če bo netmetering ukinjen, potem imaš SE v bistvu samo še za sosede jezit.Če bo netmetering ukinjen bodo od tebe morali viške energije poleti odkupovat, pozimi pa ti manjek zaračunat. Seveda bo razlika ceni njim v prid. Verjetno nebodo viške pobrali zastonj, manjke pa mastno kasirali. Nekako ne gre v kontekst. Ta problem je lahko rešljiv, da investiraš v večjo SE, kot pa baterijo, ker sama baterija ni pretirano poceni, zahteva vzdrževanje, življenska doba pa verjetno precej krajša kot SE. Tako je moje razmišljanje, kristalna krogla bo pa povedala kako bo, če jo kdo ima.
Wtf? Misliš "znamke"?Saj ICE avti so tudi ze vsi 30 jurjev.
se pardoniram za ugrabitev teme...Dajmo se prosim vrniti na sončne elektrarne, ker sicer bo tale tema povsem iztirila...
1 mesec nazaj sem dobil od geni tole:No dočakal prvo ponudbo
Nazivna moć 13 kWh
Monokristalni fotonapetostni moduli Jinko Tiger 395 W proizvajalca JinkoSolar,
Optimizatorji moči SolarEdge in fotonapetostni razsmernik SolarEdge,
Aluminijasta nosilna konstrukcija.
Informativna cena elektrarne z DDV, upoštevanim
popustom in subvencijo eko sklada 12,100 €
Mnenja,pripombe
Načeloma je takole. Ceno z ddv brez upoštevane eko subvencije deliš s kW elektrarne, da dobiš ceno na kW.No potem moja ponudba niti ni tako slaba
Za 13 kW brez subvencij 13.911.Če pa dam še teh 300€ zraven,potem pa sva tam ja
Delno verjetno zato ker imajo najmočnejše panele (455W) pa zraven dajo še 3F energy meter (300€ od Solaredge).Res ne vem zakaj sonce energija tako navija cene elektrarn. Ocitno raje drugje lovijo evre.
Ja oktobra so pa konkretno podražali in popust je zdaj max 3% ...a se hecaste? avgusta so mi dali za 13,5kW ponudbo za 11450€ z odbito subvencijo. Pa da se da še kaj zmeniti, če imam kako drugo ponudbo, ki v zelje skače