Po moje nič.... Ker potem ne smeš imeti tudi modelčka avtomobilčka na sončno...Imam off grid fotovoltaiko za električnega pastirja. Kaj mi grozi?
Tle je veliko o zakonodaji:
Po moje nič.... Ker potem ne smeš imeti tudi modelčka avtomobilčka na sončno...Imam off grid fotovoltaiko za električnega pastirja. Kaj mi grozi?
Ja hibridni usmernik je vsak ki zna filat baterijo in črpat energijo iz nje. Bistveno vprašanje je ali zna hišo izolirati od omrežja v primeru da štroma zmanjka zaradi npr pretrganih daljnovodov.Hibridni razmserniki to omogočajo
Solaredge ga ze leta obljublja huawei ga ima pa je "nedobavljiv"
Hibridbi razsmernik zna po mojih info napajat hiso, baterijo, viske oddajat v omrezje, iz omrezja filat baterijo iz baterije napajat hišo pa se kaj mogoče.
Namesto 16A varovalke das 20A. Je enako 3Kw obracuna(cca 5€)
Lahko das pa 3x20A kar znese sicer 7kw (13€) ampak s tem lahko samostojno pozimi zenes TC.
Racunaj sa pozimi lahko v celem mesecu ne bos za en dan porabe priloizvedel elektrike.
No važno, da nam vsaj deževnico pustijo uporabljati brez dodatnih stroškov ali pačNe, ni isto. No, vsaj ne pod pogojem, da jo uporabljas le kolikor sveti na tvojo streho. Je ni mogoce drugace uporabiti.
Pri dezevnici bo pa kmalu lahko tako, da ne bos placal, ce jo bos uporabil (posredno ali neposredno).No važno, da nam vsaj deževnico pustijo uporabljati brez dodatnih stroškov ali pač
UPS je v bistvu inverter ki zna tudi polniti baterijo... 3F UPS z baterijo, ki bi držal hišo gor dlje kot par sekund pa sigurno stane več, kot navaden inverter ki zna delat s priključeno baterijo...Mogoče narobe razmišljam, ker je še jutro...ampak...
Zakaj si ne bi uredil domačega "omrežja", tako, da bi imel prvo nek "online UPS" (3 fazni), od katerega bi potem šla naprej hišna intašalacija, torej FID, ipd, etc.
Potem pa bi ta UPS polnil bodisi iz javnega omrežja, bodisi iz SE, v tem primeru se ne bi rabilo izvajat kolobocij o izklaplanju inverterja iz omrežja ko pride do izpada javenga omrežja?
Pa tudi če nimaš SE, je to slišat boljša rešitev v primeru kratkih izpadov omrežij, udarov, ipd?
Vseeno, to je nekaj vrstic programske logike ali pa še to ne. In tega ne zna skor noben inverter v all-in-one obliki. Ali pa sem preveč zahteven? To je vse skup ena škatla, ki ima za vhod el. omrežje, priklop baterije, priklop EV panelov in izhod porabnikov. Vse skupaj pa krmili pametna logika, niti ne preveč zapletena ni. Kaj je tu tako težkega?
Branje ti ni vrlina?
Kje je napisu da čaka?Praviš, da je nekaj vrstic programske logike... Še to ne...
Praviš, da logika niti ni zapletena...
Praviš, da tega skoraj nobeden nima...
Ne vem no, če bi bil jaz tako samozavesten, potem bi mi bila to super poslovna priložnost. Ti mi deluješ zelo samozavesten, zato pa pač sprašujem, zakaj čakaš?
Kje je napisu da čaka?