sončna elektrarna

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.860
6.520
113
Paneli so kitajski vsi, razsmernika sta bila lani lahko 2. Solaredge in huawei. Ce je zdaj se kaki možen, ne vem, ampak obstaja jih pa bistveno vec, tako da bodite malo previdni pri tem...

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: sajkek

damirj

Guru
9. maj 2012
5.244
2.379
113
Ali kateri od teh ponudnikov SE preverjeno vgradi Huawei opremo - razsmernik ali je pa kar je na zalogi? In ali potem ko vgradijo opremo, zaklepajo nastavitve oz. opcije? Lahko nakdnadno na mojo željo dogradim nekoč v prihodnosti baterije?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Tisti ki imate zadevo vgrajeno več kot eno leto...a vas posiljujejo z letnim vzdrževanjem? Če ja, koliko si vzamejo za 'strokovni pregled'?

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.892
633
113
Optimizatorji crkujejo po tekocem traku. Jih pa mebjujejo v garanciji. Vprasanje je pa koliko casa traja da jih zamenjajo..
Ja Solaredge optimizatorji ki so za dva panela so ful crkovali (določena serija).
Zato sem jaz hotel 1 optimizator za 1 panel, pa da je še mal bufferja na moči. Torej 550W optimizatoji za 455W panele.

Če že crkne je samo en panel down namesto dveh. No v petih mesecih na srečo še noben ni crknil...

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.909
262
83
Slovenija
za znalce, obstaja kako spletno orodje, kjer bi npr. vpisal svoje koordinate, naklon strehe in smer postavitve, pa mi izračuna oceno možne pridobite energije?

damirj

Guru
9. maj 2012
5.244
2.379
113
Ma neč ne optimizira, tista škatlica je dc/dc pretvornik in skrbi da dobis iz vsake celice enako napetost, ker če jih vezes vzporedno so lahko razlike med paneli in posledično imajo različno napetost, to pa potem povzroči tok skozi celice.

5. avg 2011
1.053
196
63
Okolica Ormoža
Jabe, fasciniran sem nad tvojim širokim znanjem s področja tehnike in splošno iznajdljivostjo! Redkokateri moški, ki jih poznam, bi ti lahko pariral! Tvoj mož je po moje zelo srečen človek. Pri svojih skoraj 70 letih še nisem imel priložnosti srečati takšne ženske. Pa brez zamere, če sem bil mogoče preveč oseben.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.658
6.701
113
pri taščici
Jabe, fasciniran sem nad tvojim širokim znanjem s področja tehnike in splošno iznajdljivostjo! Redkokateri moški, ki jih poznam, bi ti lahko pariral! Tvoj mož je po moje zelo srečen človek. Pri svojih skoraj 70 letih še nisem imel priložnosti srečati takšne ženske. Pa brez zamere, če sem bil mogoče preveč oseben.
Jabe me spominja na eno gorenjko iz PSS ki je bila sicer zdravnica, ampak bi lahko najbrz poucevala strojnistvo vsaj na SŠ, ce ne celo na faksu.
Je proizvajalcu kotlov Waltis tolk dolg tezila, da so ji ustimal kotel.
Na forum je pa. limala take in drugačne izračune.
Samo stoj in glej.
Njen je mehanik ce se prav spomnim, pa ji po moje do kolen ne doseze pri tem znanju.
Tako da z njo in Jabe jaz ne bi cesenj zobal okoli tehnicnih podatkov. Pa ceprav sem sam tudi tehnično šolan. Ampak je slo precej venniz glave, ker ne uporabljam vec solskega znanja v vsakdanjem delu.

• Všeč mi je
Reactions: Janez_Krajnski