SONY-ERICSSON XPERIA X1 Steel Silver

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.248
7.048
113
Mogoče je baterija zanič.

Meni jo pokuri, ampak le, če imam pržgan skype+internet preko umts...drugače drži kar solidno.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.496
7.010
113
baterija se kuri neverjetno hitro, če:
- si povezan preko WLANa
- imaš vklopljen push mail / internetne strani
- se ti ekran čisto ne ugasne v stand-byu

če želiš obdržati originalen ROM, naloži najnovejšega. Lahko pa poskusiš še s kakim custom ROMom. Meni baterija vedno drži najmanj cela 2 dni, pa sem ogromno časa na internetu. trenutno se ne igram veliko, opravila sem ene 10 klicev, bila na internetu dobro uro in mail mi preverja na 15min (ne push mail) pa sem nazadnje polnila baterijo v četrtek zvečer, trenutno imam pa še 20%.

orlytm

Zelenc'
26. maj 2009
18
0
1
še eno vprašanje ... kaj naj bi pomenila ikona E, ki je poleg indikatorja omrežja. V knjigici telefona med razlago simbolov te oznake ni.

orlytm

Zelenc'
26. maj 2009
18
0
1
to verjetno naj nebi nonstop gorelo, ali?

dodajam: je mogoč to razlog za večjo porabo energije?
tnx

Nazadnje urejeno:

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Ne, E ti samo pove, da imaš edge povezavo na voljo.

NMT 1.0? generacija mobilnih povezav

GSM 2.0 gen

GPRS 2.5 gen ; 24 - 36 kbps

EDGE nadgradnja 2.5 gen ; 120 kbps

UMTS 3 gen ; 384 kbps

HSDPA nadgradnja 3 gen ; 1.8 Mbps / 3.6 Mbps / 7.2 Mbps; upload 5.76 Mbps

orlytm

Zelenc'
26. maj 2009
18
0
1
tnx ...

mam pa še en problem ... hočem prečekirat, če je kak nov update na voljo, pa mi neki hakla update service ...

karkoli počnem, mi ne gre dlje od connect (poveži) screena, tam kjer ti reče, da zaženi fon z pritiskom na volume in on/off tipko in potem vključi kabel ... no, telefon se postavi v oni barvni screen, windows (vista 32bit) blipne ob vklopu kabla, pol pa nič ... ne da se it naprej ...

je mel še kdo ta problem?

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.496
7.010
113
katero verzijo softwara pa imaš, če se sploh splača hecat zdajle. najnovejša je R3A verzija.

Lahko jo dobiš tudi tu:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=475482
samo naložiš na kartico in od tam inštaliraš. ne rabiš nič računalnika.
(če misliš pa kaki custom ROM gor dajat pa pazi, da boš najprej naložil hardspl - vse piše na zgornji strani, zakaj kaj rabiš in kako narediti. malo si prečitaj).

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.496
7.010
113
jaz imam trenutno smabergovega touch x 6.2 rhodium in sem super zadovoljna. imela sem tudi od itje-ta rom (nazadnje verzijo 7.0) pa je tudi dober, za ene najboljši, ampak meni se zdi smabergov bolj odziven.

orlytm

Zelenc'
26. maj 2009
18
0
1
hudo tole, ima svašta možnosti, bo še zabave s to igračko
smile-1.gif

je že kdo probu wm6.5 rom, recimo: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=509891&page=54

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
jaz imam trenutno smabergovega touch x 6.2 rhodium in sem super zadovoljna. imela sem tudi od itje-ta rom (nazadnje verzijo 7.0) pa je tudi dober, za ene najboljši, ampak meni se zdi smabergov bolj odziven.

Jabe,
Imam novo R2A verzijo z Mobitela. Signal sprejema je v primerjavi z Nokiami dokaj slabši.
Imaš kjakšne izkušnje z izboljšavo ob menjavi ROM-a?

lp,
Mpix

Dare1

Pripravnik
20. jul 2007
524
2
18
Probaj menjat radio. Jaz trenutno uporabljam v.1.11.25.76, saj naj bi Smabergov ROM s to verzijo radia najmanj kuril baterijo. Tazadnja verzija pa je 1.14.25.55 in dela tudi dobro. Ob prvi menjavi radija ti bo pri flashu javilo error, nič panike zganjat, vse je OK in deluje.
Radije pa najdeš tule, raje flashaj tiste prav za X1-Kovski (meni so delali tudi od Blackstona, le v info ne pokaze prave verzije radia, ki je na telefonu)
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=477801

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Sem instaliral R3AA010 in po občutku zdaj vedno kaže kako črtico več.
Sicer pa pogovor ni moten niti pri prikazovanem slabem signalu.
Radio je 1.14.25.55.

Če mi lahko kdo pomaga urediti slo tipkovnico se priporočam...

lp,
Mpix

Nazadnje urejeno:

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.496
7.010
113
HARDWARESKA TIPKOVNICA
1. Greš v register (total commander si inštalirej): hklm\hardware\devicemap\keybd\curlang polej to odpreš, klikneš najprej"hex" in spremeniš na 407. s tem dobiš nemško tipkovnico, torej z in y na pravem mestu

2. kopiraš datoteko ki sem jo pripela v Windows folder. s tem dobiš na hardwaresko tipkovnico č,ž,š tako da napr za č klikneš c+"au" tipko (levo od presledka). š = s+"au" in ž = z+"au". nisem najdla bolj elegantnega načina za vpis teh črk

SOFTWARESKA TIPKOVNICA
1. inštaliraj programčič fingerkeyboard. je zastonj na xda-developers. Naložiš slovensko tipkovnico - najdeš jo nekje na forumu v eni izmed tem za ta program. Jaz jo sicer imam, a sem jo malce modificirala, tako da imam narejene bližnjice za email naslove ter net passworde, pa ti je zato ne dam.

Priponke

• 674205-sym.0409.txt
    498 bajtov · Ogledi: 257

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.248
7.048
113
Sem updejtal na R3A, ker mi je R2A nekaj štekal in metal dol GPRS povezavo, medtem ko sem se "vozil"...

Prvi opazki trenutno so, da šteka več ne in tudi povezave mi danes ni metalo - moram pa seveda še bolj sprobati. a trenutno me jezi internet, namreč določeni programi zgleda niso "sposobni" skužiti, da interneta ni in bi morali "klicati" GPRS, eden izmed takih je recimo MSN ali pa Skype. Skype sicer dela, če sam ročno zaženem GPRS, a MSNju ne uspe. Oba programa sta delala prej brezhibno, tako da je verjetno kakšna finta v nastavitvah, ki pa je ne uspem najti.

Ima kdo idejo?

borce

Pripravnik
2. jan 2008
141
0
16
Imam problem, kateri se mi v 2 mesecih uporabi, ni pojavil; telefon mi noče povezat na net(prenos podatkov) ali pa mi poveže in noče predvajat videovsebin (napiše : FAILED TO FIND NETWORK) in to kljub temu, da nisem spreminjal nastavitev, ko se jih pa še enkrat naložil se stvar ni spremenila. Napke so iste. Najbolj me preseneča, da je telefon neprestaloma prižgan, edino kar se naredi je to, da ga dam na potiho. Vse nastavitve ko sem jih ponovno naložil sem, ugasnil tefefon ,vzel baterijo in sim, ter ga ponovno prižgal , ta postopek sem ponovil cca.5x in stvar še vedno ne dela. Ima mogoče kdo kakšno rešitev?

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.496
7.010
113
meni ni pomagalo nič drugega kot hard reset. žal. se mi je pa to zgodilo samo na enem izmed itjetovih ROM (takrat še v4), kadar sem telefon uporabila kot wifi modem. zdaj že dolgo nimam s tem problemov.