sončna elektrarna

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Sad
Tvoj znanec naj da povpraševanje za dogradnjo x panelov na streho.
Da o tem ne pisem , da je bila 10kw elektrarna recimo drazja od 11kw. (Pri solar edge, ki ga je itak montiralo 95%monterjev v slo).
Za pametno ceno bo nadgradnjo naredil sam. Ce bo tudi sam material nabavil po "ebay" cenah.
Takoj ko ga kupis po slo ceni je +50%.
Ko dodas se "projekt" in montazo si na vsaj 3x ebay ceni.
In ja zrem se zaradi tega ker nisem sel ze ob priklopu SE na SC in petrolu pokazal sredinca. Tako kot ga on meni kaze z nedelovanjem njegovih elektricnih polnilnic.
Lep primer branja, ko nekdo z butastimi argumenti utemeljuje svoje mišljenje.
Ni panike, ti se kar žri še naprej.
No, ti tvoji teoretični primeri o dražji manjši elektrarni kot večji, so v primeru znanca V PRAKSI padli, ker je bila cena manjša. Itak je imel ponudbo za večjo, pa jim je potem samo rekel naj črtajo toliko panelov. Ne boš verjel, cena se je ustrezno znižala. :eek: :eek: :eek: :eek: :eek:
Uživaj v teoretičnih neumnostih in ti želim čim naj žretja.

Piton

Guru
11. apr 2022
1.740
-156
113
ne, to je lep pokazatelj, da človek goljufa v mejah svojih zmožnosti. daj mu volan od države ali pa nečesa malo večjega od lastnega gospodinjstva v roke in bo tudi tam pač kradel in se znašel, kolikor bo lahko. Ker je pač človek v osnovi barabca - muti pa pač, kolikor lahko pa kolikor znese. Bom pa zdaj s tem nehala - če dosedaj ni prebilo, kaj hočem povedati, tudi ne bo. Če pa je, pa se da na ignor, ker je treba biti zadovojen s tistim, kar se v špeglu vidi, pa tudi prav.
to je bolj stvar kure in jajca
ni naključje da folk najbolj muti tam, k so slabše razmere, npr na balkanu (mi smo tam-tam). ker je treba nekak pregurat skoz lajf
vprašanje o kuri in jajcu pa je, al je bla najprej država u kurcu in je folk začel mutit, al je glih kontra

• Objave ne odobravam
Reactions: Borg

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.663
6.705
113
pri taščici
Drzava je tudi kupila nekaj tisoc prenosnikov, s katerimi ima samo strosek skladiscenja.
Zakaj potem drzavo skrbi za moje panele in viske. Naj najprej svoje senka ce ne ve zakaj jih je kupila.(tudi z mojim denarjem)

• Haha
Reactions: sad

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.663
6.705
113
pri taščici
Dodatne stroske v kaksnem pomenu?
Jo sem se v zacetku decembra pogovarjal z njimi so rekli tako kot sem napisal. Oziroma so mi ceko v mejl napisali

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Li- ion kot Tesla ;)
Obstajajo tudi druge, ki imajo daljšo življensko dobo in so "neeksplozivne" pa še bolj "zelene" za povrhu.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.676
3.272
113
A ni to skoraj malo preveliko naključje, da bi jo razneslo ravno takrat, ko je bil zraven? Zraven tega, še nisem vedel nobene te baterije, ki bi jo kar naenkrat razneslo, najprej se močno dimi. Ta zgodba ima luknje. Da ni bil kakšen večji akumulator iz vozila, tisto pa ve imeti take specialne efekte.

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
A ni to skoraj malo preveliko naključje, da bi jo razneslo ravno takrat, ko je bil zraven? Zraven tega, še nisem vedel nobene te baterije, ki bi jo kar naenkrat razneslo, najprej se močno dimi. Ta zgodba ima luknje. Da ni bil kakšen večji akumulator iz vozila, tisto pa ve imeti take specialne efekte.
Misliš da jo je gasil z vodo ? Pa če je probal zadušiti dim je bil najbrž zraven .....prek kamere bolj težko...

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Schime

Guru
22. nov 2008
1.984
769
113
Takšno baterijo nimaš kaj gasiti. Razen, če bi jo celo potopil v vodo.
Pred časom smo testirali baterijo za avto. Ko je zagorela je pomagalo samo, da so jo potopili v zaboj vode. Pa še tam je od začetka nekak časa na vsake toliko ogenj bruhnil iz vode.
Vsi ostali poskusi gašenja so bili brez uspeha.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.676
3.272
113
Takšno baterijo nimaš kaj gasiti. Razen, če bi jo celo potopil v vodo.
Pred časom smo testirali baterijo za avto. Ko je zagorela je pomagalo samo, da so jo potopili v zaboj vode. Pa še tam je od začetka nekak časa na vsake toliko ogenj bruhnil iz vode.
Vsi ostali poskusi gašenja so bili brez uspeha.
Ja saj, tega ne ustaviš. Sicer so LeFePo4 nekoliko manj nagnjene k požarom a imajo tudi večjo težo ob enaki energiji. Ampak spet je res, da se iz Li-Ion baterije najprej kadi, nato mislim da je nek curek isker in takoj za tem je verižna reakcija z neke sorte eksplozijo. Ampak, če nisi ravno na 5 metrov od baterije ti načeloma bi smelo biti nič. Naj me kak gasilec popravi, če nisem točno zadel reakcije Li-Ion baterije.

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Ne, mislim, da sploh ni šlo za baterijo elektrarne ampak avtomobil/tovornjak opcijo. Ampak manjkajo informacije.
A to si ta komentar spodaj prepisal ?
Posnetek zaslona 2024-01-13 223342.jpg

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Če bo na tržici stara mamca prodala en korenček brez računa bo pa 2 tavžnt € kazni.