Spletni nakupi e-BAY (2)

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
eh zaj... Napačen link sem dau. Thnx za opozorilo.

bentiš, sem upal, da bo brez unih 20%. pr taki škatli in vrednosti zihr ne bojo spregledal. Nisem bil siguren, če je za h.k. tud davek. Hvala!

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.616
4.572
113
50
Na sončni strani ALP
Hoj...

Je na eBayu kakšna varianta znižati podano max. ceno ali pa sploh odstopiti od avkcije?

TNX
crazy1.gif

GTI_Fan

Pripravnik
1. sep 2007
245
0
16
Kot kupec ali prodajalec?

Kot kupec znižati ceno bolj težko. Lahko pa se sporazumno razdre "pogodba" o nakupu, ki si jo sklenil z zmago na dražbi. Vendar mora priti pobuda s strani prodajalca. Načeloma pa je tako, da če se obvežeš, da boš kupil, moraš to tudi storiti. To ni naša Bolha, zato je treba vse skupaj jemati dovolj resno.

sniper007

Pripravnik
22. jul 2007
712
0
16
kaj se zgodi v primeru, da dva različna uporabnika nastavita isti sniper na isti znesek in isti čas ?

Nazadnje urejeno:

scsiii

Pripravnik
1. sep 2007
167
5
18
če ne bo nobenga višjega bida, bo zmagal tisti snipe, ki ga bo ebay sistem prvega sprejel... (latence omrežij igrajo vlogo)

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
ksz

Iz kitajske nameravam kupiti zadevo, vendar bi jo poslal k sorodnikom v Italijo (ne pošiljajo v SLO oz. so stroški enormni). Zadeva stane s poštnino 550$. Zanima me, koliko bi bilo še dodatnih stroškov - stroški carine ter davek? Kako je s plačilom davka, ali ga obračunajo glede na priloženi račun v paketu, ali te pokličejo domov? Kako plačaš stroške - ob prevzemu paketa? Hvala za odgovore!

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Ni panike.

Imam nov problem. V nedeljo sem zmagal pri biddanju, sedaj se pa prodajalec ne oglaša. Za Invoice sem že dvakrat zaprosil, pa ni nič odgovoril glede poštnine. Kako dolgo moram čakati, preden ga prijavim?

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik sniper007 pravi:
nekako ne razumem zakaj bidate, če pa ne veste koliko je sploh poštnina ?

Nekdo je vprašal, koliko je poštnina za Malto in prodajalec mu je odpisal 4 GBP ter, da je to poštnina tudi za ostale države izven GB. Ker pa seveda ni bilo "uradno" oz. ni pisalo v glavi zraven artikla, sem mu poslal zahtevek za skupne stroške.

Sicer pa je včeraj zvečer končno odgovoril in je vse OK.

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.666
9
38
Ljubljana- okolica
Povejte mi nekaj. Koliko ocen "mora" imeti prodajalec da imaš možnost pritožbe(delno vrnitev denarja). Procentualno je na =li ker v 12 mesecih ni uporablal ebaya...
Namreč stvar je taka da sem našel en del katerega ima on. Pravi da mi pošlje tudi v slovenijo čeprav tega ni napisal v oglasu(preko maila). gre pa za tegale: http://myworld.ebay.de/breity82/

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.