Cca 450ajaaa...sem pa mislil, da si dobil zraven brez doplačila. Koliko si colal za to? Nihče tega ni omenjal ob izdelavi, pa nisem niti vedel.
Porabljena in pridelana energija se seveda vidi na dvosmernem števcu. Vrednosti, ki jih števec prikazuje, se intervalno prikazujejo (datum, ura, kumulativna poraba, kumulativna oddaja in še nekatere druge). Na primer: pod oznako 1.8.0 se prikazuje enotna poraba energije, pod 1.8.1 se prikazuje poraba v višji tarifi, pod 1.8.2 pa poraba v nižji tarifi. Pod 2.8.0 se prikazuje enotna pridelana energija, pod 2.8.1 se prikazuje pridelana energija v višji tarifi, pod 2.8.2 pa pridelana energija po nižji tarifi. To mi je pokazal in pojasnil elektro strokovnjak, ki je prišel kontrolirat in plombirat števec po preselitvi iz notranje v zunanjo elektro omarico, kar je tudi pogoj za priklop elektrarne, ki jo bom montiral nekje v avgustu ali septembru.Ne vgrajujejo se dvosmerni števci (se, ampak porabe mi ne vidimo), razen, če se to doplača ali če izvajalec vgrajuje "automacko". Če se prav spominjam, je darjan delal Petrol?? in ima vgrajeno.
Sam nimam, delal je Enertec, doplačilo je bilo 500 eur, ampak to me je začelo zanimat po tem, ko je že delala in sem prebral na sončnem forumu, rekli so mi, da to mi je aktualno zdaj na začetku, pa bo minilo No vseeno je dobra zadeva.
Ze ze, ampak imas delo s tem.Stanje števca (koliko se je vzelo iz omrežja in koliko poslalo v omrežje) za najmanj 15 minutni interval se lahko spremlja na https://mojelektro.si/
Treba se je registrirat, lahko tudi s sigenco, in vnest svojo številko števca oz. odjemnega mesta, ki ga dobiš iz obračuna. Pogoj je, da imaš nov digitalni, dvosmerni števec z brezžičnim odčitivanjem.
Potem se pa folk sprašuje od kod taka inflacija, če da raje par 100 evrov za nek dodaten “meter” za nekaj kar lahko imaš zastonj. Teh podatkov pa tudi ne gledaš vsak dan, da bi porabil ure za prijavo in gledanje grafov.Ze ze, ampak imas delo s tem.
Kamor gre bik naj gre se strik..Potem se pa folk sprašuje od kod taka inflacija, če da raje par 100 evrov za nek dodaten “meter” za nekaj kar lahko imaš zastonj. Teh podatkov pa tudi ne gledaš vsak dan, da bi porabil ure za prijavo in gledanje grafov.
Ja, dalo se je 15 za SE in 12 za TC, ce bi povedali na zacetku, bi se to doplacalo, zdaj pa morajo spet kabel vlect iz omarice, klical rajonskega, da odpre itd...Kamor gre bik naj gre se strik..
Ce je investicija v SE ranga 10-15k€, plus potem najbrz se toplotna/EV - pa res ne bomo gledal na “par 100€”.. denar je za med ljudi
Jaz se vedno nisem dobil odgovora na delitev dobicka iz elektro podjetij ter hkratnega cmerjenja, kako ni denarja... (Je spet omenjeno v clanku).
Kar dosti. V mirovanju je ori meni 140-170W.hisa v “mirovanju” kuri nekih 300W
Kamor gre bik naj gre se strik..
Ce je investicija v SE ranga 10-15k€, plus potem najbrz se toplotna/EV - pa res ne bomo gledal na “par 100€”.. denar je za med ljudi
Jaz imam zamrzovalno omaro, hladilnik, Raspberri Pi, router, modem, switch, NVR s 4 kamerami.grem po bajti pogledat kaj mi kuri 300W (hladilnik slism - to je kaj 150-200?)
Rekuperator?Kar dosti. V mirovanju je ori meni 140-170W.