sončna elektrarna

damirj

Guru
9. maj 2012
5.244
2.379
113
dejva še enkrat...

1) stran Bisola:
lahko tole traja do danes in še dlje, pa gremo še na sodišče pa vmes bisol 9 propade, pa se ustanovi 10...

2) moja stran. požrem svoj zajeb, ker sem pač se odločila za bisol. Če ne zna narediti niti črnih niti 36 komadov v enaki barvi, če že ni črna, se jaz lahko na trepalnice postavim, zame je to že zgubljen denar. potem pa lahko računamo dalje, koliko me to lahko še stane. kot rečeno do danes 1650€ elektrike. Če zamrznem zadnji del plačila - 10%, kar je bilo slabih 1400€, pa ne morem ekoskladu posredovati vseh plačil, za kar bi mi nakazali 2430€, torej sem v minusu nadajnjih 1030€, skupaj že skoraj 2700€.

Koliko moraš biti ubrisan na svoj prav, da forsiraš dalje in se ta znesek še povečuje, če pa ne propadem še jaz, me pa vseeno izvajalec lahko na koncu terja še za tistih 10% s penali vred. pa smo že na 4k€+... brezskrbi, da sem preštudirala opcije...

Zato to usajanje na forumu je verjetno bolj kot nepotrebno. Kot si napisala, odločila si se sama za Bisol. To da nimaš vseh panelov enake barve in za to očitaš nesposobnost Bisolu, je pa nekaj, za kar bi verjtno bilo fajn imet tudi neke argumente. Verjetno jih imaš, ampak jih nam nisi predstavila. Če jih nimaš, potem pa... Sorry, ne igraš poštene igre. Ampak vseeno, izgleda ti paneli delujejo, preveri še tehnične liste, verjetno tudi deluejo v skladu s parametri.

Potem pa me še zmoti tvoja ekonomska računica sedaj, če bi bil to nek pomemben faktor, potem vzameš normalne panele? Ampak vsakemu svoje... Imaš sigurno tudi ti svoj prav.

PS: tudi tvojo šekasti paneli so v temi popolnoma črni :D

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.860
6.519
113

v renici izgleda takole:

res je že cele 2 strani nazaj... ampak, da te spomnim...

nepotrebno ali ne.. prej nikjer nobenega, ki bi kaj vedel o bisolu, ko sem spraševala, poznam pa v resnici nobenega z njihovimi paneli... vsi tiho. ne daj bože priznati, da so plačali več kot za kitajca, dobili pa manj. ko pa jaz povem, da sem v tej točki razočarana, tako z izdelkom in storitvijo, so začeli popupati. če bi že prej kdo zinil, pa takole fotko prilimal, kot sem jo jaz zdaj, misliš, da bi nabavila? Dejanko sem verjela, da če pri enemu v vasi kitajc naredi allblack panel, pa ga danes pač ne morem dobiti, ker ni dobavljiv, da bo bisol tudi. pač bom malo več plačala, ker bisol se ima za nekaj več. ne vem kaj ti ni jasno - zame opcija ni, da se preklam z bisolom - ne zna narediti. Do danes bi me lahko kreg koštal že 4k€ pa še raste pa še ne bodo kot je treba.

računica je pa vedno enaka... eno je price/performance, kjer nimajo allblack paneli niti bisol per se kaj iskati. potem pa plačuješ bombončke zaradi subjektivnih želja. kaka je bila moja, je bržkone zdaj že znana. Pripravljena sem bila zanjo plačati kolikor so rekli takrat. vse ostalo našteto je potem samo še za povrh, kar pa sem sama sebi zargumentirala, da je pa predrago. sploh ker se rezultat ne spreminja.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: sad

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Morate razumeti, da so ženske bolj občutljive za take stvari, kot je barva. Moškim se v glavnem fučka, samo da deluje, ženskam pač ne. Tudi pri avtomobilih (ne velja za Jabe) jih navadno bolj zanima barva sedežnih prevlek, kot tehnične lastnosti.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.860
6.519
113
Japajade... Jaz sem svojega komaj prepričala, da damo SE gor. Je rekel, da raje strom placuje, kot to gleda. Sem rekla, da bom ta lepe kupila, pol pa tole...

Tole so recimo allblack paneli:

Vsaka podobnost s paneli iz bisolovega kataloga je zgilj nakljucna. Ce bi slikali kar dobavijo, se nimam kaj buniti, tako oa so slikali ne vem katere oziroma znajo photoshop, ce drucga ne. Pri sosedu pa izgleda kot pri temu Angležu

Nazadnje urejeno:

damirj

Guru
9. maj 2012
5.244
2.379
113
Lol, seveda vidim razliko, le da pri tebi vidim dva odtenka in kdo ve kakšna je razlika v resnici pri tem anglezu.

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.014
837
113
da namo samo pri barvi panelov - ceprav je ravno tako “black”.

zdej se mal sonce pokazalo, pa grem pogledat “kaj dogaja”..

moja dnevna proizvodnja je 0, paneli so crni, trenutna proizvodnja je 9kW, razsmersnik je topel in ropota.. kaj se mi dogaja? App sem parkat restartal, razlike ni… razsmernika se ne (pocakam do zjutraj).. zamuja solaredge sinhronizacija?

0B2468EC-CD8F-439D-B106-98BCA3FB7B78.png
252341C8-36FE-4DCB-A376-E2CCB9235EEA.png

• Všeč mi je
Reactions: Jst10

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
Lol, seveda vidim razliko, le da pri tebi vidim dva odtenka in kdo ve kakšna je razlika v resnici pri tem anglezu.
Ko sem sam gledal tiste slike problematičnih panelov, sem tudi sam pomislil, da smo ljudje pač različni. Eni sploh ne bi trznili pri takšni stvari, drugim odtenek veliko pomeni. Sam tudi videvam odtenkaste panele, še več, tudi pri meni so takšne vgradili pred kratkim. Sem opazil, ker sem se ukvarjal s fotografijo, posebej moti me pa ne. Niso pa Bisolovi. Tudi pri tistem Angležu mogoče niso tako črni, ker moraš upoštevati, da so fotografirani pod takšnim kotom in v takšni svetlobi.
Jabe, sicer te pa razumem. Če ti to veliko pomeni, je zadeva sitna. Mogoče lepa beseda še lepo mesto najde, čeprav o Bisolu slišim, da pogosto ravnajo muhasto.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.860
6.519
113
to po moje meni niti ne kaže narobe - torej trenutna kwtaža. zdaj je 0,57kW. ampak celodnevni seštevek je pa 0.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Jaz te razumem, ampak v garancijskih pogojih piše, kaj je predmet garancijske reklamacije. Jih ne bom šel sedaj iskat, ker vem, da si že preštudirala. Če je med njimi tudi izgled, potem go4it, če se ti da. Ampak sej praviš, da se ti ne da.
Stvarna napaka. Produkt nima lastnosti, ki je bila obljubljena in zaradi katere je bil izbran in kupljen.

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.014
837
113
app danes dela.. sem ze na 1 kWh.. za vceraj se na grafu podatki niso nič "popravili".. še dpbr, da je bil slab dan - bi se drugače še sekiral ;)

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.860
6.519
113
pri meni so pa se... včeraj zvečer mi je kazalo, da je naredila 11Wh ali koliko, danes, če pogledam za nazaj kaže precej verjetnih 13,7kWh. Če ti pa app ne kaže, greš pa pogledati lahko na sam razmernik direktno preko QR kode. Najbrž... Ker tole je bug v appu in prikazu statistike, ne v samem delovanju SE. Meni so rekli, da če mi v appu kaj čudno kaže, naj grem direktno na inverter, da tam pa piše, koliko je šlo v katero smer.