sončna elektrarna

mags

Fizikalc
11. nov 2020
206
98
28
Ja , sem pogledal v pogodbo imam idenično kot "masevc" , sem pa raziskal zakaj sem imel tri mesece subvecionirano plačilo zneska 13,66 , vključen sem bil v skupino SE za testiranje( ko najdem pristopnico ,jo prilimam) sem pozabil in se OPRAVIČUJEM :(:mad:

• Všeč mi je
Reactions: Jabe

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.450
6.963
113
Ravno ti pisala odgovor... Ker se mi ni izšlo.

Mesecno nadomestilo na letni ravni je 13,9€ z 22% davkom. Toliko je popusta za vsako polno MWh, ce prav razumem.

• Všeč mi je
Reactions: mags

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.654
2.731
113

Mesecno nadomestilo na letni ravni je 13,9€ z 22% davkom. Toliko je popusta za vsako polno MWh, ce prav razumem.
Jaz razumem 1 MWh viška = ENO mesečno nadomestilo.

pol3ni - pol greš pa itak na E+ ker s 1.8. bodo vsi imeli "blokirano" ceno za odvzem presežkov manjkov, presežek pa edini vsaj nekaj plačajo.

Edit: blue

Nazadnje urejeno:
  • Wow

mags

Fizikalc
11. nov 2020
206
98
28

Ja , prav si razlagaš, jaz sem mal pozabu, se opravičujem ,sem pa raziskal zakaj, ker v zaćetku leta 21 sem imel par položnic pl. nič, pa me je to zavedlo

Priponke

• 1661679131127.jpg
    1661679131127.jpg
    1,1 MB · Ogledi: 79
  • Všeč mi je

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.068
878
113
No jest bom vztrajal na Sonce.. letosnje viske bom prenasal na drugo mesto - pa da vidmo “kaj in kako”

Schime

Guru
22. nov 2008
2.010
788
113
Tudi pri nas je ta teden prišel info, da smo dobili soglasje za postavitev sončne elektrarne. Trajalo je slaba dva mesece ampak ok glede na to, da so bili vmes dopusti. Zanima pa me, če je bil kak bolj oprejemljiv info glede ponovnega razpisa ekosklada. Elektrarno bom postavil potem pa počakal še kak mesec ali dva do priklopa, če se bodo kaj spomnili. Sicer bi, če bi mi takoj priklopili, lahko s proizvedeno elektriko verjetno pokril potrebe do konca leta a bi vseeno veliko več dobil s tem, če bi spet zaštartale subvencije. Načeloma pa v predhodnih razpisih nisi mogel uveljavljati subvencije, če si že izvedel priklop na omrežje.

PS: Če pišete o ceni je podpisana pogodba 13,2kW za 13,6k€. Naj bi pa v roku enega meseca od prejetja soglasja zmontirali elektrarno.

Nazadnje urejeno:

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.450
6.963
113
Nic ni v ceni... Zato je ze v startu vec kot 500€ drazje kot konkurenca. In tudi spustijo ceno za teh 500€ sigurno, ce reces, da nočeš.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.370
1.239
113
www.adriamedia.si
Tisti ki ste v tem letu, še raje zadnje mesece montirali SE - kakšna je bila cena po kW, oz 12 kW = ???

Za kontrolo mojega ponudnika, me pa roba čaka, kar je tudi nekaj vredno.

Pa še nekaj - kdo ima sedaj najboljše pogoje za "oddajo/odjem" elektrike? GenI, Energija Plus,...?
1,2k na kW. Ampak seveda ne s poceni kitajci, pa z razsmernikom, ki ni čisto na meji po moči. Pa s podkonstrucijo, ki je ne dela lokalni šlosar in nasploh pri ponudniku, za katerega je človek lahko dokaj prepričan, da bo posloval tudi čez 10 in 20 let (garancije). Takih je pa v SLO bolj malo ... Pa zraven sodi brezobrestno financiranje. In brez odplačevanja s kWh ...

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.068
878
113
Nic ni v ceni... Zato je ze v startu vec kot 500€ drazje kot konkurenca. In tudi spustijo ceno za teh 500€ sigurno, ce reces, da nočeš.
Mogoce sedaj.. ko sem sam izbiral ponudnika so bili primerljivi z Geni (+ stevc, + varscina, + ozemljitvena sonda, + moznost prenasanja viskov).
Zaenkrat happy.. vse dela - sam se prenos viskov moram se izvest

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.450
6.963
113
Geni ni bil konkurencen pri meni takrat sploh. Mi je pa sonce ponudilo 13,5kw za tocno 600€ vec kot sol navitas. Navadni paneli, ker suncontracta nisem hotela, bi kamot najbrz izenačili. Zataknilo se je, ker sem hotela allblack. Sol navitas mi je dal za doplacilo 600€, preplačanih za kar sem dobila, sicer. Sonce jih pa ni imelo in dal v ponudbo allblack panele (nic katere) za pavsal 2000€. Ce bi mi tudi oni bisolove prodali, pa res ne vem... Pa za 2k€ razlike:mad:

V glavnem, zdaj pa cakam da bo leto naokoli. Sosed je pred kratkim montiral na svojo streho, pogoji identični, samo, da ima on na jug. Pa vcasih malo primerjam, pa ni zdaj nekega bistvenega odstopanja od pricakovanj. Upam da bodo delali bolje, kot izgledajo, ce ne, pa klinc, sem se dvojno zaje*

Nazadnje urejeno: