Spletni nakupi e-BAY (2)

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

ajvanho

Pripravnik
3. sep 2007
463
6
18
Citat:
Uporabnik cunctator pravi:
prodajat ni problema. izdelaš oglas in ga vržeš gor (avkcija ali kupi takoj) ko je stvar prodana pošlješ kupcu mail preko ebaya (maš na oglasu možnosti). lahko ti plača preko paypala ali na tvoj račun (rabi tvoj naslov,tvoj iban in bic številko). priporočam nakazilo na račun, ker imaš pri paypalu dodatne stroške. nekaj pa ti še ebay trga. in to je to. simpl ko pasulj.
če te zanima še kaj specifičnega pa le pogumno
wink-1.gif

mene pa zanima konkretno - prodal bi kamero, za katero bi rad iztržil najmanj 100 €, na eBayu pa bi ponudil bidanje od STARTING PRICE 50 € naprej in če končna cena ne bi dosegla 100 € (s katerimi bi bil zadovoljen) ali thx god še več, bi bil zadnji bider jaz sam. (ker s prodajo za samo 65 € pač ne bi bil zadovoljen). Ker vidim oziroma vsaj mislim si, da eni imajo nastavljeno tako, če ni zanimanja, so na koncu zmagovalci oni sami ali pa imajo več accountov - glej spodaj, samo ne vem, kako se to nastavi. Oziroma, naj mi nekdo razloži, kaj so te *** v imenu bidderja.

bids.jpg

cunctator

Pripravnik
18. jul 2007
294
0
16
te zvezdice pomenijo,da se ne ve kdo je bidder. od lanskega leta je to povsod na avkcijah,najbrž zaradi malverzacij,anonimnosti ipd.
če pa že želiš zavarovati svoj artikel pa reci komu, ki ga poznaš in je prav tako na ebayu,da ti ga varuje.
še prej pa ti predlagam,da si ogledaš koliko podobni artikli sploh dosežejo ceno,da ne boš zastonj plačeval stroškov ebayu. torej,poišči ene par enakih artiklov,jih daj na opazovanje in počakaj na konec avkcije. tako boš vedel,kaj lahko pričakuješ.

ajvanho

Pripravnik
3. sep 2007
463
6
18
Citat:
če pa že želiš zavarovati svoj artikel pa reci komu, ki ga poznaš in je prav tako na ebayu,da ti ga varuje.

To pomeni, da ti znanec nastavi želeno ceno (v mojem primeru 100 €), kar gre pa čez s strani tretjega kupca, pa toliko bolje.

Kako pa je potem z nakupom znanca od mene (če se na koncu izkaže, kot najvišji bidder) - se to stornira, ali se aBayu plača kakšna provizija kljub stornaciji ali kako gre to, ker do transakcije s strani frienda itak ne pride ?

cunctator

Pripravnik
18. jul 2007
294
0
16
nakup se ne stornira,plačaš provizijo. najbolje,da ti bida počas,ne da ti takoj useka 100€.
edina možnost za to,da ne plačaš provizije je,da ga po nekaj tednih prijaviš,da ti ni plačal,izvedeta prijavo do konca in na koncu dobiš
stroške nazaj. ampak,če ima ta kolega aktiven račun,najbrž to ne bo naredil,saj se te prijave pišejo in po nekaj prijavah ti zaprejo račun.

ajvanho

Pripravnik
3. sep 2007
463
6
18
hvala za prijazne odgovore, bi te pa prosil, če ti ne vzame preveč časa, lahko napišeš postopek poteka, kako nak artikel daš v prodajo preko ebaya. Lahko na ZS, mislim pa, da bi to marsikoga zanimalo, če objaviš kar tu.

PS 5* zvezdic pa itak

cunctator

Pripravnik
18. jul 2007
294
0
16
greš na verkaufen ali sell,če si na angleškem in potem postaviš oglas. najbolje, da v naslovu daš čimveč podatkov (firma,naziv,letnik,ipd.) naložiš sliko (ena je zastonj) in opišeš artikel (spet čimveč podatkov)
potem imaš možnost buy it now ali avkcijo (svetujem avkcijo z začetno ceno 1€,ker je potem oglas zastonj,na nemškem,na usa mislim,da ne),trajanje oglasa (najbolje da ga postaviš okoli 19-20h,ker se takrat tudi konča,ob tej uri je največ ljudi gor),na naslednji strani označiš še mallo slikico,ki se prikaže že pri oglasih (če začneš s startno 1€,je tudi zastonj,spet samo na nemškem), še enkrat preveriš oglas in to je to.

vse to ti govorim pretežno za nemškega,ker tega največ uporabljam. američani so mal drugačni,pa tut tehnika bo tam najbrž dosegla nižjo ceno. če imaš še kakšno vprašanje,pa kar zastavi.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik sniper007 pravi:
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
prej, kot pa če bi naroču z druzga konca slovenije
bonk.gif

jst čakam iz hong konga, me res zanima kolk bojo rabli, napisal so 5-12dni.

okol 2 tedna iz izkušen

je že doma paket
cheer.gif

19. naročil - 27. dobil

pa primer s slovenskim trgovcem: v pon zvečer naročil in nakazal denar na trr, poslal email s potrdilom, da je plačano, danes v petek ob 12 pa prejel paket
crazy1.gif

In kje je sedaj tukaj logika
confused-1.gif

Nazadnje urejeno:

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
ksz ...

No, po vsem tem cajtu bi še jaz prosil, da mi malo pomagate.
Evo, stvar je taka - dolgo cajta sem iskal ene avtodele na ebayju. Potem se mi en tip na enem forumu javi, da vse ustrezno, mala cena, proda za 150 USD vred s shippingom (shipping 70). Jaz mu nakažem keš preko paypala, ampak ne bo ebay avkcija. Kako to ustrezno poslat, da me ne carinijo oz. ne pokasirajo preveč? Za dokaz o nakupu ne morem predložiti ebay linka, ker ga dejansko ne bo. Kaj naj naredimo? Naj mu nakažem v treh obrokih on pa v škatli prikaže dejansko samo en obrok in sprinta checkout na paypalu? Al pa narediva en fejk ebay listing pa ga jaz takoj kupim z malo ceno. Na carini ne bodo videli, koliko sem jaz tipu dejansko nakazal ...

Sem kako leto nazaj kupil iz USA guitar port za 60 EUR preračunano pa so mi drapnili carino, čeprav je bil v škatli samo guitar port, naknadno sem jim moral dat še link z ebayja in plačat carino ...

Svetujte, kako naj zmutim.

akiva

Pripravnik
21. jul 2007
209
0
16
ksz

Tudi jaz imam eno vprašanje glede nakupa prek ebay-a. Dosedaj sem vedno kupoval na način kupi takoj, nikoli nisem kupoval preko licitacije. Se lahko prodajalec premisli za prodajo, če ni zadovoljen s končno iztrženo ceno?

Sprašujem zato, ker sem na nemškem ebayu našel prenosnik, ki je na licitaciji, naj bi bil nov, zaenkrat pa ima tako smešno nizko ceno, da bi bilo škoda ne vržt uč nanj. Ne dvomim, da se bo cena pred koncem licitacije še dvignila, a imam vseeno pomisleke glede resnosti prodajalca, če bi on na koncu lahko iztržil le pol cene vrednosti prenosnika (beri: bi ga prodal veliko pod ceno, kot pa je taisti produkt v trgovini). Drugače ima prodajalec oceno 100%.

Kako je s kupovanjem elektronike prek ebay-a, kakšne so vaše izkušnje? Se izplača ali je to preveč 'triki' biznis?

cunctator

Pripravnik
18. jul 2007
294
0
16
cene na licitaciji se večinoma spremenijo šele v zadnji minuti,zato se ti sedaj morda zdi smešna cena. sam sicer ne kupujem elektronike,vendar tam kjer sodelujem sam,se cena v zadnjih 20 sek lahko spremeni tudi za 500€. vsi čakajo na konec...
če praviš,da ima prodajalec 100% feedback in jih ima veliko,potem je sigurno ok. so pa avkcije dvorezni nož,sploh pri elektroniki.
ampak večina avkcij se začne z 1€,er ni provizije,zato taka cena. prodajalec pa ti mora prodati artikel,ker je zavezan. ebay ni bolha,verjemi. seveda se vedno najdejo kakšni kekci tudi tam,ampak teh je glede na količino oglasov izredno majhen %

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
ksz

Na nemškem eBayu sem v zadnjih treh dneh kontaktiral (v angleščini) preko zasebnih sporočil približno 6 prodajalcev, toda nihče mi ni odgovoril. Ali je to kaka "običajna praksa" na nemškem eBayu? Do sedaj sem kupoval le preko anleškega in vsi so mi hitro odgovorili, tudi če jim ni bilo v interesu ... Any idea?

rokyone

Pripravnik
18. nov 2008
38
0
6
Jz mam dobre izkušnje z tem!
Pišem jim prav tako v angleščini in večina odgovarja v angleščini, nekaj pa tudi v nemščini...
Do sedaj mislim, da mi samo 2 nista odpisala od cca 15!

cunctator

Pripravnik
18. jul 2007
294
0
16
sam ponavadi pišem v polomljeni nemščini. se mi zdi,da rajši vidijo,da se mal potrudiš. odogovrijo pa mi vsi. tako,da to ni neka praksa,da ne bi odgovarjali. mogoče pa še bodo...
je pa tut finta,da mogoče ne odgovarjajo,če imajo napisano,da ne pošiljajo drugam kot v Nemčijo,ti pa jih sprašujejš,če bi poslali k nam. samo misel....

sniper007

Pripravnik
22. jul 2007
712
0
16
Sam jim vedno pišem samo v angleščini. Sem mnenja da če sm jest kupec, se bo pa že on tut mal potrudu pa odgvoru. Skoraj vedno odbim odgovor.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
45
Ljubljana
No jst pa vseeno raje napišem v nemščini s pomočjo Google Translate. Iz angleščine lepo prevedem v detusch pa s svojim osnovnim znanjem iz srednje šole preverim če ni ravno kaka bedarija. Pol pa pošljem. Me nič ne stane, imam izkušnje z Italijani, ki te pol kurca niso razumel z idealno angleščino, če si pa povedal 20% italijanščine pa zraven še malo pomahal, sta se vse zmenila.
grin1.gif

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
sam ponavadi pišem v polomljeni nemščini. se mi zdi,da rajši vidijo,da se mal potrudiš. odogovrijo pa mi vsi. tako,da to ni neka praksa,da ne bi odgovarjali. mogoče pa še bodo...
je pa tut finta,da mogoče ne odgovarjajo,če imajo napisano,da ne pošiljajo drugam kot v Nemčijo,ti pa jih sprašujejš,če bi poslali k nam. samo misel....

Aha, no danes sem prejel odgovore. Zgleda da so samo malo bolj počasni od Angležev.
smile-1.gif

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.666
9
38
Ljubljana- okolica
Imam eno vprašanje.. Prodal sem neko zadevo vrjatna:best offer. Sedaj me pa zanima koliko časa naj čakam da mi plača preden sprožim postopek (da mi ni nakazal denarja) oz če je kak dogovor da se čaka xy dni??

Nazadnje urejeno:

cunctator

Pripravnik
18. jul 2007
294
0
16
pošlji mu invoice. potem ti bo odgovoril,kdaj namerava plačat. čez kakšnih 14 dni,če ni nič,pa ga vprašaj,kdaj namerava.vsaj tako delam sam

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.366
309
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Citat:
Uporabnik sniper007 pravi:
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
prej, kot pa če bi naroču z druzga konca slovenije
bonk.gif

jst čakam iz hong konga, me res zanima kolk bojo rabli, napisal so 5-12dni.

okol 2 tedna iz izkušen

je že doma paket
cheer.gif

19. naročil - 27. dobil

pa primer s slovenskim trgovcem: v pon zvečer naročil in nakazal denar na trr, poslal email s potrdilom, da je plačano, danes v petek ob 12 pa prejel paket
crazy1.gif

In kje je sedaj tukaj logika
confused-1.gif

za 2 paketa iz Nemčije sm že tle pisal, v četrtek sem pa še neki plačal, v ponedeljek so v Nemčiji prejeli nakazilo, v torek poslali, v četrtek je bil paket že pri meni.... nisem verjel da bo tok hitr

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.666
9
38
Ljubljana- okolica
hej sem vprašal in dobil odgovor da bo včeraj nakazano(hm...)j. Sedaj pa sem dobil mail in koplicira ter navaja da:
citiram:
Citat:
Hey i trying to use a different card to do this but i can only purchase through paypal, because i lost the other one i sign up with, but this is not allowing me.
Daj sem 3 dni da reši zadevo nato bom stoniral...
Zanima me pa kako storniram oz ali samo kliknem "report an unpaid item" in tam rečem da ni plačano itd.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.