Ja nekateri govorijo tako kot, da bomo to samo tisti s sončnimi plačevali. Strošek bo za vse večji.Ampak drugje nimajo netmeteringa, pa morajo v melko pretipiti energijo. Ki je pa vseeno drazja od omreznine. Se ma lufta... Vedno vec najbrž...
Od kje tebi ideja, da jaz določam ceno mleka? V 25 letih me ni nihče še niti enkrat vprašal, za koliko bi prodal mleko. Ceno narekuje trg in v osnovi trgovina, kjer je praktično monopol. Ko si trgovina pobere svoje, si stran vzame še mlekarna in zadruga, ti pa dobiš kar ostane. A ni to splošno znano dejstvo?daniel bo pac strošek omrežnine pretopil v ceno mleka, raja bo plačala. Rešeno.
Ali pa ga sploh ne bo kupila...Raja bo mleko kupila od tujega dobavitelja, ki ne bo pretapljal omrežnine v ceno.
Samo kaj to spremeni lastnikom soncnih elektrarn, ki nimajo manjka elektrike?Vlada v zamejitev cen električne energije in oblikovanje interventnega zakona | 24ur.com
Mesec in pol po uveljavitvi novega sistema obračunavanja omrežnin za elektriko, ki bo položnice marsikomu občutno podražil, naj bi po naših informacijah vlada spisala uredbo, s katero naj bi, kot je to storila v času energetske krize, zamejila ceno električne energije. Do nove metodologije...www.24ur.com
Volitve se bližajo.Vlada v zamejitev cen električne energije in oblikovanje interventnega zakona | 24ur.com
Mesec in pol po uveljavitvi novega sistema obračunavanja omrežnin za elektriko, ki bo položnice marsikomu občutno podražil, naj bi po naših informacijah vlada spisala uredbo, s katero naj bi, kot je to storila v času energetske krize, zamejila ceno električne energije. Do nove metodologije...www.24ur.com
Ni mi nekaj jasno. V moj elektro imam napisano časovni blok 1 - 11,3 KW, časovni blok 2 - 13,7 KW, pa do časovni blok 5 - 14,5 KW. Na položnici od Energije plus pa piše Časovni blok 2 - 4,60 KW pa do časovni blok 5 9,9 KW. Gledam jaz tu kaj narobe?
V moj elektro imas v bistvu 2 alineji. Prva je za 2024, druga za 2025. Gledas pravo?
Zdaj vidim da je za 2024 napisano 0, so pa potem te številke za 2025. Torej drugo leto bodo na položnici te številke kot so v moj elektro za 2025 ?
Krasne rešitve. Se vidi, da samo nabijaš. In kaj bo potem, ko bojo vsi, ki še nekaj proizvajajo v blokih v fužinah? Se bojo zaposlili v JU na umetno ustvarjenem delovnem mestu?ja pol pa krave v šnicle, pa konopljo nasadiš, ali pa prodaš kmetijo pa v blok v fužine, in podobno...alternativ je malo morje in še preko.