Spet v nasprotno smer - nesreča

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Hitrost koliko vem ni problem, pač pa točnost, kot si rekel. Tam na nekaj metrov točno je, lahko se moti tudi do 10 m. To pa je že preveč za določitev pasu.

Razen če naprava ugotovi, da se vključuješ po izvozu. To pa bi verjetno šlo.

Nazadnje urejeno:

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.330
7.382
113
KSZ
Ena iz realnosti...s sodelavcem v avtu sredi noci cakava da se en dolocen avto pripelje mimo... Na radiu slovenske popevke, iz maca sva ze vse pojedla....sedezi nazaj...babe sva ze obrala... Nc dolgcas...mimo se pripelje avto vsake 5 minut...in se tko mal zafrkavava in ugibava kok bo folka v vsakem avtu ki pride mimo... Parkirana sred grmovja 10m stran od uvoza na AC... In se bliza en avto in rece sodelavec: "tale bo sel pa kontra na AC..haha" itak...verjetno se bo v rikverc peljal... In se pelje mimo...da zmigavc v levo...zavije...dolgcas....caki a je su lihkar levo?! itak panika, sedeze dvignit, potegnit za njim...ujela sva ga na vrhu klanca (10m pred AC)...

bil je zaspan, kasneje sva izvedela da ni bil niti pijan - GPS mu je risal pot na AC v kontra smer... Namesto da bi ga peljal pod AC na uvoz mu je pot risalo kar na izvoz kontra smeri... Sicer je sla akcija v K, je pa vsaj prezivel.

22. jul 2007
13.591
1.772
113
124
in katero navigacijo je uporabljal
sprasujem se.gif

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Zakaj pa bi na avtocesti zapustil avto???
Opazuj kdaj, boš videl, da AC ni zaprt sistem, se da tudi z AC odpeljat.

Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Zato ker si v takem primeru tako usran, da nekaj časa ne moreš voziti.
Točno tako, ni stvar v 1200€, vsaj pri meni ne. Bolj bi bil usran, ko bi pomislil, kaj bi se lahko zgodilo, če bi nadaljeval. Ene je očitno samo za tošl strah. Če je tako, je zniževanje kazni fail.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
bil je zaspan, kasneje sva izvedela da ni bil niti pijan - GPS mu je risal pot na AC v kontra smer... Namesto da bi ga peljal pod AC na uvoz mu je pot risalo kar na izvoz kontra smeri... Sicer je sla akcija v K, je pa vsaj prezivel.

Lepo, mamo eno iz realnosti.
zmaga.gif
Bog si ga vedi koliko j bilo še takih.

Kaj čmo naredit? Jaz sem, da se prepove vso to šaro na vetrobranskem steklu. Namreč, ko maš 1x GPS, sploh več ne misliš med vožnjo, ampak si samo še ena lutka več v avtu, katera samo suče volan in gleda GPS, da ve kdaj zaviti.
bonk.gif

Vem, da je prekleto priročna zadeva, ma včasih srečaš paciente, ko se vozijo po najkrajši poti, ne ve pa, da bi lahko po daljši poti prišel 15min prej.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.632
3.083
113
v lokalni ostariji
ja ampak ker uporablja navigacijo pacient ne ve da je to časovno daljša pot:)

drugače pa, se dogaja zavijanje v nasprotno smer iz dosti razlogov... ne smemo zdaj vseh v isti koš metati...

zakon

Guru
16. maj 2008
8.816
842
113
toti Maribor
Jaz razumem, da človek iz kakršnega koli razloga zapelje napčno na AC. Ne razumem, pa da do prvega srečanja z vozilom iz nasprotne smeri to ne opazi. Kaj misli, da so se ostali vsi zmotli, pa da on vozi prav.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Jaz razumem, da človek iz kakršnega koli razloga zapelje napčno na AC. Ne razumem, pa da do prvega srečanja z vozilom iz nasprotne smeri to ne opazi. Kaj misli, da so se ostali vsi zmotli, pa da on vozi prav.
Če misli da je na navadni cesti z dvosmernim prometom potem se mu zdi normalno.
Aja, bi moral opazit da so prekinjene črte nekaj daljše.

tony

Guru
23. jul 2007
9.750
1.535
113
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:bil je zaspan, kasneje sva izvedela da ni bil niti pijan - GPS mu je risal pot na AC v kontra smer... Namesto da bi ga peljal pod AC na uvoz mu je pot risalo kar na izvoz kontra smeri... Sicer je sla akcija v K, je pa vsaj prezivel.

Vse pohvale, bravo fantje
zmaga.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Zakaj pa bi na avtocesti zapustil avto???
Opazuj kdaj, boš videl, da AC ni zaprt sistem, se da tudi z AC odpeljat.
Ja, samo ne ravno na vsakih 50 metrov. Napisal si: Po parih metrih te butne v betico in se umakneš, rešiš in greš s tresočimi nogami iz avta,

Torej "se umakneš". Jaz tega nisem razumel kot "se voziš do naslednjega izvoza/uvoza". Ker to je problem, ki bi se mu radi izognili, namreč vožnja po AC v napačni smeri.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Ne vem, če je GPS dovolj zanesljiv in predvsem hiter sistem. A tebe še nikoli ni postavilo na vzporedno cesto?

Je, ampak ni tu bistvo. Hiter je dovolj, natančnost pa se da kompenzirat z algoritmi ki razpoznajo vožnjo v napačno smer preko drugih vzorcev.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik zakon pravi:

Tega marsikateri ne razumemo. Sicer jaz mam drugi primer, ampak sem tudi že falil. Namreč v Rijeki zapeljal v enosmerno. Pa so mi bli parkirani avtomobili totalno sumljivi. Takoj po 100m ustavil in obrnil, ker enostavno ne morejo biti vsi avtomobili parkirani v eno smer. Kaj se dogaja v glavah ljudi, smo pa v tem topicu že prebrali veliko možnih situacij.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Če misli da je na navadni cesti z dvosmernim prometom potem se mu zdi normalno.
Aja, bi moral opazit da so prekinjene črte nekaj daljše.

Ne, enostavno ti more narediti klik v glavi kateri pravi: "Wtf, nekaj ni." Ponoči med 2-4h bi še rekel, ker je res malo prometa. Ma drek, tudi takrat ne. Če si za volanom in ne delaš samomora moreš spregledat, da nekaj ni. Če voznica spusti volan, si pokrije oči in dere ko jesihar, potem verjamem, da ne bo pogruntala. Vzameš izpit, daš kolo in je.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
zadevo sem da rešit tudi brez špic: Ideja bi lahko bila zaščitena če jo bodo projektanti uporrabili ceno vni vložek je ralitvno majhen.

Pri vsakem izvozu se na koncu naredi spelje izvoz v ovinek desno v na vozni pas, na sredini tega cestiščapriključnega pa betonski zid, tako da če prideš iz kontra smeri ne moreš "po pomoti" zaviti na Izvoz. če boš hotel preko na uvoz (direktno ne bo šlo zaradi sredinske stene) boš šel naprej, nekje obrnil (rondo, cesta itd) pa potem normalno noter uvoz. No če dobro pomislim pri uvozih steneni ti ni potrebno. Mater genialna ideja je tole, rešena z par "betoni"višeine recimo 0,5 metra, da se še vedno vidi preko...bom kar narisal. Pa potem po nobelovo za Promet.

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
KSZ
Nekaj dejstev:
-Gospa, ki je povzročila nesrečo je Novomeščanka. Torej ni neka tujka, ki se prvič znajde na tem odseku avtoceste.
-Prav tako je zelo aktivna pevka v različnih ansamblih, kar pomeni, da se je že najmanj 100 krat peljala po avtocesti v smeri Ljubljane.
-Točno ve, na katerem uvozu in na kakšen način se je doslej vključevala na avto cesto.
-Nesreča se je zgodila pri belem dnevu pri odlični vidljivosti.
-Od mesta, kjer je zapeljala na avto cesto, pa do mesta trka je cca. kilometer ali pa kar dva.
-Glede na prometnost avtoceste v času nesreče, je prav gotovo srečala (na teh dveh kilometrih vožnje) kar nekaj vozil, ki so ji vozila nasproti.
-Prav tako jo je na sosednjem traku avtoceste prehitevalo, nekaj vozil, ki so vozila pravilno (na drugi strani kovinske pregrade).
-Za trk si je izbrala tovorno vozilo, šele potem jo je odbilo v drugo osebno vozilo, v katerem je umrla nesrečna in nič kriva gospa.

Zaključek? Prepuščam ga vaši domišljiji.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
Zavoje zoožiti na minimum po standardih in case closed.
1573808-resitevproblema1.jpg

Priponke

• 1573808-resitevproblema1.jpg
    1573808-resitevproblema1.jpg
    130,9 KB · Ogledi: 148

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
samomorilec si ponavadi izbere zanesljivo smrt. Takšna prometna to ni nujno. Mogoče narediti tudi kakšna izobraževanja za bodoče samomorilce. Bral eno knjigo pa bi bilo kar smiselno tudi to uvest.