SONY-ERICSSON XPERIA X1 Steel Silver

Dare1

Pripravnik
20. jul 2007
524
2
18
Čaki malo!! Hard-SPL ne zaženeš na telefonu. Da ti hitro napišem kako pa kaj.
1. X1 povežeš s PCjem, na katerem imaš nameščen Windows Mobile Center (Vista) oz. Active Sysnc (XP)
2. Sedaj začeneš Hard-SPL na PCju in slediš navodilom v samem programu.
3. Telefon se po flashu ponovno zažene in takrat je pripravljen za nalaganje Custom ROMov in radijev, ki niso od X1.
Svetujem ti, da si malo prebereš na zgornjem linku tutoriale, da ne bo kaj narobe in bo tvoja X1 obtežilnik za papir
rolleyes-1.gif

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Pa sej si mu dal link do navodil, drugače se nebo nič naučil...
evil.gif

Dokler uporabljaš Rom za svoj model, nimaš kaj uničit. Ni varjante, ker ga vedno lahko vrneš v delujoče stanje.
wink-1.gif

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Na starejših Htc-jih (tytn2, touch cruise) je trajalo flešanje custom roma+radio roma preko spominske kartice (brez pcja, kabla itd...) od 5-9 minut.

Prek pcja pa se mora zaključit v 10-20 minutah.

Nazadnje urejeno:

orlytm

Zelenc'
26. maj 2009
18
0
1
Citat:
Uporabnik Dare1 pravi:
Včeraj se je na XDAju pojavil nov radio iz korejskega ROMa ver. 1.16.25.48 in vsi poročajo o izboljšanju signala.
Radio Rom najdeš tu: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=532249 . Sam še nisem nadgradil, ker imam baterijo pod 50%; bo treba počakat do večera, ko dam polnit telefon.
LP
Damijan

tnx, sm že vidu ja, sam še nism mel časa flešnit ... dons bom to izvedu, hkrati bom gor boksnu tudi novi build V-Lite Titanium roma, ki se mi kr dopade in je hiter ter odziven.

nism pa še probu nobenga touch-it ... verjetno nebi blo švoh probat vsaj ... bom vidu, kolk bom pr volji dons
smile-1.gif

tistemu, ki pa sprašuje kako in kaj ... kot so ti rekli ... na XDA Developers forumu maš vse tko jasno zapisano, da bolj ne gre ... sam preberi si in ti bo ratalo BP ... super urejen forum je to!!

orlytm

Zelenc'
26. maj 2009
18
0
1
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Kakih problemih?

slabši sprejemnik/oddajnik kot nekateri starjši modelu iste znamke in tudi drugih znamk. Bojda zaradi upoštevanja novih regulativ EU
smirk-1.gif

ostali problemi so softwerske narave in so v večini rešljivi na tak ali drugačen način, saj je možnosti uporabe tega aparata zares mnogo.

Definitivno pa xperia ni aparat za nekoga, ki se ne mara ukvarjat z aparatom več kot je nujno potrebno. Tuki maš skoz neki za "drkat" in men je to všeč ... jst mu rečem kr miniPC z opcijo telefoniranja :D

Dare1

Pripravnik
20. jul 2007
524
2
18
To je vključil že SE v beta romuu v.3, ne vem sicer zakaj tega ni v končni verziji v3. Večina custom ROMov ima vključen ta beta software za kamero, ki poleg GPS koordinat omogoča tudi avtoflash.
LP

orlytm

Zelenc'
26. maj 2009
18
0
1
sm probu novi 16.x radio pa je v mojem primeru rezultat še slabši, tko da sm šaltal nazaj na 14.x ...

sem pa dal gor rom z novim buildom wm (23001) in zaenkrat fajn dela ...
trenutno se še matram z titaniumom, ampak bom šaltnu na spb mobile shell 3.0 spet kmal ... res je kul.

jJack

Pripravnik
17. maj 2008
53
0
6
Kakšen mesec in pol sem lastnik tega odličnega telefona, pa me zanima, če se splača menjavat oz. nadgrajevat rom-e? Enkrat sem bil že čisto blizu tega da nadgradim rom, pa me je ustavila baterija, ker ni bila dovolj polna. Od takrat sem dal na stran nadgradnjo, sedaj se mi je pa znova porodila želja po tem.
Ker sem še amater v WinMobile, sem pa že veliko prelistal XDA developers forum, me zanima vaše osebno mnenje, če je kakšna razlika npr. v signalu samem oz. v wireless signalu pa tudi v drugih stvareh. Bi namreč rad maksimalno izkoristil telefon. Me je pa po eni strani strah, da bo telefon "mrknil"
uf-1.gif

1107

Pripravnik
13. avg 2008
161
0
16
Ljubljana
Želim povezat leptop preko X1 na net, pa mi zadeva ne uspe, ne preko usb kabla, ne preko modrega zoba. Mogoče kdo ve kje bi bila fora. Ali je ta povezava sploh možna?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.248
7.048
113
1107, tudi meni ni delalo v W7 in v XP, zanimivo je deloval le skype, vse ostalo pa ne...mogoče je kak bug.

borce

Pripravnik
2. jan 2008
141
0
16
Imam eno vprašanje ;že nekaj časa ,mi tipkovnica ne deluje(občasno se zbudi pa dela,na vsake cca 3dni), ne celotna ampak samo črke "z" ,"@" .Sedaj me zanima samo, če je to možno popravit, kako doma, ali je potrebno poslat telefon na servis, kjer bom cca.1mesec čakal na njega.Ker ga nujno rabim v službi, je ta čas malce pre dolg.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.606
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
Citat:
Uporabnik Dare1 pravi:
Včeraj se je na XDAju pojavil nov radio iz korejskega ROMa ver. 1.16.25.48 in vsi poročajo o izboljšanju signala.
Radio Rom najdeš tu: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=532249 . Sam še nisem nadgradil, ker imam baterijo pod 50%; bo treba počakat do večera, ko dam polnit telefon.
LP
Damijan

Včeraj mi je uspelo namestiti tale Radio ROM. Je kdo opazil čudno delovanje GSMa po tej namestitvi?
Ne vem če je to ali kaj drugega krivo, da mi pri sprejetih SMSih napiše samo obvestilo:

Message from the network...

Med sprejetimi SMSi pa tega sporočila ni...
rolleyes-1.gif

Sem mogoče kaj spremenil v nastavitvah?
17758-icon_confused.gif

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.496
7.010
113
tale radio ni najbolj zanesljiv oz. kar nekaj uporabnikov jamra da jim to in ono ne dela ali ne dela kot bi moralo. moj nasvet je, da poskusiš v1.11, ker bolj špara z baterijo, vendar pa v1.14 bolje lovi signal in če imaš s tem probleme, pač inštaliraš slednjega.

podjetnik2000

Zelenc'
26. jun 2009
12
0
1
Eno vprašanje bi imel in rabil bi pomoč. Wi-Fi se mi uporabi le pri povezovanju na net, ne pa tudi pri branju e-pošte in pri potrebah ostalega signala.

Ker sem si doma uredil omrežje ravno zaradi tega, da mi ne bo treba vedno do compa zaradi mailov, se mi zdi sedaj malo neumno, da mi še vedno prenaša podatke preko gprs-ja.

A se da kje nastaviti, dabi vedno uporabil wi-fi, če je vklopljen in zaznan signal?

Hvala za pomoč.

lp