Na olje je pač cca 2500 evrov na kurilno sezono za slabše izolirano hišo. Torej vsako leto 2500 evrov. Predvidevam, da so vse te alternative na koncu veliko cenejše, ker le gre za 10k in več investicije.
Zakaj torej ne zamenjaš termostata?Pogrešam tistih 0,5stopinj, ampak termostat ni narejen, da bi lahko nasttavil na 0,5razlike.
Čez prst je ogrevanje s TČ 1/3 olja (govorim za pretekle cene energentov, za naprej jih en vem). Torej bi nekako lahko pesimistično rekel, da bi dal jurja. Pri investiciji 10k€ (ki je tudi pretirana), si na ničli v slabih 7 letih. TC sicer nikdar ne bo zdržala toliko kot peč na olje, ampak po moje ne falim veliko, da če rečem, da če bi moral po 10 letih menjati TČ, bi tudi tole peč na olje, o kateri je govora. Za zmeraj pa tudi ta ni.
Seveda je to čez prst, izkušenj s tem nimam. Nikdar nisem imela peči na olje, gre za novogradnjo, kjer je bilo v vsakem primeru kurilnico kupiti - odločitev je bila pač TČ in hiša je dobro izolirana. Nimam s čim primerjati.
Zakaj rabiš HT verzijo? Ker si še vedno na radiatorjih? Večina na radiatorjih nima HT, AFAIK.torej potrebuješ HT verzijo
Razen če nimaš že v štartu precej predimenzioniranih radiatorjev (ali takšnih z zelo visokim izkoristkom ali prilagojenih na nižjo temparaturo ogrevalnega sistema), potem good luck z LT verzijo. Jaz imam malo večje od potrebnih, pa ni šans, da imam z 40 - 45°C neko udobje. Sem probal enkrat spremenit sistem na 45/40, pa je no no.