sončna elektrarna

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.654
2.732
113
Verjamemo na besedo, da ni črn ampak svetlo siv. Ali kaj pomeni kodrlajsast? Koliko je razlike do črne črne? Kar je alu delov in so eloksirani, prav 100% črn ne bo nikoli. Če je barvan ja, ampak to potem ni obstojno 20let. Sploh pa bo čez 20 let itak sivo.
Šekast po domače.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.076
6.923
113
pri taščici
Jabe e
S tvojo zgodbo (pa ne dam na alterju) z Bisolom si seznanila zagotovo nekaj 100 potencialnih kupcev njihovih panelov.
Ce jih samo 10 skensla bisol panele pri narocilu, si jim naredila precej vec.skode, kot pa ce bi se odlocili in bi panele po odtenku crne sortirali pred dobavo kupcem.
Se pravi bi imela vse panele crne v odtenku "99".
Tako ne bi vedela da nimas 100% crne.ker pa imas vse od 90 pa do 100, imas sedaj streho kot en klovn.
Dober da se moja streha (paneli) z dvorisca ne vidi, zato mi dol visi, kako se bodo paneli videli iz sosedove hise ali iz ceste.
;)
Je kdo prebral kak komentar o Jimko tiger pro jkm panelih

damirj

Guru
9. maj 2012
5.324
2.425
113
Vem kaj je šekasto in kodrlajsasto. Takšno je lahko zaradi lastnosti tehnološkega postopka. Pa ne zagovarjam zdaj Bisol, ampak imamo na mnogo področjih podobne težave, npr LCD ekrani z mrtvimi pikami, OLED z zapečeno sliko ipd.. in imajo glede tega nekateri kar svinjsko slabe pogoje reklamacije. In če na to lastnost v pogojih reklamacije ni, ali je celo v opisu izdelka drobni tisk, da so lahko odstopanja zaradi tega in drugačnega, potem se težko kaj doseže. Verjamem da je Jabe to itak vse preštudirala in jim ravno zato ni preveč težila, se pa usaja na forumu. Legitimna pravica vsakega. In spet, bmk za Bisol, bom pa sam vseeno zaradi njene izkušnje to imel v mislih.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.471
6.975
113
Verjamem da je Jabe to itak vse preštudirala in jim ravno zato ni preveč težila, se pa usaja na forumu.

dejva še enkrat...

1) stran Bisola:
lahko tole traja do danes in še dlje, pa gremo še na sodišče pa vmes bisol 9 propade, pa se ustanovi 10...

2) moja stran. požrem svoj zajeb, ker sem pač se odločila za bisol. Če ne zna narediti niti črnih niti 36 komadov v enaki barvi, če že ni črna, se jaz lahko na trepalnice postavim, zame je to že zgubljen denar. potem pa lahko računamo dalje, koliko me to lahko še stane. kot rečeno do danes 1650€ elektrike. Če zamrznem zadnji del plačila - 10%, kar je bilo slabih 1400€, pa ne morem ekoskladu posredovati vseh plačil, za kar bi mi nakazali 2430€, torej sem v minusu nadajnjih 1030€, skupaj že skoraj 2700€.

Koliko moraš biti ubrisan na svoj prav, da forsiraš dalje in se ta znesek še povečuje, če pa ne propadem še jaz, me pa vseeno izvajalec lahko na koncu terja še za tistih 10% s penali vred. pa smo že na 4k€+... brezskrbi, da sem preštudirala opcije...

B81

22. jul 2007
37.603
10.901
113
No marsikdo od nas bi že prej požrl vse skupaj. Elektrarna v glavnem dela in za to je. S svojim zajebom se pač sprijaznim, saj ne bo prvi..

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.214
113
Nisem vsega bral...
...ampak, ali ni bila pred leti neka zgodba, da se je Bisol "zvito" izogibal garanciji z ustanavljanjem novih firm?
Jih je kar nekaj:
Poglej priponko 59478
Nekako se mi zdi, da bi lahko tozil direktno lastnika za taksno manipulacijo. Pod pogojem, da je isti seveda. Ne bi bilo enostavno in ne poceni, ampak bi se pa dalo zmagati, ce bi se dobilo dovolj podatkov, da je to le administrativno mesetarjenje.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.324
2.425
113
dejva še enkrat...

1) stran Bisola:
lahko tole traja do danes in še dlje, pa gremo še na sodišče pa vmes bisol 9 propade, pa se ustanovi 10...

2) moja stran. požrem svoj zajeb, ker sem pač se odločila za bisol. Če ne zna narediti niti črnih niti 36 komadov v enaki barvi, če že ni črna, se jaz lahko na trepalnice postavim, zame je to že zgubljen denar. potem pa lahko računamo dalje, koliko me to lahko še stane. kot rečeno do danes 1650€ elektrike. Če zamrznem zadnji del plačila - 10%, kar je bilo slabih 1400€, pa ne morem ekoskladu posredovati vseh plačil, za kar bi mi nakazali 2430€, torej sem v minusu nadajnjih 1030€, skupaj že skoraj 2700€.

Koliko moraš biti ubrisan na svoj prav, da forsiraš dalje in se ta znesek še povečuje, če pa ne propadem še jaz, me pa vseeno izvajalec lahko na koncu terja še za tistih 10% s penali vred. pa smo že na 4k€+... brezskrbi, da sem preštudirala opcije...

Zato to usajanje na forumu je verjetno bolj kot nepotrebno. Kot si napisala, odločila si se sama za Bisol. To da nimaš vseh panelov enake barve in za to očitaš nesposobnost Bisolu, je pa nekaj, za kar bi verjtno bilo fajn imet tudi neke argumente. Verjetno jih imaš, ampak jih nam nisi predstavila. Če jih nimaš, potem pa... Sorry, ne igraš poštene igre. Ampak vseeno, izgleda ti paneli delujejo, preveri še tehnične liste, verjetno tudi deluejo v skladu s parametri.

Potem pa me še zmoti tvoja ekonomska računica sedaj, če bi bil to nek pomemben faktor, potem vzameš normalne panele? Ampak vsakemu svoje... Imaš sigurno tudi ti svoj prav.

PS: tudi tvojo šekasti paneli so v temi popolnoma črni :D

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.471
6.975
113

v renici izgleda takole:

res je že cele 2 strani nazaj... ampak, da te spomnim...

nepotrebno ali ne.. prej nikjer nobenega, ki bi kaj vedel o bisolu, ko sem spraševala, poznam pa v resnici nobenega z njihovimi paneli... vsi tiho. ne daj bože priznati, da so plačali več kot za kitajca, dobili pa manj. ko pa jaz povem, da sem v tej točki razočarana, tako z izdelkom in storitvijo, so začeli popupati. če bi že prej kdo zinil, pa takole fotko prilimal, kot sem jo jaz zdaj, misliš, da bi nabavila? Dejanko sem verjela, da če pri enemu v vasi kitajc naredi allblack panel, pa ga danes pač ne morem dobiti, ker ni dobavljiv, da bo bisol tudi. pač bom malo več plačala, ker bisol se ima za nekaj več. ne vem kaj ti ni jasno - zame opcija ni, da se preklam z bisolom - ne zna narediti. Do danes bi me lahko kreg koštal že 4k€ pa še raste pa še ne bodo kot je treba.

računica je pa vedno enaka... eno je price/performance, kjer nimajo allblack paneli niti bisol per se kaj iskati. potem pa plačuješ bombončke zaradi subjektivnih želja. kaka je bila moja, je bržkone zdaj že znana. Pripravljena sem bila zanjo plačati kolikor so rekli takrat. vse ostalo našteto je potem samo še za povrh, kar pa sem sama sebi zargumentirala, da je pa predrago. sploh ker se rezultat ne spreminja.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: sad

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Morate razumeti, da so ženske bolj občutljive za take stvari, kot je barva. Moškim se v glavnem fučka, samo da deluje, ženskam pač ne. Tudi pri avtomobilih (ne velja za Jabe) jih navadno bolj zanima barva sedežnih prevlek, kot tehnične lastnosti.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.471
6.975
113
Japajade... Jaz sem svojega komaj prepričala, da damo SE gor. Je rekel, da raje strom placuje, kot to gleda. Sem rekla, da bom ta lepe kupila, pol pa tole...

Tole so recimo allblack paneli:

Vsaka podobnost s paneli iz bisolovega kataloga je zgilj nakljucna. Ce bi slikali kar dobavijo, se nimam kaj buniti, tako oa so slikali ne vem katere oziroma znajo photoshop, ce drucga ne. Pri sosedu pa izgleda kot pri temu Angležu

Nazadnje urejeno:

damirj

Guru
9. maj 2012
5.324
2.425
113
Lol, seveda vidim razliko, le da pri tebi vidim dva odtenka in kdo ve kakšna je razlika v resnici pri tem anglezu.

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.070
878
113
da namo samo pri barvi panelov - ceprav je ravno tako “black”.

zdej se mal sonce pokazalo, pa grem pogledat “kaj dogaja”..

moja dnevna proizvodnja je 0, paneli so crni, trenutna proizvodnja je 9kW, razsmersnik je topel in ropota.. kaj se mi dogaja? App sem parkat restartal, razlike ni… razsmernika se ne (pocakam do zjutraj).. zamuja solaredge sinhronizacija?

0B2468EC-CD8F-439D-B106-98BCA3FB7B78.png
252341C8-36FE-4DCB-A376-E2CCB9235EEA.png

• Všeč mi je
Reactions: Jst10