glavna funkcija je, kolikor razumem, ce ena celica crkne ali pade senca nanjo, da ne pade cela veja ampak ostale celice nemoteno proizvajajo dalje .
Jabe, fasciniran sem nad tvojim širokim znanjem s področja tehnike in splošno iznajdljivostjo! Redkokateri moški, ki jih poznam, bi ti lahko pariral! Tvoj mož je po moje zelo srečen človek. Pri svojih skoraj 70 letih še nisem imel priložnosti srečati takšne ženske. Pa brez zamere, če sem bil mogoče preveč oseben.
Mogoče pa ravno zaradi tega, ker je bil preostali povsem pokrit (če je bil)? V kolikor bi eden v paru dajal vsaj nekaj od sebe, bi takrat zaviral drugega? Ali ni tako?Tisti "odkrit" je dal od sebe toliko kot ostali nepokriti, ni bila nicla.
Samo r
Samo razmsernik je problem ker samo solaredge in sedaj se huawei izpolnjujeta netmetering zahteve.
Seveda med sabo nista kompatibilna. Torej ne mores dat SE razmernika in H optimizatorjev na isto elektratno..
Ok, nisem updejtan.
Tule imaš seznam odobrene opreme iz dne 17.8.2022 ... je kar nekaj drugega gor ;-)
A ni to opis optimiziranja (napetosti)?
hvala za razlago
Tole se vnaprej plača, če se prav spomnim.cez 20 let bo še 2% teh firm. tako da tole boš kar sam plačal ko boš če boš.
Baterijo pa res ni problem dodat, če ima nek normalen razsmernik ki se drži nekih normalnih standardov. Kak Victron, recimo, ali kaj v tem rangu.Ali kateri od teh ponudnikov SE preverjeno vgradi Huawei opremo - razsmernik ali je pa kar je na zalogi? In ali potem ko vgradijo opremo, zaklepajo nastavitve oz. opcije? Lahko nakdnadno na mojo željo dogradim nekoč v prihodnosti baterije?