sončna elektrarna

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Ali kateri od teh ponudnikov SE preverjeno vgradi Huawei opremo - razsmernik ali je pa kar je na zalogi? In ali potem ko vgradijo opremo, zaklepajo nastavitve oz. opcije? Lahko nakdnadno na mojo željo dogradim nekoč v prihodnosti baterije?
Baterijo pa res ni problem dodat, če ima nek normalen razsmernik ki se drži nekih normalnih standardov. Kak Victron, recimo, ali kaj v tem rangu.
Pri nas je sicer SE bil izbira, sedaj bomo zgleda še Huawei dodali. SO pa zdaj taki časi, da težko kaj dosti izbiraš, ker so dobave precej motene.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.465
6.972
113
No kdor čaka dočaka.Včeraj montirali SE.

Sistem 13,49 kw (Huawei z optimizacijo)

Qcells Q.PEAK DUO ML-G9 355W
Razsmernik Huawei SUN2000-12KTL-M2 three-phase"
Optimizator Huawei SUN2000-600W-P

Je bilo pa na strehi porebno kar nekaj predelave.Prestavitev dimnika ter odstranitev kolektorjev za sanitarno vodo.
Ampak drugače ni šlo.Zaenkrat ok.Sedaj še počakam da se elektro zbudi in mi jo priklopi v omrežje.
Še malo slik

Ko boš priklopljen in zalaufan...

Ima huawei tudi kaki app ali spletno stran za spremljanje proizvodnje/porabe in podobne statistike? Bi lahko pripel kaki screenshot potem, me firbca, kako je tam.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.465
6.972
113
sem slišala, da je solaredge bolj dodelan, ko pa tole gledam, se mi zdi pa identično vse skupaj. samo da je pri huaweiju plava barva bazična, pri solaredgu pa rdeča.

B81

22. jul 2007
37.602
10.899
113
tui ta nov bisol za nove panele ne. gor je pa nalepka 15 let, kdor rad garancije kupuje... jih je malo s tako cifro.
Kaj misliš s tem "kdor rad garancije kupuje"? Večina jih ima 20 ali več let garancije, razsmernik 15 let.

ay ni super cool, če ti razsmernik odpove pri 12 letih in dobiš novega?

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.654
2.732
113
Prvo vprašanje bo: ste imeli redne letne preglede in vzdrževanje naših pooblaščencev?
Seveda XYZ je vsako leto prišel in mi vzel 100€.
Oprostite, XYZ že pet let ni naš pooblaščenec.
;)

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.465
6.972
113
Paneli imajo po 10-12 let garancije ponavadi. Razsmernik ima 12.

Kaj in kako bo super kul, bomo pa videli. Bisol dan po montazi ne prizna, pa lahko gor lima 15 let na panele, pa 25 let na izhodno moč pa ne vem kaj vsecnega gor pise. Ko si enkrat kupil, si odpisan tisti moment.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
  • Wow
Reactions: Samo Svoj in Hanzi

B81

22. jul 2007
37.602
10.899
113
Paneli imajo po 10-12 let garancije ponavadi. Razsmernik ima 12.

Kaj in kako bo super kul, bomo pa videli. Bisol dan po montazi ne prizna, pa lahko gor lima 15 let na panele, pa 25 let na izhodno moč pa ne vem kaj vsecnega gor pise. Ko si enkrat kupil, si odpisan tisti moment.
Ne razumem, cesa ne prizna? Ce umre panel ali razsmernik? Si sigurna?

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.465
6.972
113
damirj
najbrž je... meni se pač ne da, ne kupim več...

je pa res, da kdor pa kaj naokoli pride in vpraša kaj imam, s čim sem in čim nisem zadovoljna, pa tudi povem. se mi zdi, da nobeden še ni bisola kupil potem. pa da bo jasno o čem govorim...
tole sem naročila in plačala (desno spodaj - allblack panel):

v renici izgleda takole:

tudi tu v tej temi je eden naročil podobno in imel tako šekasto, samo je rekel, da ga ne moti. na 2 straneh so tudi meni obrazložili, da me bo sčasoma nehalo motiti.

tako, zdaj pa prepuščan vam, kot sem tudi tistim, ki so v živo pogledali, da sami pri sebi se odločite ali bisol da ali ne. če ne moti, klinc zakaj pa ne. malo več stanejo, so premija... all-black pa še več - Elegance outside temu rečejo, če se prav spomnim z jumbo plakatov.

kako pa delajo - je pa mahanje s k* po koprivah. nimaš kaj primerjati in spet lahko razlagajo, kako je vse super fajn in boljš ne more biti, ker oni ob nadvse skrbnem in pozornem proizvajanju ter sledenju strogim ukrepom za nadzor kakovosti zagotavljajo...

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: sad