sončna elektrarna

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.862
6.520
113
Nic ni v ceni... Zato je ze v startu vec kot 500€ drazje kot konkurenca. In tudi spustijo ceno za teh 500€ sigurno, ce reces, da nočeš.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Tisti ki ste v tem letu, še raje zadnje mesece montirali SE - kakšna je bila cena po kW, oz 12 kW = ???

Za kontrolo mojega ponudnika, me pa roba čaka, kar je tudi nekaj vredno.

Pa še nekaj - kdo ima sedaj najboljše pogoje za "oddajo/odjem" elektrike? GenI, Energija Plus,...?
1,2k na kW. Ampak seveda ne s poceni kitajci, pa z razsmernikom, ki ni čisto na meji po moči. Pa s podkonstrucijo, ki je ne dela lokalni šlosar in nasploh pri ponudniku, za katerega je človek lahko dokaj prepričan, da bo posloval tudi čez 10 in 20 let (garancije). Takih je pa v SLO bolj malo ... Pa zraven sodi brezobrestno financiranje. In brez odplačevanja s kWh ...

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.014
837
113
Nic ni v ceni... Zato je ze v startu vec kot 500€ drazje kot konkurenca. In tudi spustijo ceno za teh 500€ sigurno, ce reces, da nočeš.
Mogoce sedaj.. ko sem sam izbiral ponudnika so bili primerljivi z Geni (+ stevc, + varscina, + ozemljitvena sonda, + moznost prenasanja viskov).
Zaenkrat happy.. vse dela - sam se prenos viskov moram se izvest

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.862
6.520
113
Geni ni bil konkurencen pri meni takrat sploh. Mi je pa sonce ponudilo 13,5kw za tocno 600€ vec kot sol navitas. Navadni paneli, ker suncontracta nisem hotela, bi kamot najbrz izenačili. Zataknilo se je, ker sem hotela allblack. Sol navitas mi je dal za doplacilo 600€, preplačanih za kar sem dobila, sicer. Sonce jih pa ni imelo in dal v ponudbo allblack panele (nic katere) za pavsal 2000€. Ce bi mi tudi oni bisolove prodali, pa res ne vem... Pa za 2k€ razlike:mad:

V glavnem, zdaj pa cakam da bo leto naokoli. Sosed je pred kratkim montiral na svojo streho, pogoji identični, samo, da ima on na jug. Pa vcasih malo primerjam, pa ni zdaj nekega bistvenega odstopanja od pricakovanj. Upam da bodo delali bolje, kot izgledajo, ce ne, pa klinc, sem se dvojno zaje*

Nazadnje urejeno:

Schime

Guru
22. nov 2008
1.984
769
113
V osnovi je pri meni Gen-I dal dokaj podobno ponudbo kot Sol Navitas. Petrol je bil pa ene 3k€ dražji. To so ponudbe pred ogledom.
Odtehtalo za Sol Navitas je pa to, da so prišli na ogled 2 tedna po povpraševanju. Poleg tega je bila dobra ponudba in tudi dva sodelavca sta nabavila pri njih in sta oba zadovoljna z izvedbo. Gen-I so pa klicali in bi prišli čez 4 mesece. Brat jih pa še kar čaka po ene 5 mesecih, da bi prišli na ogled (no je pa res, da so ga enkrat pod 2 mesecih vmes klicali pa je bil na dopustu takrat).

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.862
6.520
113
Ja, obrnejo se pa... Imela ze na strehi skoraj, ko me je geni klical, da bi sele gledat prisli...

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.862
6.520
113
Ne vem... Za danes ne vem, cene SE so sle tudi nenormalno gor. Sem rekla sorodnikom da ce jima zmontirajo 15kw za obljubljenih 15,5k€, nak skočita, drugace pa se malo ustavit pa zadihati. Do 2024 je se nekaj casa. Res, me prav zanima, kaj bodo po ogledu rekli.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.862
6.520
113
Mene zanima, če je že kdo šel stran? 500€ naj bi šlo za nakup nekih kripto zetonckov, ki jih potem prodas, ko greš ven... Po kaki ceni? Oziroma s kako provizijo?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.925
6.976
113
Aja, tisti njihovi žetončki, eh to je potem kuj neke, škoda da na tak način poslujejo, je pa res, da edini omogočajo prenos viškov, tako da se še zaenkrat lahko igrajo.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.163
2.474
113
Tehnično zadeva sploh ni problematična, da povežeš dva ali več odjemnih mest - par klikov in odgovarjajoča računalniška koda. Bodo to morali kmalu uvesti, če bodo resno hoteli elektrifikacijo voznega parka. Sam imam recimo eno od garaž v skupni garaži sosednjega bloka; tam lahko dobim svoj priključek, tudi fizično bi lahko po kanaletah elektra povezal hišo s parkiriščem, ampak dvomim, da bi mi pustili, pa mislim da sem 250m nameril. Najlažje bi bilo novo merilno mesto vezano na hišo.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: darjan

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.862
6.520
113
Omogoča tudi ECE
Jaz razumem 1 MWh viška = ENO mesečno nadomestilo.

pol3ni - pol greš pa itak na E+ ker s 1.8. bodo vsi imeli "blokirano" ceno za odvzem presežkov manjkov, presežek pa edini vsaj nekaj plačajo.

Edit: blue

Imas prav! Poklicala na geni. Vsakih 1000kwh je vredno 1,16€. o_O boljše bi bilo, ce bi rekli, da ne dajo nic.

Odgovor EnergijePlus:
Spoštovani,
V zadnjih dveh letih smo viške izplačali po 43 Evrov /MW. Kako bo za letošnje leto se podjetje še ni odločilo. Odločitev se sprejema v začetku leta, glede na to da trenutno v zakonu še ni obvezno izplačilo viškov. Seveda pa stremimo k temu in zadovoljstvu naših kupcev. V kolikor pride do izplačila se določi fiksna cena kot lani za 1kWH.

Kje pa jenta energijaplus na lestvici prodajalcev stroma. Teli letni netmeteringi in dozivljenjsko ostajanje nantem režimu so v pogodbah s prodajalcem. Torej pri meni trenutno petrol. Ce prodajalec zapre vrata kot gledamo sedajle pri telekomunpa e.onu alinkaj je bil, je treba novo pogodbo. Po letu 2024 - bo slo skleniti letni netmetering po starem? Ce kaj, se ne smem zafrkniti, da bi mogla 2025 npr na nov režim, ker binsel prodajalec zigrund. Nekako racunam petrol, da ostane v igri.

Nazadnje urejeno: