Jaz razumem 1 MWh viška = ENO mesečno nadomestilo.Ravno ti pisala odgovor... Ker se mi ni izšlo.
Mesecno nadomestilo na letni ravni je 13,9€ z 22% davkom. Toliko je popusta za vsako polno MWh, ce prav razumem.
Ja , prav si razlagaš, jaz sem mal pozabu, se opravičujem ,sem pa raziskal zakaj, ker v zaćetku leta 21 sem imel par položnic pl. nič, pa me je to zavedloRavno ti pisala odgovor... Ker se mi ni izšlo.
Mesecno nadomestilo na letni ravni je 13,9€ z 22% davkom. Toliko je popusta za vsako polno MWh, ce prav razumem.
Ce kaj izveš, povej...Energija plus na maile ne odgovarja, tako da ne vem kako je s tem. Res pa tudi nisem žnarila dalje. Tu tudi nobenega ocitno ni, da bi povedal.
No jest bom vztrajal na Sonce.. letosnje viske bom prenasal na drugo mesto - pa da vidmo “kaj in kako”
Da. Samo tudi oni morajo ometi Sonce za dobavitelja elektrike - in po njihovoh pogojih potem dokupovat manjke..ce pac zmanjkaKako to dejansko funkcionira? Recimo dam gor elektrarno, viske prenesem na starse, ki nimajo SE?
Narobe sem napisal odvzem manjkov od njih je blokirana cena.Potem je itak vseeno kje sem
A nimajo oni nekih 500€ kavcije,....?No jest bom vztrajal na Sonce.. letosnje viske bom prenasal na drugo mesto - pa da vidmo “kaj in kako”
Ce ti oni postavljajo SE - je to v ceni.. pa se un stevck tud.A nimajo oni nekih 500€ kavcije,....?
1,2k na kW. Ampak seveda ne s poceni kitajci, pa z razsmernikom, ki ni čisto na meji po moči. Pa s podkonstrucijo, ki je ne dela lokalni šlosar in nasploh pri ponudniku, za katerega je človek lahko dokaj prepričan, da bo posloval tudi čez 10 in 20 let (garancije). Takih je pa v SLO bolj malo ... Pa zraven sodi brezobrestno financiranje. In brez odplačevanja s kWh ...Tisti ki ste v tem letu, še raje zadnje mesece montirali SE - kakšna je bila cena po kW, oz 12 kW = ???
Za kontrolo mojega ponudnika, me pa roba čaka, kar je tudi nekaj vredno.
Pa še nekaj - kdo ima sedaj najboljše pogoje za "oddajo/odjem" elektrike? GenI, Energija Plus,...?
Mogoce sedaj.. ko sem sam izbiral ponudnika so bili primerljivi z Geni (+ stevc, + varscina, + ozemljitvena sonda, + moznost prenasanja viskov).Nic ni v ceni... Zato je ze v startu vec kot 500€ drazje kot konkurenca. In tudi spustijo ceno za teh 500€ sigurno, ce reces, da nočeš.