Spletni nakupi e-BAY (2)

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

cunctator

Pripravnik
18. jul 2007
294
0
16
tako,tam to klikneš,potem pa maš več možnih odgovorov zakaj ni bilo plačano.izbereš tistega,ki najbolj ustreza in dobiš nazaj provizijo.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Gugl translate iz svahilija v kao-angleščino?
grin1.gif
Nekaj takega kot da je dosegel limit, ne more pa v paypalu uporabit druge kreditne, ker mu ne dovoli. Jaz sem sicer brez problema plačal nekaj s sestrino, ker sem jaz presegel limit za tisti dan.

Imam vprašanje glede biddanja - 2 laptopa bi biddal in me zanima kakšne nasvete imate, torej kdaj oddati bid? Par sekund pred koncem? Minuto pred koncem? Napisati samo kakšen € višjo ceno ali raje enih 10€ več?

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.666
9
38
Ljubljana- okolica
hm.. naslov je iz NY-ka tako da pomoje kak njihov sleng(wassup nigga)...
sam vem približno koliko sem pripravljen dati za določen izdelek
npr da hočemd dati 200€ , cca 5 min pred koncem je cena 120 bidam na 121 to zato da potem samo refresh stisam in mi ni treba 2x potrjevati... nato pa pčakam do konca(10 -15sekund) in vržen cca 5 oz 10€ višjo ceno če to skupaj ne preseže 200€.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
No sej je šlo vse skupaj nekam... oba laptopa sta imela kar ugodno ceno (ne 5€ ali kaj takega, pač nižjo) in je v zadnjih sekundah pri obeh nekdo dal 50€ več gor
tongue-1.gif

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Zgleda zanimiva zadeva, hvala.

Drugače pa ne vem v čem je fora, da en tik pred koncem dvigne ceno za 50€. Pa je bila cena laptopa 100€ (en rabljen iz avstrije), potem pa en dvigne na 150
tongue-1.gif
Ali je mogoče kupec sam odprl account in dvignil, ker ni mislil za nižje prodat ali kaj?

x5x

22. avg 2007
2.666
9
38
Ljubljana- okolica
možno ali pa kak njegov kolega...
Sem zadnjič gledal en telefon in se je tip dobro znajdel. lepo so bidal in nakoncu se cena najprej dvigne na 150€ in takoj za temu na 180 od istega uporabnika več potem ni nihče ponudil... in dobil telefon za 150

Nazadnje urejeno:

x5x

22. avg 2007
2.666
9
38
Ljubljana- okolica
spet imam vprašanje...
Odprl sem da mi noče oz mi ni plačal.. potem mi napiše da naj dam nazaj na ebay da bo s sestrino plačal(zato zaprem primer) nakrat zadevo relistam a jo umaknem ke dobim mail da je plačal.... hm... glej ga zlomka denarja ni na paypalu.. tudi an ebayu mi še vedno piše da nisem dobil plačila.. kakor je meni znano da ni potrebno čakati za plačilo ...
je kaka možnost da zadevo prekličem ker se mi neda ukvarjat z američanom pa čakat al bo al nebo.. (mi je že žal da sem dol worldwide)

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
ksz

Kako je s plačilom carine/davka pri tej meji 22€? Ali se v osnovo upošteva tudi poštnina ali ne? Po domače - naročam izdelek iz Hong Konga v vrednosti 18€, poštnina je dodatnih 10€. Ali bom plačal samo 28€ ali še kakšno carino/davek?

sniper007

Pripravnik
22. jul 2007
712
0
16
jest iz HK naročam tonerje za printer k so z poštnino okol 30€ pa nism še nikol plačal nič DDVja. Je pa res, da ste šteje celotni znesek in bi mi lahko zaračunal kakšen €.

LP

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Če je cena blaga do 22 EUR, se ne plača nič (ne glede na to, koliko znaša poštnina). Šele, če je cena blaga nad 22 EUR, se prišteje tudi poštnina in na vse skupaj plačaš DDV.

x5x

22. avg 2007
2.666
9
38
Ljubljana- okolica
Pred dnevi sem poslal neko zadevo v tujino
Pošiljko sem poslal prednostno in priporočeno. Dobil sem potrdilo (ime priimek in naslov prejemnik)+ kako je pošiljka poslana.. spodaj pa je številka npr.RR81123456SI Zanima pa me kaj če kupec"zataji" oz reče da ni prejel kljub temu da sem jaz poslal? Je možno to nekako preveriti?

Nazadnje urejeno:

Jiggler

Pripravnik
22. jul 2007
637
1
18
Seveda.
Na pošti podaš poizvedbo in ker gre za priporočeno pošiljko je le-ta tudi sledljiva.
Če je kupec prejel pošiljko je tudi podpisal prejem pošiljke poštarju.

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Ni mi jasno zakaj si plačal carino. Na njihovi strani piše takole:

Plačila uvoznih dajatev so oproščene:

pošiljke blaga, sestavljene iz blaga zanemarljive vrednosti, ki se pošiljajo neposredne iz tretje države prejemniku v Skupnosti, do skupne vrednosti 150 evrov. Oprostitev ne velja za alkoholne pijače, parfume in toaletne vode, tobak in tobačne izdelke.

Nazadnje urejeno:
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.