Ne razumeš. Saj je že nekdo.pisal.Pa tista opcija, ko viškov ne oddajaš?
Ali je še vedno preveč oportunistično v primerjavi s poštenim odjemalcem, ki nekih panelov nima.
Vse skupaj do sedaj nisem namenila temu toliko pozornosti kot zdele v 15min. Ko rabim/zelim, vzgem. Aktivni nekineki, ki prihaja, ni za mene...100 kWh pridelanih si porabila plus 1750 iz omrežja?
Kako, da še tistih cca 50 nisi uspela porabiti?
Ti si slabo brala, da ves čas napeljujem na sončnico, ki v omrežje ne bi nič dajala. Pridelano bi porabil doma. Manjko bi pa vzel iz omrežja. Ba baterija gor ali dol.Ne razumeš. Saj je že nekdo.pisal.
Za industrijo vedo.kdaj bo špica, isto v nedeljo in za praznike.
Ne vejo pa kdaj bo špica priletela iz sončne, in kdaj se bo spet vgasnila.
Hm, jaz se pri baterijah (sploh če so hranilniki vgrajeni v hiši) ne bi hecal. Ker ko to enkrat začne goreti, potem je konec. In ja, pri najcenejših je možnost gorenja bistveno večja kot pri renomiranih proizvajalcih.Še lani so bile najcenejše baterije 10kWh 12k€, zdaj so pol manj tudi od bolj renominiranih proizvajalcev, če bi iskal najcenejše, bi bilo verjetno še ceneje.
Torej, če prav razumem nima prav? Hkrati si pa decembra pridelal pod 20% julijske elektrike?lep decemberski dan: 46kWh
lep januarski dan: 52kWh
lep dan aprila: 74kWh
lep poletni dan: <70kWh
tak da tvoja ne drzi.
Je bil pa decemeber 2021 (daleč najslabši mesec): 347kWh
Januar 2022: 1024kWh
Julij 2022 (letos najboljši mesec): 1848
elektrarna 10.8kW
Vremenska napoved pomaga ...Ne razumeš. Saj je že nekdo.pisal.
Za industrijo vedo.kdaj bo špica, isto v nedeljo in za praznike.
Ne vejo pa kdaj bo špica priletela iz sončne, in kdaj se bo spet vgasnila.
za 13 jurjev imam jaz elektrike za 18 let, ob draginji 15... tako da, si celice lahko ftaknejo. bo bolje drugače plasirat 13 kilo. me pa zanima še njihov komentar, od kod jim cena po novem.Znanc ma zdej informativno - 13kW za nekih 15-16k
Inverterjev ni za dobit isto ni optimizatorjev, povpraševanje je pa zelo veliko. Torej je logično da so šle cene gor...za 13 jurjev imam jaz elektrike za 18 let, ob draginji 15... tako da, si celice lahko ftaknejo. bo bolje drugače plasirat 13 kilo. me pa zanima še njihov komentar, od kod jim cena po novem.
Saj verjetno si že kje napisala.....a teh 12 MWh sta dve gospodinjstvi/hiši?Zdaj pa še elektrika: porabimo cca 12000kWh,
ne.. VT/MT je uporabila da je preračunala koliko bi plačala za elektrikoA pri SE še vedno obstajata VT in MT?
Pri sedanjih cenah VT - MT - ET je pri takem razmerju 45% VS 55% ugodneje imeti ET......
Zdaj pa še elektrika: porabimo cca 12000kWh, 45% Vt in 55% Mt. Cena nova z vsemi davščinami in pritiklinami in z malim davkom ---> Vt = 0,178€/kWh, Mt = 0,128€/kWh
.......
Kaj pa je resen razlog, da bi bila kWh po 50 centov?In ko bo cena kWh okoli 50 centov ali več, se bo tudi investicija veliko hitreje povrnila.