Ja, pac grdo bi blo, ce ne bi blo tocno 45 panelov gorJa, ampak je oddaja v omrezje omejena na 13,6. SE je kamot lahko vecja, tu ni omejitev.
EnertecŠtajerci, katerega ponudnika ste vzeli za izvedbo? da ne bi odkrival tople vode... ,
Odvisno kdaj želiš imet montažo - v tem letu bo zelo težko pomanjkanje panelov in predvsem inverterjev.Štajerci, katerega ponudnika ste vzeli za izvedbo? da ne bi odkrival tople vode... ,
Jaz enako. Sonce.sonce, zaradi možnosti "prenašanja" viškov.
Ponoči 0, podnevi pa dela na 40V enosmerne. Razmisli da imaš po spalnici razvejano 230V izmenično napeljavo, kar je huje. Da ne omenim GSMov in ruterjev na 5G.še eno razmišljanje, kako je z elektro smogom, glede panelov na strehe in razsmernika in podobne fore. Je kdo dejansko kaj meril ali kakšna študija. Podnevi VS ponoči.
Prav gledaš. Jaz viške dam na vikend. Probaj pa dimenzionirat SE tako da neboš imel manjkov.ok pa tile "sonce" - kolk vas dejansko prenaša viške? oz. kako "flikate" če prejemniku zmanjka? ker kar gledam "sonce" ceen za dokup manjka niso ravno prijazne/konkurenčne... al narobe gledam?
Jaz samo preden bo Gen-I prišel samo na ogled bo že 1/3 leta naokoli. Konča cena je pa definirana ob ogledu.kaki mesec nazaj sta tast in tašča dala ponudbe ven. daleč najcenejši...geni. s cenami ostal, kjer je bil eno leto nazaj skoraj, vsi ostali pa več 10% gor
ok pa tile "sonce" - kolk vas dejansko prenaša viške? oz. kako "flikate" če prejemniku zmanjka? ker kar gledam "sonce" ceen za dokup manjka niso ravno prijazne/konkurenčne... al narobe gledam?
Trenutne cene bi naj bile spet na visini izpred 2 let, ker ni panelov in je konstrukcija drazja, so mi razlagali na eni firmi.tnx, kolk so pa kaj cene teh nadstreškov...
Jaz samo preden bo Gen-I prišel samo na ogled bo že 1/3 leta naokoli. Konča cena je pa definirana ob ogledu.
nimam, mi releji izklopijo če ni nič obešeno gor. Luči in vtičnice.Ponoči 0, podnevi pa dela na 40V enosmerne. Razmisli da imaš po spalnici razvejano 230V izmenično napeljavo, kar je huje. Da ne omenim GSMov in ruterjev na 5G.
Torej geni ali pa petrol, ne?Zdaj čakajo... razlika v ceni je bila za več kot subvencijo. Ponudniki še vedno niso spremenili muštra in je na veliko in poboldana cena z vrnjeno subvencijo, ki pa je trenutno ni več in še vedno so bili dražji od geni s polno ceno. nisem mogla verjeti... kaj bo ko bo, pa ne vem. še vseeno pa raje geni, četudi imajo enako celo kot lokalni sp, ki bo zaprl, čim se bo SE malo izpela. pri meni so bili prej za eno subvencijo dražji kot cenejši