Spletni nakupi e-BAY (2)

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
ksz

Od Francoza sem kupil zadevo, ki naj bi bila nova (tako je pisalo v opisu), vendar se je izkazalo, da to ni res. Gre se za baterijski vrtalnik, ki ima sledi obrabe (sicer minimalne), baterija je pa na videz precej "zdelana". Kaj lahko naredim? Lahko zahtevam nekaj denarja nazaj?

kihko

Pripravnik
15. sep 2007
474
0
16
Najprej naj ga pa seveda kontaktira in povpraša, kako se bo to rešilo. Potem šele udariš s kanoni.

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.666
9
38
Ljubljana- okolica
spet jaz:)
prodajam eno zadevo na ebayu za katero sem dobil zahtevek za ceno od neke "američanke" s pripisom:
"Hello,i bought your item on ebay with the buy it now,i want the item shipped to my
husband's address in AFRICA and not my U.S address,kindly get back to me with the
invoice so that i can make the payment via paypal as soon as possible......TASHA "
Se je kdo ze s tem ali podobnem ze kdo ukvarjal?? Drugace je pa na novo registriran uporabnik in mi je sumljivo.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.463
2.453
113
Nigerijski goljufi NAJBRŽ. Mene je ena z enako foro kontaktirala preko bolhe ko sem GSM aparat prodajal. In sicer da je v USA in da bi za božič poslal njenim otrokom v Afriko gsm aparat. Vse možne linke mi je pošiljala od Bank of America da je denar že nakazan na moj naslov, račun nevemkaj še vse, jaz pa sploh nisem dal nobenih podatkov :S In potem je še goljuf enih 10x zagnjavil če sem že poslal, to je bilo to...

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.666
9
38
Ljubljana- okolica
re:
bonk.gif
.
kaj sedaj ko mi je zjeb** oglas počakam 7 dni in skenslam naročilo ali se da to prej uredit?

Nazadnje urejeno:

cunctator

Pripravnik
18. jul 2007
294
0
16
če res ni bil pravi paypal,prijavi ebayu,da ga fliknejo dol,ti boš pa lahko še enkrat postavil oglas.stroške ti bodo vrnili.

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
KSZ

Na ebayu sem kupil že ogromno stvari in nikoli nisem imel problemov. Če tudi ni eksplicitno pisalo, da pošiljajo v Slovenijo, se je dalo vse urediti. Do danes seveda, ko sem kupil zadevo (zmagal na ponudbah v zadnji sekundi) in poslal vljudni mail, naj mi prodajalec sporoči še ceno pošiljanja v Slovenijo preko DPD službe ali DHL, da mu vsoto nakažem na račun. On pa mi nazaj napiše, da: The auction was only for shipment to Germany. So please let me have an adress in Germany."

Ali se lahko pritožim na ebay glede tega? Če smo EU, potem ne vidim težave, da mi prodajlec pošlje pač v Slovenijo.

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Pa nimaš se kaj pritoževat. te bodo še vprašali, če si nepismen
evil.gif

Kadar ni navedeno, da pošilja v SLO, jaz vedno najprej vprašam prodajalca, če bi vseeno poslal. Velikokrat se da vse zmeniti, dostikrat pa tudi ne. Angleži znajo biti precej bukovi včasih.

GTI_Fan

Pripravnik
1. sep 2007
245
0
16
Pa Italijani so tudi problematični - vprašanje če sploh vejo kje je Slovenija...
Glede pošiljanja pa je absolutno tako, da če prodajalec napiše, da pošilja samo po Nemčiji se nimaš kaj pritoževati, če noče poslati v SLO. Vsekakor je potrebno pred bidanjem vprašati če pošlje k nam in za koliko...

GTI_Fan

Pripravnik
1. sep 2007
245
0
16
Ja, ampak samo za carino, ki je zanemarljiva (par %). Kar bistveno spremeni ceno artikla pa je DDV, za katerega pa žal ne velja meja 150€...

sniper007

Pripravnik
22. jul 2007
712
0
16
Citat:
Uporabnik GTI_Fan pravi:
Ja, ampak samo za carino, ki je zanemarljiva (par %). Kar bistveno spremeni ceno artikla pa je DDV, za katerega pa žal ne velja meja 150€...

fajn bi bilo, če bi moderatorji nastavili, da se vsak 3 post autoposta ta quote ker je itaq na vsaki strani isto vprašanje vsaj 1x

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
KSZ
Kaj lahko naredim, če ima prodajalec pri artiklu napisano, da pošilja v Evropo, na Japonsko, Severno in Južno Ameriko, prav tako se pri artiklu izpiše poštnina za Slovenijo, ko ga pa kontaktiram za neke tehnične podrobnosti, mi napiše, da ne pošilja v Slovenijo.
Pa to je za popizdit, tile Angleži (nekateri, ne vsi, ker z enimi delam super) so pritegnjeni. A lahko napišem kakšno pripombo na ebay, glede prodajalca?
Ali mi je dolžan poslat, če jaz to zadevo kupim in plačam s paypalom? Se bojim, da ne ostanem brez denarja.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.463
2.453
113
Seveda ti je dolžan poslati, saj je Slovenija EVROPA uradno, neuradno pa tako nismo ampak to ni pomembno!

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.