
1. send back the item
2. include a note explaining the problem
3. include your Ebay username
4. allow a couple of days for the new replacement to arrive.
Thank You for your business.
Again, we're sorry for any inconvenience.
Cell Tech
Attn sami809
612 Brighton Beach Ave
Brooklyn, NY 11235
Potem sem polnenje preveril za vsak slučaj še v drugem avtomobilu -> isto, no potem pa sem opazil še manjšo vdrtinco na ohišju, ni nič počeno ampak, če dobro pogledaš, se vidi, da je malo vdrto, kar pa je lahko nastalo na poti do mene. Če prav razumem, je tako, da v primeru, da se je to res zgodilo na pošti, prodajalec ni kriv, pošiljka pa mislim, da ni bila zavarovana (je poslano preko USPD First-Class International), tako da lahko storim bolj malo (ali pač)?
Sedaj me zanima, kaj sploh lahko storim? V primeru, da grem polnilec pošiljat nazaj, a to enostavno nesem na pošto in rečem, da bi rad poslal na ta pa ta naslov, al je treba še kej posebi omenit, ter koliko približno bi stala poštnina nazaj v Ameriko (na kuverti, ki sem je prejel (USPS) piše 2.66$ [iz Amerike v Slo]).
Ali imam kaj možnosti, če odprem dispute, glede na to, da sem polnilec vseeno prejel, vendar ne dela, poleg tega pa zgleda nekoliko drugače, kot je bilo prikazano na sliki, če prav me to sploh ne bi motilo, če bi le deloval.
Slika polnilca v oglasu na eBayu je taka:
prejel pa sem tak polnilec:
(dejansko obstajata oba modela, je pa trenutno na strani proizvajalca mogoče najti le prvega - tak kot je v oglasu)
, če lahko to kej pomaga v skrajnem primeru, da drugače ne rešim problema. Potem me zanima še, v primeru, da mi eBay prizna dispute, ali sem dolžan pošiljat ta pokvarjen polnilec nazaj ali ne.
Sej po eni streni si spet nebi rad delal preveč dela in dodatnih stroškov s tem polnilcem, ker od 10€ nebom umrl, se mi jih zdi pa škoda stran vržt, če ni nujno.