Spletni nakupi e-BAY (2)

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

n3o

Zelenc'
9. maj 2009
13
0
1
ker je item location UK....me zanima ali je potrebno še na ceno na ebay plačati DDV...al za izdelke iz UK se ne obračunava pri ans DDV!?!? aja pa še tole...za kupljene stvari iz azije plačaš pri nas DDV na skupno vrednost blaga in poštnine...zanima me pa kje pol ta DDV plačaš...ob prevzemu...al morš it na carinsko pošto pa to...hvala

Nazadnje urejeno:

sniper007

Pripravnik
22. jul 2007
712
0
16
Citat:
Uporabnik n3o pravi:
ker je item location UK....me zanima ali je potrebno še na ceno na ebay plačati DDV...al za izdelke iz UK se ne obračunava pri ans DDV!?!?

Ker sta obe državi v EU se ne plačuje DDVja

Citat:
Uporabnik n3o pravi:
aja pa še tole...za kupljene stvari iz azije plačaš pri nas DDV na skupno vrednost blaga in poštnine...zanima me pa kje pol ta DDV plačaš...ob prevzemu...al morš it na carinsko pošto pa to...hvala

Plačaš poštarju oziroma na pošti.

n3o

Zelenc'
9. maj 2009
13
0
1
super hvala...me pa še neki zanima...nameravam kupit tole baterijo http://cgi.ebay.de/Akku-fuer-H...ShippingPayment

na delu strani kjer je govora o VERSANDINFORMATIONEN / SHIPPING COST je pri pošiljanju v druge države navedeno:

Bank Transfer:
9,90 Euro for one item and 1,00 Euro for any further item.

ka to pomen, da pol tud če plačaš prek PayPal plačaš tud omenjeno provizijo...al se to nanaša samo ko plačuješ direkt prek banke...al tu govori samo o poštnine v druge države...

p.s.: za PayPal sicer vem da se provizije ne plačuje

Nazadnje urejeno:

rokyone

Pripravnik
18. nov 2008
38
0
6
Citat:
Uporabnik n3o pravi:
9,90 Euro for one item and 1,00 Euro for any further item.
9,90 EUR je poštnina za eno baterijo, če kupiš dve bateriji (lahko tudi kakšen drug izdelek), te bo poštnina stala samo 1 EUR več, torej skupaj 10,90 EUR; za dve bateriji, itd..

Citat:
Uporabnik n3o pravi:
al tu govori samo o poštnine v druge države...

Tako, samo poštnina!

korodani

Pripravnik
12. apr 2009
147
0
16
Evo dečki, sedaj pa še imam jaz vprašanje.

Želim si nabaviti ta 7.1 sistem http://cgi.ebay.com/NEW-Onkyo-...93%3A1|294%3A50

Vendar je poštnina SAMA 725$, medtem ko je pa paket vreden 875$ .

Nevem od kod naročilo ta Onkyo ht-s9100 , ker skoraj od nikoder ne pošiljajo omenjenega sistema v slo ( lahko bi šel tudi v austrijo ponj, np ) ....
any ideas?:S

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
tole je čist možno da se enaka zadeva prodaja v eu pod drugačno oznako. Kolega kupuje lcd tv in je za nemški trg in vrjetno še za nas balkance čist drugačno ime tv-ja kot pa je v usa. V GB ga pa recimo sploh še nimajo na uradni spletni strani.
Ker tut če je v googla vpisu model tv-ja mu je vrglo 99% samo nemških strani.

rokyone

Pripravnik
18. nov 2008
38
0
6
Sem slučajn naletel na tole
Onkyo HT-S9100

Mislim da je tole najcenejša varijanta..

@ n3o -
zmaga.gif

Nazadnje urejeno:

korodani

Pripravnik
12. apr 2009
147
0
16
Citat:
Uporabnik rokyone pravi:
Sem slučajn naletel na tole
Onkyo HT-S9100

Mislim da je tole najcenejša varijanta..

Hvala ti deček.... saj na tega sem že sam naletel, vendar je še kar za 100€ dražje kot amazon / ebay ...
Saj ga bom poklico dečeka za zadnjo ceno...

hvala ti za info,

Lp,Dani

rokyone

Pripravnik
18. nov 2008
38
0
6
Ni problema!

Kolikor sem na hitro pogledal, težko vrjamem, da ga boš kje cenej dobil?? V angliji so cene okrog 700 funtov + poštnina, če ga pa naročiš iz USA bo pa sigurno več, ker moreš plačat še davek in carino...

Vso srečo pri nakupu!

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
ksz

Zbidal sem monitor za 54€. Za poštnino je pisalo, da je 21€ v Slovenijo, sedaj mi jo prodajalec hoče zaračunati 22€ (ni neke panike, gre se za princip pač). Fora pa je v tem, da mi hoče nabiti dodatne stroške, če hočem plačati preko PayPala:

"if you pay via paypal, you also hv to pay for transfer costs (0,35e cent + 3.9% from shipping and auction price). paypal total amount to remit would then equal to 54?+22?+0,35?+3.9%(54?+22e)=79,31euros"

Ali je to dovoljeno? Hvala za odgovore!

cunctator

Pripravnik
18. jul 2007
294
0
16
v kolikor to nima napisano v oglasu,ti ne sme računat dodatnih stroškov in ga lahko prijaviš na ebay (ali pa samo zagroziš)

n3o

Zelenc'
9. maj 2009
13
0
1
na sledljivosti je bilo 16.5.2009 ob 15.21 uri navedeno : Sendung hat das Gateway im Zielland verlassen .... bi lahko predvideval, da bo pošiljka že danes v dostavi?!

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik cunctator pravi:
v kolikor to nima napisano v oglasu,ti ne sme računat dodatnih stroškov in ga lahko prijaviš na ebay (ali pa samo zagroziš)

Ne, tega nima napisanega v opisu. Sem mu že poslal prijazen odgovor, upam, da bo tudi on korekten. Najlepša hvala za odgovor!

Pa še tole - kako pa je z onimi stroški pakiranja? Ali lahko prodajalec doda stroške pakiranja, čeprav je zraven artikla že pisala končna cena poštnine? Zanima me za bodoče primere, ta 1 EUR seveda ni nič ...

GTI_Fan

Pripravnik
1. sep 2007
245
0
16
Če je v opisu artikla jasno razviden strošek poštnine in nič ne piše o kakšnih dodatnih procentih za Paypal, mu načeloma lahko zatežiš (s prijaznim pismom). Prebrati je potrebno tudi drobni tisk, kjer lahko piše, da je cena informativna in jo je potrebno pred bidanjem preveriti pri prodajalcu. Za plačilo pa še vedno ostane možnost bančnega nakazila, pri katerem je manjši strošek, kot provizija Paypala...

Resni prodajalci vse dodatne stroške prikažejo na strani, ker če ne, je lahko kupec neprijetno presenečen ter mu pusti negativni feedback.
Res, da 1 EUR ni veliko, vendar princip prodajalca ni najbolj užiten... Upam, da bosta rešila v tvojo korist.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
No, saj na koncu smo rešili. Sem mu prijazno omenil eBay Resolution center, pa je takoj pristal na plačilo prek PayPala brez provizij (oz. je omenil, da jih bo plačal on; očitno mu ni jasno, da je to njegova skrb, v kolikor drugače ne napiše). Bančno nakazilo pa mi ni preveč všeč, ker traja par dni, da gre skozi, pa še zaščita je bistveno slabša. Sploh pa sem imel še nekaj denarja na PayPalu, ki mi ga je bolj ugodno pokuriti za nadajlnje nakupe kot ga prenašati račun.

Stroški pošiljanja niso bili nikjer omenjeni pod opisom izdelka oz. v kakšnem drobnem tisku. Za pošiljanje v SLO je enostavno pisalo "Postage to SVN: 21€". Ali so pod ta postage navadno vključeni tudi stroški pakiranja, glede na to, da lahko zadetke na eBayu razvrstiš po "Price + P&P (Postage & Packaging)"?

GTI_Fan

Pripravnik
1. sep 2007
245
0
16
Če je tako pisalo, o stroških pošiljanja ne bi smelo biti dvoma. Jaz sem še vedno, ko je bil strošek jasen plačal artikel še preden sem dobil invoice. Pa naj se žali potem če se hoče... Plačam toliko, za kolikor je oglaševano. Če je strošek pošiljanja izven normalnih okvirov, pa prodajalca vseeno vprašam za potrditev stroška pošiljanja.
Me veseli ,da sta rešila v tvoj prid!

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.