sončna elektrarna

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.860
6.520
113
No kdor čaka dočaka.Včeraj montirali SE.

Sistem 13,49 kw (Huawei z optimizacijo)

Qcells Q.PEAK DUO ML-G9 355W
Razsmernik Huawei SUN2000-12KTL-M2 three-phase"
Optimizator Huawei SUN2000-600W-P

Je bilo pa na strehi porebno kar nekaj predelave.Prestavitev dimnika ter odstranitev kolektorjev za sanitarno vodo.
Ampak drugače ni šlo.Zaenkrat ok.Sedaj še počakam da se elektro zbudi in mi jo priklopi v omrežje.
Še malo slik

Ko boš priklopljen in zalaufan...

Ima huawei tudi kaki app ali spletno stran za spremljanje proizvodnje/porabe in podobne statistike? Bi lahko pripel kaki screenshot potem, me firbca, kako je tam.

pol3ni

Fizikalc
10. jan 2011
356
239
43
Idrija
Ima svoj app Fusion solar.Saj priklopljeno imam samo v omrežje nič ne oddajam.Samo kar sama hiša porabi.

Priponke

• Screenshot_20220916-081330.jpg
    Screenshot_20220916-081330.jpg
    370,5 KB · Ogledi: 111
  • Screenshot_20220916-081316.jpg
    Screenshot_20220916-081316.jpg
    446,9 KB · Ogledi: 107
  • Screenshot_20220916-081301.jpg
    Screenshot_20220916-081301.jpg
    263 KB · Ogledi: 108
  • Všeč mi je
Reactions: Jabe

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.860
6.520
113
sem slišala, da je solaredge bolj dodelan, ko pa tole gledam, se mi zdi pa identično vse skupaj. samo da je pri huaweiju plava barva bazična, pri solaredgu pa rdeča.

B81

22. jul 2007
36.908
10.480
113
tui ta nov bisol za nove panele ne. gor je pa nalepka 15 let, kdor rad garancije kupuje... jih je malo s tako cifro.
Kaj misliš s tem "kdor rad garancije kupuje"? Večina jih ima 20 ali več let garancije, razsmernik 15 let.

ay ni super cool, če ti razsmernik odpove pri 12 letih in dobiš novega?

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.162
2.474
113
Prvo vprašanje bo: ste imeli redne letne preglede in vzdrževanje naših pooblaščencev?
Seveda XYZ je vsako leto prišel in mi vzel 100€.
Oprostite, XYZ že pet let ni naš pooblaščenec.
;)

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.860
6.520
113
Paneli imajo po 10-12 let garancije ponavadi. Razsmernik ima 12.

Kaj in kako bo super kul, bomo pa videli. Bisol dan po montazi ne prizna, pa lahko gor lima 15 let na panele, pa 25 let na izhodno moč pa ne vem kaj vsecnega gor pise. Ko si enkrat kupil, si odpisan tisti moment.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
  • Wow
Reactions: Samo Svoj in Hanzi

B81

22. jul 2007
36.908
10.480
113
Paneli imajo po 10-12 let garancije ponavadi. Razsmernik ima 12.

Kaj in kako bo super kul, bomo pa videli. Bisol dan po montazi ne prizna, pa lahko gor lima 15 let na panele, pa 25 let na izhodno moč pa ne vem kaj vsecnega gor pise. Ko si enkrat kupil, si odpisan tisti moment.
Ne razumem, cesa ne prizna? Ce umre panel ali razsmernik? Si sigurna?

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.860
6.520
113
damirj
najbrž je... meni se pač ne da, ne kupim več...

je pa res, da kdor pa kaj naokoli pride in vpraša kaj imam, s čim sem in čim nisem zadovoljna, pa tudi povem. se mi zdi, da nobeden še ni bisola kupil potem. pa da bo jasno o čem govorim...
tole sem naročila in plačala (desno spodaj - allblack panel):

v renici izgleda takole:

tudi tu v tej temi je eden naročil podobno in imel tako šekasto, samo je rekel, da ga ne moti. na 2 straneh so tudi meni obrazložili, da me bo sčasoma nehalo motiti.

tako, zdaj pa prepuščan vam, kot sem tudi tistim, ki so v živo pogledali, da sami pri sebi se odločite ali bisol da ali ne. če ne moti, klinc zakaj pa ne. malo več stanejo, so premija... all-black pa še več - Elegance outside temu rečejo, če se prav spomnim z jumbo plakatov.

kako pa delajo - je pa mahanje s k* po koprivah. nimaš kaj primerjati in spet lahko razlagajo, kako je vse super fajn in boljš ne more biti, ker oni ob nadvse skrbnem in pozornem proizvajanju ter sledenju strogim ukrepom za nadzor kakovosti zagotavljajo...

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: sad

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.860
6.520
113
saj pravim, da ne vem. kako naj vem, če imam samo te?! lahko so vsi ok, lahko pa vsi tako, kot izgledajo. To je pa za občutek, kako bisol postopa, ko ne dobavi, kar obljubi pa ti neki ni prav...

če ne drugega, si bom prihranila marsikatero pot, če bom SE sčasoma slučajno povečevala ali menjala panele - vsak bo dober za menjavo/dodatek, pa ne bo nič imidža kvaril... silver lining je vedno.

Schime

Guru
22. nov 2008
1.984
769
113
Ko se je sodelavec odločal za elektrarno (sedaj že ima zmontirano) mu je tisti, ki mu je nato tudi montiral sončno odsvetoval Bisol panele v smislu, da so kar problemi s temi all black paneli. Upam, da bodo tebi delali ok, če že izgled ni tisto kar bi moralo biti. Je pa verjetno nekaj na tem.

• Všeč mi je
Reactions: sad

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.860
6.520
113
all black paneli dajo od sebe do 3% manj od navadnih (alu okvir in bela folija spodaj), ker se bolj pregrevajo. to pač vzameš v zakup, ker se raje kupiš en panel več, da pokompenziraš tiste 3%, če je že treba in da bo vsaj nekako izgledalo. Ker SE so pač kot ena bradavica na bajti. če že prej neki ni bila lepotica, ne zmoti, če pa bajta spodobno izgleda, pa tole gor daš, pa pač želiš, da ta bradavica ni še kosmata po vrhu. in potem dobiš takle in oni pravijo, da pa res to ni neki tacga, kar bi motilo in da se bom navadila. je pa tudi res, da drugih allblack panelov ni bilo za dobiti takrat, pa mi niso šli nič alarmi pokonci, zakaj samo tile ostajajo. ne prej ne pol od bisola ni baš nekaj za domov pisat, ampak zdaj je, kar je...

damirj

Guru
9. maj 2012
5.244
2.379
113
Razen lepotne napake, če je delovanje neokrnjeno, potem garancije tko ne moreš uveljavljati. all-black panele imajo tudi drugi proizvajalci, a je pri vseh isti šmorn?

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.860
6.520
113
Kako ne? če ti meni črno naročiš, dobiš pa v vseh odtenkih sive, ni to stvar garancije? tukaj se naroča tudi barvo, ne samo panela...
pri kitajcih je allblack res allblack. tako kot na bisolovi slikci. če tega ne bi prej videla, ne bi kupovala allblack panelov.

če že pri tako očitni napaki, kot je tole glumijo glive, si ne predstavljam poligona, ko začnejo razlagati, kako fajn delajo, ko nimaš pa z ničemer drugim za primerjati. A imam zraven kitajca od prvega dne za primerjavo? nimam. Niti ne more biti na istem mestu, sigurno samo nad tistim ni bilo oblaka, pa ptič se samo na tistega ni posral. Če dam danes enega za foro zraven, je to že eno leto razlike. degradacija pa to... Ni variante, da uveljavljaš slabše delovanje in to dobro vedo.

kot rečeno, vsak, ki bo kupoval, tako zares, naj prebere, ovrednoti in če zaključi, da nimam prav, seveda nabavi Bisol.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.244
2.379
113
Jaz te razumem, ampak v garancijskih pogojih piše, kaj je predmet garancijske reklamacije. Jih ne bom šel sedaj iskat, ker vem, da si že preštudirala. Če je med njimi tudi izgled, potem go4it, če se ti da. Ampak sej praviš, da se ti ne da.