Spet v nasprotno smer - nesreča

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.265
7.049
113
Žal niso vsi uvozi na AC enaki temu, katerega sliko si pripopal. Eni so prav bedni.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
samomorilec si ponavadi izbere zanesljivo smrt. Takšna prometna to ni nujno.

Wrong, večina samomorilcev ima željo po publiciteti in samodokazovanju. Večina ljudi ki se odloči za samomor se odloči ker so v življenju nule oz. imajo take in drugačne težave s katerimi se počutijo manjvredne od drugih. Smrt je ponavadi izbrana tako da šokira in da se jo opazi.

Poleg tega glede na število neuspelih samomorov in metod ki so izbrane je precej samomorilcev neodločnih in niso sposobni do koncu uresničiti svojega plana. Ostane pa prej omenjen pridih dokazovanja, ki kao bližnjim dokaže da niso take nule (v bistvu so pa velike reve ki se še pokončat ne upajo). Torej velik del neuspelih samomorov je namenoma neuspelih.

Od tistih ki res uspejo jih je pa velik del pod vplivom take in drugačne substance, ker samo v takm stanju uspejo premagat strah pred smrtjo!

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
za tiste ki jaz vem, jih je večina nekje v gozdu opravila s štrikom. ali kaj podobnega na samem.

torej obvezno šolanje za samomorilce.

darjan, kateri pa so še bolj problematični... na narisanem je maček noter zapeljal..kak je bil pri NM pa ne vem. mislim da se pri teh najlažje zajebeš.

binebane

Fizikalc
30. avg 2012
1.229
0
36
vseeno pa je hitreje če na lokalni zaviješ pred nekoga, ki vozi nasproti tebe, lahko tudi v hišo
dober primer so tudi tuneli kjer so tisti bunkerji za primer požara in je raven zid

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.265
7.049
113
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
za tiste ki jaz vem, jih je večina nekje v gozdu opravila s štrikom. ali kaj podobnega na samem.

torej obvezno šolanje za samomorilce.

darjan, kateri pa so še bolj problematični... na narisanem je maček noter zapeljal..kak je bil pri NM pa ne vem. mislim da se pri teh najlažje zajebeš.

Maček je zapeljal na AC zaradi stave, in bi šel na AC tudi če bi bil zid ali špice...ker je bil v igri denar in alkohol.

Ne vem na pamet kje, sem že videl uvoze, da sem skoraj sam zapeljal gor, če ne bi videl sicer znaka, prepovedana vožnja, ampak jaz sem zgleda eden redkih, ki gleda znake ob cesti.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
tisti ki bo hotel naredit pizdarijo jo bo tako naredil , tisti ki pa se zmoti pa so take stvari lahko sejverji.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Senzor na prometnem znaku, ki zazna vozilo, ki se približuje in sproži zvočnega in svetlobnega hudiča in pol.
Sicer pa, še tistih rok, ki kažejo, da voziš narobe, ni dovolj po uvozih, kaj šele kaj drugega. Verjetno je limit 100 mrtvih, preden se zganejo in vklopijo možgan.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Ja, samo ne ravno na vsakih 50 metrov. Napisal si: Po parih metrih te butne v betico in se umakneš, rešiš in greš s tresočimi nogami iz avta,

Torej "se umakneš". Jaz tega nisem razumel kot "se voziš do naslednjega izvoza/uvoza". Ker to je problem, ki bi se mu radi izognili, namreč vožnja po AC v napačni smeri.

Ja dobro no, mal zdrave logike ti ne bo škodilo. Res ne bom vseh možnih scenarijev reševanja take situacije pisal. Se umakneš s cestišča, če gre, dol z AC, na odstavni pas, zlezeš z avtom na kandelaber, karkoli, samo da preprečiš hudo sranje. Tudi če svoj avto poškoduješ, nič hudega, je samo pleh.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.186
113
Ženska na AC je delala samomor. Če se misliš ubit si kup štrik ne pa na AC. Za sigurno si je izbrala kombinirano vozilo ker ni bilo tovornjaka na žalost pa se je temu uspelo izognit kakršne sreče pa ni imela tista ki je peljala za njo. Samo teorija........

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Je nekje že bilo omenjeno, ampak ne škodi še enkrat: http://www.dars.si/Novice/Napotki_za_ravnanje_v_primeru_voznje_v_napacno_smer_951.aspx

Citat:
Napotki za ravnanje v primeru vožnje v napačno smer
14.6.2012

Kako ukrepati, če smo sami naredili prekršek in vozimo v napačni smeri?

Če se na napačni strani avtoceste znajdete sami, ukrepajte NEMUDOMA:

• TAKOJ SE USTAVITE: ustavite se na odstavnem pasu, vključite utripalke, ugasnite luči (vaše luči svetijo v voznike, ki pravilno vozijo po avtocesti) in pokličite pomoč.
• NE VOZITE VZVRATNO: ne vračajte se po priključku, po katerem ste nepravilno uvozili na avtocesto, tudi če gre za izvoz iz počivališča.
• Ne obračajte vozila na avtocesti!
• Če boste izstopili iz avtomobila, si nadenite varnostno svetlobno oblačilo in stopite na prostor izven voznih pasov.
• Če niste prepričani glede lokacije, kje se sploh nahajate, je najbolje, da pokličete prek sistema klica v sili, to je stebrička ob avtocesti s telefonom SOS, saj bo na ta način vaša lokacija takoj pravilno določena.
• Počakajte na pomoč. Vaše vozilo bo odstranjeno po kriteriju »ovira na cesti«, pomembno pa je, da ne pride do poškodb ljudi, vas in drugih udeležencev v prometu.
• NE GIBAJTE SE PO CESTI, AMPAK ČAKAJTE NA NAVODILA SLUŽB, KI VAS BODO REŠEVALA!

PS: sajkek, pri tvojem predlogu tisti, ki zapuščajo AC ne morejo zaviti levo. Pa zakaj je beton na notranji strani ovinka? Na travo pa verjetno noben ne bo šel. Čeprav...

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.265
7.049
113
kako pa vemo da je to pereča problematika? ima kdo številke kako je pri nas in kako drugje po eu?

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Wrong, večina samomorilcev ima željo po publiciteti in samodokazovanju. Večina ljudi ki se odloči za samomor se odloči ker so v življenju nule oz. imajo take in drugačne težave s katerimi se počutijo manjvredne od drugih. Smrt je ponavadi izbrana tako da šokira in da se jo opazi.

Se ti ljubi prilepiti še link, ki podpira tole razmišljanje?

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
jap, sej to je ravno catch, da gre lahko samo desno, pa potem nekje obrne..tako je onemogočeno da vstopiš na napačni strani v ac.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.265
7.049
113
Kako pa so lahko ti uvozi problematični pa mi je še najmanj jasno, že to mora človeku povedati nekaj, ko opazi, da se dejansko pelje LEVO in ne DESNO, od vstopne točke, po uvozu na AC...

Meni so malo bolj sumljivi tisti, ko je samo en uvoz, pa še ta recimo obraščen s kakšnim drevjem, goščavo, torej da se ravno ne vidi avtoceste, pa mogoče lahko zaradi tega malce zgubiš orientacijo.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Kako pa so lahko ti uvozi problematični pa mi je še najmanj jasno, že to mora človeku povedati nekaj, ko opazi, da se dejansko pelje LEVO in ne DESNO, od vstopne točke, po uvozu na AC...

Meni so malo bolj sumljivi tisti, ko je samo en uvoz, pa še ta recimo obraščen s kakšnim drevjem, goščavo, torej da se ravno ne vidi avtoceste, pa mogoče lahko zaradi tega malce zgubiš orientacijo.
Če tebi to ni jasno v ničemer ne spremeni dejstva, da so ti uvozi najbolj problematični. Ampak ni čudno. Se pelješ npr iz Žalca proti Velenju, veš da moraš za na AC za Ljubljano zaviti levo in potem ko prideš do avtoceste zaviješ. Pa si že na kontra stani. Bi moral počakat na naslednjo pot levo, da bi bil prav. Jebiga, na teh uvozih je največ tistih ki zgrešijo.

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.265
153
63
Celje
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Če tebi to ni jasno v ničemer ne spremeni dejstva, da so ti uvozi najbolj problematični. Ampak ni čudno. Se pelješ npr iz Žalca proti Velenju, veš da moraš za na AC za Ljubljano zaviti levo in potem ko prideš do avtoceste zaviješ. Pa si že na kontra stani. Bi moral počakat na naslednjo pot levo, da bi bil prav. Jebiga, na teh uvozih je največ tistih ki zgrešijo.

Kaj natančno je pri tem konkretnem uvozu nelogičnega? Prva varovalka, ki preprečuje to, kar si omenil so po tleh postavljeni "robniki", potem dejstvo, da sploh ni pasa za zavijanje levo, imamo tudi široko, črtkano območje, po katerem se naj ne bi vozili, pa debela bela STOP črta na tleh za tiste, ki pridejo iz AC, potem so tu ogromne rumene table (mislim da 2 kom), ki ti dopovedujejo, da se pelješ v napačno smer, zadnja varovalka pa je še "čuden sistem vključevanja na AC". In če nekdo nenamenoma zajebe pri vseh teh postavkah, potem menim, da mu je javni prevoz edina rešitev...