Info da se iztrošene poškodovane se vozjo na deponijo v tujino. Cena temu primerna.
Vprasanje zakaj ni že pri nakupu nova tole vkalkulirano.
Saj je... Prejsnjo stran si kaj brala?
Info da se iztrošene poškodovane se vozjo na deponijo v tujino. Cena temu primerna.
Samo še evidenčni list o predaji odpadkov ti manjka. In tega boš dobil kje? Za koliko €?Hehehehe... kera šala... SE sem jutri, če nebo dežja, sposoben čez cel dan odmontirat sam. Kaki avstrijci kaj se hecaš. 30 panelov ki ima vsaka manj kot 10kg. Naslednji dan še aluminij obrobe potrgam in nastavim ciganom. Ostane mi 30 šajbic volumna polovice kuferama mojega karavana. Ne se šalit. Pa če mogoče začneš o ekoligiji, se pozanimaj kaj je silicij.
Kako pa imas, da se ti ne izplaca? Jaz imam na j/v (bolj v), pa dela super. Razen, ce imas en kup "izrastkov" na strehi.Pa da bo jasno, če bi mej jest bajto prav obrnjeno bi bla že sončna gor
Nihče ne jamra (no, pri sedanjih oderuških cenah morda), da se TEBI v današnjem sistemu le ta ne izplača.berem, da jamrate, da ni računice za investicijo v SE
Jih bom v klet zložil, če bo treba, vsekakor pa ne mislim silne denarje nekomu za to dajat.Samo še evidenčni list o predaji odpadkov ti manjka. In tega boš dobil kje? Za koliko €?
hudič je v podrobnostih
posluš prjatelj,...Nihče ne jamra (no, pri sedanjih oderuških cenah morda), da se TEBI v današnjem sistemu le ta ne izplača.
Kar NEKATERI trdimo je, da so SE velik problem za energetski sistem, če le ta ni ustrezno prilagojen njim. Kar ne samo naš ni, temveč tudi evropski, kar se lepo kaže sedaj. In da niso tako eko in top green shit, kot jih nekateri predstavljajo.
Upam, da sem razumljivo napisal, ker bolj ne znam.
Pa kaka razgradnja no. Še enkrat... silicija ni treba razgrajevat. Stekla tudi ne. Aluminija tudi ne.posluš prjatelj,...
30 let+ je življenska doba.. če jih zdaj gor damo, ni vrag da v 30+ letih ne bodo razviti postopki razgradnje, sploh, ker smo pri nas precej za kako NEM ali drugimi.. bo torej to tam precej prej problem, in ko bomo mi rabili bo to že vpeljan postopek...
dejansko 3% v SLO proizvodnji ni in ne more biti problem.. sistem mora prenesti precej višja odstopanja od tega ali pa je za podret,...
drugo, proizvodnja poleti.. ko najbolj sveti sonce, tudi klime najbolj delajo na vseh 100% države, vpršanje če se že klime s to proizvodnjo pokrijejo, pa so tudi breme le ko sonce sije.. kako pa to sistem zmore..
da tu eni dejansko doktorate delate in probleme s tem malim delčkom proizvodnje ni drugo kot da imate možgane napumpane od antioreklame.. dajte malo vse skupaj v perspektivo postaviti..
energetski lobi ne mara tega,.. zakaj.. ker nima bankomata za injektiranje denarja, ker nekdo mimo njih proizvaja in troši oni pa si ne omastijo brkov.. eni res znate iz nič probleme delat! Mi že slabo ratuje od takega
edina računica / vse ostalo na off / ali je pri posamezniku strošek/prihranek < 1
kapish?
Prispevek za oddat v razgradnjo je všteta v ceno (vsaj pri nas).Info da se iztrošene poškodovane se vozjo na deponijo v tujino. Cena temu primerna.
cez 20 let bo še 2% teh firm. tako da tole boš kar sam plačal ko boš če boš.Prispevek za oddat v razgradnjo je všteta v ceno (vsaj pri nas).
Snel jih bo pa tisti, ki bo nove gor dajal.
Malo si ti nategnil te cene navzgor, po tvoji računici bi goli material za 11kW prišel 19.000 €.cca 400€ do 450€ pride 1 kw celic če kupiš kontejner (z davkom vred cena) iz kitajske.
optimizator za celico 70€ in razsmernik kolk pač pride. 2 do 3 kilo. To je reala.. potem pa ostalo, kolk si pač kdo vzame, montaža, podkonstrukcija, meritve in papirji.
kje je problem? kako si prišel na 19 kilo?Malo si ti nategnil te cene navzgor, po tvoji računici bi goli material za 11kW prišel 19.000 €.
Ja sori sem po komadu celice računal ne po kW, ja je pravi izračun + -.kje je problem? kako si prišel na 19 kilo?
celice 4950, optimizatorji 1890, razsmernik 3000 seštejemo 9840, plus ostalo.
Samo razmsernik je problem ker samo solaredge in sedaj se huawei izpolnjujeta netmetering zahteve.Ja sori sem po komadu celice računal ne po kW, ja je pravi izračun + -.
Je pa res, da sedaj velika večina jemlje evropske celice, ker večine kitajskih ne moreš v omrežje dat, pa razsmernike tudi ne - zaščita evropskih proizvajalcev, čeprav edge solar je Izrael če se ne motim.
Posluš prijatelj, to je isto kot pri avtomobilih, ko so začeli 100 različnih materialov mešat v plastiko, da je bilo ceneje. Sej se bo že razvilo postopke za reciklažo, dokler bo avto odslužil. In so se: mečkanje in zakop v zemljo, ker je zadeva praktično nemogoča oz. stroškovno v nobenem primeru pozitivna.posluš prjatelj,...
30 let+ je življenska doba.. če jih zdaj gor damo, ni vrag da v 30+ letih ne bodo razviti postopki razgradnje, sploh, ker smo pri nas precej za kako NEM ali drugimi.. bo torej to tam precej prej problem, in ko bomo mi rabili bo to že vpeljan postopek...
dejansko 3% v SLO proizvodnji ni in ne more biti problem.. sistem mora prenesti precej višja odstopanja od tega ali pa je za podret,...
drugo, proizvodnja poleti.. ko najbolj sveti sonce, tudi klime najbolj delajo na vseh 100% države, vpršanje če se že klime s to proizvodnjo pokrijejo, pa so tudi breme le ko sonce sije.. kako pa to sistem zmore..
da tu eni dejansko doktorate delate in probleme s tem malim delčkom proizvodnje ni drugo kot da imate možgane napumpane od antioreklame.. dajte malo vse skupaj v perspektivo postaviti..
energetski lobi ne mara tega,.. zakaj.. ker nima bankomata za injektiranje denarja, ker nekdo mimo njih proizvaja in troši oni pa si ne omastijo brkov.. eni res znate iz nič probleme delat! Mi že slabo ratuje od takega
edina računica / vse ostalo na off / ali je pri posamezniku strošek/prihranek < 1
kapish?