Jabe, nekje sem zasledil 32 panelov za 1opt/2panela pri trenutni mocinoanelov ue to okoli 11-12 kw
Imam jaz tudi nekaj taksnega v spominu, ko je oče naročeval…Jabe, nekje sem zasledil 32 panelov za 1opt/2panela pri trenutni mocinoanelov ue to okoli 11-12 kw
Na na strehi frcade, . Ampak na posevnino pod zgornjo vrsto in nad frcado. Le, da bi jih horizontalno obrnil...
Ja poleg dimnika imam na sredini še kolektorje za sanitarno vodo-3 kom-Strehe je cca 110 kvadratov.: Dimnik:
A ti gre tako na knap velikost elektratne da hoces se na mesto dimnika montirati panele? Ce dimnik prestavis , bos koliko vec panelov vec zmontiral? 4?
Na drugi strani praktično ni soncaNi lažje prestaviti kolektorje, kot dimnik?
In koliko ti “naredijo”? zracunaj koliko manj pokuris.. pa koliko kurilnice imas viska - je kaj uporabnega za TC?.. pa potem isto kvadraturo strehe spremeni v SE panele - pa spet zracunaj kokiko vec elektrike naredisKolektorji so stari 10 let.Hja en kup dilem kaj naj naredim,da bo ok
Kaj pa če se nas nekaj skupaj nabere, pa poskusimo s kakim dopisom ali kaj podobnega, na hitrost izvedbe vplivati.Jaz tudi še čakam na soglasje od Elektro Gorenjska, upam da ne bom dobil enakega obvestila, ker tole je zoprna reč kakorkoli pogledaš, ker imaš več scenarijev:
Prvi scenarij (edini pozitiven):
Vseeno se odločiš za SE in v naslednjih parih mesecih se nabere veliko potencialnih kupcev/investitorjev v SE ki skupaj pritisnejo na El Gorenjska in le-ta začne spet prikljapljati SE.
Drugi scenarij (malo slabši):
Odločiš se da, boš počakal s SE. V prihodnjih mesecih začne el gorenjska spet priklapljati SE zaradi pritiska javnosti. Kontaktiraš ponudnika SE in ta ti ponudi 20% višjo ceno za enako SE, ker cene gredo gor zelo hitro zaradi zelo dolgih dobav polprevodnikov in omejevanja porabe energije tovarnam na Kitajskem...
Tretji scenarij (še slabši)
Vseeno se odločiš za SE in čakaš dve leti, v tem času ukinejo net metering, tako da se ti SE praktično ne splača. Poleg tega bo ponudnik SE verjetno odstopil od pogodbe za izvedbo ker bo šel material gor 50% ali več... In če boš želel novo ponudbo, bo le-ta veliko dražja od trenutne...
V glavnem situacija ni rožnata in bodoči lastniki SE smo na milost in nemilost prepuščeni volji distributerjev el energije...
Problem kolektorjev je to, da imas poleti viske ki ti pregrevajo hiso, pozimi ni pa "nic" od njih.
Ajd, trije ne pregrevajo toliko kot mojih 6. Katere zadnje leta pokrivam od maja do septembra.
Proizvodnjo SE pa lahko zaradi netmeteringa porabis pozimi. Ali pa poleti preko stc ogrevas toplo vodo, hkrati pa nekoliko hladis hišo.
Ce imas streho premajhno za zeljeno velikost elektrarne, potem jih daj v oglas pa bos videl ce se bo nasel kupec za pametno ceno
Koncno eden dober odgovor med ostalim neuporabnimi 40kDejansko dober nasvet.Hvala
dejmo se mal duvat.. kdo je prvi javno prišel na idejo, da kolektorje odstrani?Koncno eden dober odgovor med ostalim neuporabnimi 40k