če koga zanima...
17.7.2024 Borzen vloga za subvencijo SE
16.8.2024 dobil odločbo
19.9.2024 nakazilo na TRR
17.7.2024 Borzen vloga za subvencijo SE
16.8.2024 dobil odločbo
19.9.2024 nakazilo na TRR
Kje najdem spisek dobaviteljev elektrike? Poleg Gen-i, Petrol - se kdo?
Poslal bi povpraševanje kako je s prehodom k njim.. Suncontract se mi z povečano porabo in spremenjenimi pogoji nekak ne splača več.
ma sej jest bom tud pocakal do novega leta.. sam decembra zna bit "veseli december" - potem pa hiro zmanjka časa in je kmal "panika"Jaz bom počakal do novega leta potem bom pa šel na E+ ker dajo 40€ za vsak MWh viška...
ma sej odkup viškov me niti (več) ne zanima.. s priklopom TČ smo jih oklestili...Energija plus baje odkupi viske. Sicer po mizerni ceni a vsaj nekaj je
Kaj si pa pričakoval? Da boš fizikalne zakonitosti preslepil?po nekaj dneh delovanja ugotavljam da tole ni "foto-voltaična" elektrarna, ampak izključno in samo sončna ker deluje samo če sonce sveti; samo svetloba je premalo.
Gledam sprotno moč drugi dan po priklopu: gor-dol-gor-dol, od 10kW skoraj na nulo in počasi nazaj na 10kW, itd., nisem pa bil na lokaciji da bi videl za kaj gre, ampak sigurno je razsmernik narobe naštelan, ane? Ne; oblaki se vozijo čez nebo in prižigajo in ugašujejo direktno sončno svetlobo. Videl pa v živo danes, sredi dne, malo po 12:00 uri, jasno nebo, kaže 9,5kW; se pripelje po nebu en sam oblak, ravno prav velik da zakrije sonce: 1,3kW; gre oblak naprej; 9,5kW
Zaradi 1 oblaka (razen če govorimo o kaki supercelici tik pred nevihto) ne bi smelo toliko dol udarit, razen če si pretiraval z "iz 10 na 0". Moja da od sebe max 9,5 kW, pa nameščena je V-Z (pol-pol) danes ob 8 zjutraj v megli dala od sebe ene 600 W.po nekaj dneh delovanja ugotavljam da tole ni "foto-voltaična" elektrarna, ampak izključno in samo sončna ker deluje samo če sonce sveti; samo svetloba je premalo.
Gledam sprotno moč drugi dan po priklopu: gor-dol-gor-dol, od 10kW skoraj na nulo in počasi nazaj na 10kW, itd., nisem pa bil na lokaciji da bi videl za kaj gre, ampak sigurno je razsmernik narobe naštelan, ane? Ne; oblaki se vozijo čez nebo in prižigajo in ugašujejo direktno sončno svetlobo. Videl pa v živo danes, sredi dne, malo po 12:00 uri, jasno nebo, kaže 9,5kW; se pripelje po nebu en sam oblak, ravno prav velik da zakrije sonce: 1,3kW; gre oblak naprej; 9,5kW