sončna elektrarna

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.162
2.474
113
Jaz mislim, da "posle jebanja nema kajanja" - naročila si črn avto, dobavili so ti "sivkodrlajsastega" in ti si ga prevzela. Avto ima polno garancijo na vse razen na odtenek barve.

Jaz recimo ne bi pustil takih zmontirat, ali pa bi zahteval finančno kompenzacijo.

Schime

Guru
22. nov 2008
1.984
769
113
Se strinjam. Je pa verjetno to kar ponujajo as good as it gets tako, da tudi reklamacija ne bi rešla zadeve v smislu da bi dobila res all black panele. Edino mogoce vračilo preplačila kar jim pa ne diši.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.860
6.519
113
kaj mi pomaga finančna kompenzacija, če imam tole na strehi. To je pač domet Bisola. Močni na gobcu, potem se pa konča. Kot rečeno, lahko zdaj mene po alterjevsko tlele napadate pa branite Bisol, meni je vseeno, jaz imam kar imam in tako je. Usajala sem se, dokler sem mislila, da je res samo naključna šlamparija, ko je postalo jasno, da to pač tako je, pa res ne mislim še več časa in dobre volje temu nameniti.

Me pa zanima, če boste na to gledali enako, ko boste sami zares kupovali, ne samo na načelni ravni.

p.s.
v reklamacijo je šlo drugače med in po montaži, a pred prevzemom. zmonitrali so mi tudi števec, ki ga nisem naročila, niti plačala in sem rekla, da lahko pridejo ga iskat istočasno, ko pripeljejo druge panele, da bo vse na isti dan zrihtano in je ostalo pri tem... vseeno, raje bi imela črne panele, pa števca ne...

B81

22. jul 2007
36.907
10.477
113
Vprasanje ali so pri montazi bili dejansko crni ali ze takrat ne? Delovanje se sicer vidi v appu.
Meni zgleda bolj kot neka fora samo v crni barvi, ce ze naprej ves, da manj naredi, in kupis, pac go4it.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.860
6.519
113
med montažo. montirali so 2 dni, po prvem smo gledali skupaj monterji in jaz in je šlo takoj naprej. Lahko ne prevzamem in imam zdaj že skoraj eno leto gor SE brez da bi bila priklopljena v omrežje... do danes to pomeni 1650€ elektrike.

v appu vidim, da vsi delajo, ne pa a res tako kot bi lahko... lahko pa na besedo verjamem, kaj pa čem.

no, zdaj pa res... nimam več kaj za dodati in komentirati. Bom pa pozorno spremljala, koliko od vas bo ostalo s tem mnenjem še naprej in bo kupilo Bisol.

• Všeč mi je
Reactions: sad in Hanzi

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.162
2.474
113
kaj mi pomaga finančna kompenzacija, če imam tole na strehi. To je pač domet Bisola. Močni na gobcu, potem se pa konča. Kot rečeno, lahko zdaj mene po alterjevsko tlele napadate pa branite Bisol, meni je vseeno, jaz imam kar imam in tako je. Usajala sem se, dokler sem mislila, da je res samo naključna šlamparija, ko je postalo jasno, da to pač tako je, pa res ne mislim še več časa in dobre volje temu nameniti.

Me pa zanima, če boste na to gledali enako, ko boste sami zares kupovali, ne samo na načelni ravni.

p.s.
v reklamacijo je šlo drugače med in po montaži, a pred prevzemom. zmonitrali so mi tudi števec, ki ga nisem naročila, niti plačala in sem rekla, da lahko pridejo ga iskat istočasno, ko pripeljejo druge panele, da bo vse na isti dan zrihtano in je ostalo pri tem... vseeno, raje bi imela črne panele, pa števca ne...
No to se sedaj malo drugače bere; zakaj pa si jih sploh pustila zmontirat? Konec koncev pa je samo streha in ljudje dokazano gledano do višine tal prvega nadstropja in ne višje, zato so tudi rože na balkonih v tretjem nadstropju zgolj za dušo, ker od spodaj jih nihče ne gleda.

igi

Guru
13. okt 2007
5.594
1.201
113
Celje

In vedno več je takšnih izvajalcev, ki potem, ko reklamacija kar ne znajo več na telefon se oglasiti. Pa ne govorim samo o elektrarnah. Upam, da se ta norija enkrat zaključi in se naredi čistka na trgu.

In ko imaš enkrat to na strehi, drugače kot z odvetniki težko rešiš zadevo. Sem imel podobno izkušnjo pri starših (ne Bisol), ker je bilo narejeno drugače kot v ponudbi (kao napaka/ zatipkano) in po vrhu še šlampasto narejeno. Sami izgovori. Ni ponudnik kriv ampak njihovi pogodbeni monterji in električarji, ki pa so "zunanji" :). Bodo enkrat prišli mogoče to popraviti. Po pol leta prošenj smo zapeli tako daleč, da je bil spisan dopis "postavitev v prvotno stanje" in rok, drugače mi odstranimo. Seveda potem priletel odgovor njihovega odvetnika, da naj pa tožimo... Na koncu so seveda oni močnejši. Ampak OK, smo "izsilili" (kao njihova dobra volja) še dodatna 2kW...

• Všeč mi je
Reactions: sad

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.214
3.621
113
Nisem vsega bral...
...ampak, ali ni bila pred leti neka zgodba, da se je Bisol "zvito" izogibal garanciji z ustanavljanjem novih firm?
Jih je kar nekaj:
ddd.JPG

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.860
6.519
113
izvajaca bi izpustila tukaj ven. On je pač naredil svoje, reklamacija je šla preko njih in so me tudi obveščali, kako je s tem. Če proizvajalec panelov zavrne, kaj naj naredi izvajalec. Iz svojega plača? Z izvajalcem imam drugače dobre izkušnje, njihov del je bil brezhibno opravljen. kar je bilo podizvajalcev (krovci in štromar) tudi. Konec koncev bi mi lahko tudi tisti števec prišel iskati, pa se je odločil da ne. Upam pa, da je to razliko iztržil potem pri Bisolu, ker to res ni bil njegov problem. Če in ko bo dovolj teh (neuspešnih) pritožb, bodo pa nehali montirati njihove panele. to bodo pa sami videli, koliko je problemov s tem in kaj se jim in kaj ne še splača.

• Všeč mi je
Reactions: sad

damirj

Guru
9. maj 2012
5.244
2.379
113
Jaz mislim, da "posle jebanja nema kajanja" - naročila si črn avto, dobavili so ti "sivkodrlajsastega" in ti si ga prevzela. Avto ima polno garancijo na vse razen na odtenek barve.

Jaz recimo ne bi pustil takih zmontirat, ali pa bi zahteval finančno kompenzacijo.

Verjamemo na besedo, da ni črn ampak svetlo siv. Ali kaj pomeni kodrlajsast? Koliko je razlike do črne črne? Kar je alu delov in so eloksirani, prav 100% črn ne bo nikoli. Če je barvan ja, ampak to potem ni obstojno 20let. Sploh pa bo čez 20 let itak sivo.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.162
2.474
113
Verjamemo na besedo, da ni črn ampak svetlo siv. Ali kaj pomeni kodrlajsast? Koliko je razlike do črne črne? Kar je alu delov in so eloksirani, prav 100% črn ne bo nikoli. Če je barvan ja, ampak to potem ni obstojno 20let. Sploh pa bo čez 20 let itak sivo.
Šekast po domače.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.655
6.709
113
pri taščici
Jabe e
S tvojo zgodbo (pa ne dam na alterju) z Bisolom si seznanila zagotovo nekaj 100 potencialnih kupcev njihovih panelov.
Ce jih samo 10 skensla bisol panele pri narocilu, si jim naredila precej vec.skode, kot pa ce bi se odlocili in bi panele po odtenku crne sortirali pred dobavo kupcem.
Se pravi bi imela vse panele crne v odtenku "99".
Tako ne bi vedela da nimas 100% crne.ker pa imas vse od 90 pa do 100, imas sedaj streho kot en klovn.
Dober da se moja streha (paneli) z dvorisca ne vidi, zato mi dol visi, kako se bodo paneli videli iz sosedove hise ali iz ceste.
;)
Je kdo prebral kak komentar o Jimko tiger pro jkm panelih

damirj

Guru
9. maj 2012
5.244
2.379
113
Vem kaj je šekasto in kodrlajsasto. Takšno je lahko zaradi lastnosti tehnološkega postopka. Pa ne zagovarjam zdaj Bisol, ampak imamo na mnogo področjih podobne težave, npr LCD ekrani z mrtvimi pikami, OLED z zapečeno sliko ipd.. in imajo glede tega nekateri kar svinjsko slabe pogoje reklamacije. In če na to lastnost v pogojih reklamacije ni, ali je celo v opisu izdelka drobni tisk, da so lahko odstopanja zaradi tega in drugačnega, potem se težko kaj doseže. Verjamem da je Jabe to itak vse preštudirala in jim ravno zato ni preveč težila, se pa usaja na forumu. Legitimna pravica vsakega. In spet, bmk za Bisol, bom pa sam vseeno zaradi njene izkušnje to imel v mislih.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.860
6.519
113
Verjamem da je Jabe to itak vse preštudirala in jim ravno zato ni preveč težila, se pa usaja na forumu.

dejva še enkrat...

1) stran Bisola:
lahko tole traja do danes in še dlje, pa gremo še na sodišče pa vmes bisol 9 propade, pa se ustanovi 10...

2) moja stran. požrem svoj zajeb, ker sem pač se odločila za bisol. Če ne zna narediti niti črnih niti 36 komadov v enaki barvi, če že ni črna, se jaz lahko na trepalnice postavim, zame je to že zgubljen denar. potem pa lahko računamo dalje, koliko me to lahko še stane. kot rečeno do danes 1650€ elektrike. Če zamrznem zadnji del plačila - 10%, kar je bilo slabih 1400€, pa ne morem ekoskladu posredovati vseh plačil, za kar bi mi nakazali 2430€, torej sem v minusu nadajnjih 1030€, skupaj že skoraj 2700€.

Koliko moraš biti ubrisan na svoj prav, da forsiraš dalje in se ta znesek še povečuje, če pa ne propadem še jaz, me pa vseeno izvajalec lahko na koncu terja še za tistih 10% s penali vred. pa smo že na 4k€+... brezskrbi, da sem preštudirala opcije...

B81

22. jul 2007
36.907
10.477
113
No marsikdo od nas bi že prej požrl vse skupaj. Elektrarna v glavnem dela in za to je. S svojim zajebom se pač sprijaznim, saj ne bo prvi..

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.211
113
Nisem vsega bral...
...ampak, ali ni bila pred leti neka zgodba, da se je Bisol "zvito" izogibal garanciji z ustanavljanjem novih firm?
Jih je kar nekaj:
Poglej priponko 59478
Nekako se mi zdi, da bi lahko tozil direktno lastnika za taksno manipulacijo. Pod pogojem, da je isti seveda. Ne bi bilo enostavno in ne poceni, ampak bi se pa dalo zmagati, ce bi se dobilo dovolj podatkov, da je to le administrativno mesetarjenje.