Ne, še čakam. Moral bi ga dobiti do konca decembra.Svašta, 20% gor... več sreče ko pameti... soglasje imaš že?
Ne, še čakam. Moral bi ga dobiti do konca decembra.Svašta, 20% gor... več sreče ko pameti... soglasje imaš že?
Mocnejsi paneli so na racun velikosti.Delno verjetno zato ker imajo najmočnejše panele (455W) pa zraven dajo še 3F energy meter (300€ od Solaredge).
Po moje so dvignili cene do te mere, da imajo še vedno zadosti strank, ker zdajle je noro zanimanja za SE, ker so energenti šli v nebo...
Sicer pa jaz sem dobil ponudbo od Sonce energije za 9,550kWh za 11,200€ z upoštevano subvencijo, tako da njegova ponudba sploh ni tako slaba...
Pa viške lahko prodaš sosedu ali žlahti:
Poglej priponko 51196
Vem ja... Večina sodobnih panelov ima izkoristek cca 20-22% in glede na velikost je sorazmerna nazivna moč panela...Mocnejsi paneli so na racun velikosti.
Nimajo pri isti velikosti cetrtino vecjo moc..
futuristic a si ti že dal elektrarno na streho? se opravičujem nisem bral nič za nazajVem ja... Večina sodobnih panelov ima izkoristek cca 20-22% in glede na velikost je sorazmerna nazivna moč panela...
Vseeno pa na papirju izgledajo boljši... čeprav je samo psihološki efekt... (Podobno kot je bilo pred leti z megapixli pri fotoaparatih...)
V mojem primeru je pa streha taka, da mi je zelo prav prišlo da so paneli malo večji (daljši), ker z lahkoto dam gor 21kom 210x104 da pridem do 9550W.
Veliko težje bi našel plac za 27kom 350W panelov, ki so isto široki ampak krajši...
Zaradi tega bi naj Soviča menjali, bomo videli, če sedaj vsi dobimo odgovor v 30 dneh.Trenutno čakam na 3 odgovore, za katere vloge so bile podane 24.marec in ena na 16. februar. Vse elektro MB.
No, pa sem dobil odobreno soglasje za priklop.futuristic a si ti že dal elektrarno na streho? se opravičujem nisem bral nič za nazaj
eh ja cene elektrike gredo gor mene pa briga, sem že na 22500 kWh odkar jo imam...
Bo šla tud omrežnina gor, tko da ...eh ja cene elektrike gredo gor mene pa briga, sem že na 22500 kWh odkar jo imam...