Porabljena in pridelana energija se seveda vidi na dvosmernem števcu. Vrednosti, ki jih števec prikazuje, se intervalno prikazujejo (datum, ura, kumulativna poraba, kumulativna oddaja in še nekatere druge). Na primer: pod oznako 1.8.0 se prikazuje enotna poraba energije, pod 1.8.1 se prikazuje poraba v višji tarifi, pod 1.8.2 pa poraba v nižji tarifi. Pod 2.8.0 se prikazuje enotna pridelana energija, pod 2.8.1 se prikazuje pridelana energija v višji tarifi, pod 2.8.2 pa pridelana energija po nižji tarifi. To mi je pokazal in pojasnil elektro strokovnjak, ki je prišel kontrolirat in plombirat števec po preselitvi iz notranje v zunanjo elektro omarico, kar je tudi pogoj za priklop elektrarne, ki jo bom montiral nekje v avgustu ali septembru.Ne vgrajujejo se dvosmerni števci (se, ampak porabe mi ne vidimo), razen, če se to doplača ali če izvajalec vgrajuje "automacko". Če se prav spominjam, je darjan delal Petrol?? in ima vgrajeno.
Sam nimam, delal je Enertec, doplačilo je bilo 500 eur, ampak to me je začelo zanimat po tem, ko je že delala in sem prebral na sončnem forumu, rekli so mi, da to mi je aktualno zdaj na začetku, pa bo minilo No vseeno je dobra zadeva.