sončna elektrarna

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.662
6.705
113
pri taščici
Jabe
Jaz sem iz tega razloga ostal na Petrolu ob priklopu SE.
Pa sem cez nekaj mescev nekaj soraseval in sem dobil prst v....
40€ mi ne dajo ker bisem celo leto imel pri njih SE, ampak samo pol leta.
No, ker je prišel popisat stevec sredi decembra , sem petrolu podaril slabih 700kwh. Do konca leta bi se teh 700 pozgal....

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.163
2.475
113
Jabe
Jaz sem iz tega razloga ostal na Petrolu ob priklopu SE.
Pa sem cez nekaj mescev nekaj soraseval in sem dobil prst v....
40€ mi ne dajo ker bisem celo leto imel pri njih SE, ampak samo pol leta.
No, ker je prišel popisat stevec sredi decembra , sem petrolu podaril slabih 700kwh. Do konca leta bi se teh 700 pozgal....
Obračun je na 31.12. - 24:00!

A nimaš daljinskega odčitavanja?

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.872
6.530
113
...in se mi dobre zdijo te fore, da se lastniki zmenijo med seboj, ne da se dela električno ogrevanje dvorišča, ogrevanje nekih bazenov in podobne energetsko potratne bedastoče, samo za to, da imaš porabo pri predimenzionirani SE, da ne boš kaj šenkal.

to ni dobra fora, to je prepovedano. vsak od teh ti lahko pove, da je podpisal, da takole elektrike ne bo prodajal. s figo v žepu, sam sebi se zdi pameten - on se je znajdu. Ne, on izigrava in goljufa. Kjer pač lahko in kolikor pač lahko. Najbolj pa boli, ko gleda TV in vidi, kako to drugi bolje znajo od njega in poleg vsega tokrat na njegov račun.

Zakaj je alternativa ogrevanje tretoarja? Zakaj tako boli, da porabiš kolikor rabiš in se z ostalim ne ukvarjaš? Podajaš 2 možnosti: goljufiva ali glupa in to je doseg Slovenca, ki se znajde. na koncu dneva se pa sprašuje, zakaj je vse v k*

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.662
6.705
113
pri taščici
Valhalla
SC je imel v zacetku decembra stalo, ker so mu hoteli prepovedat omogocanje prenose viskov. Pa jih je ocitno srecala pamet.
Se en razlog zakaj vecje SE od potrebnih ta moment. (Poleg zgoraj nastetih)
Naknadna dograditev SE je obicajno "2"x drazja od zacetne cene
Seveda ce bos sploh dobil se "kompatibilno" opremo cez x let.
Da ne bodo rekli, staro dol (za odpadek) in kupi novo vecjo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.662
6.705
113
pri taščici
kdo pa popisuje števec pri vas in kaj ima veze s Petrolom in še bolj - pogodbo med tabo in Petrolom.
Desovc, popis stevxca se je izvedel zaradi prehoda na SC .
Oziroma ob novem letu se v vsakem primeru soncnincam naredi obracun . Saj to veš. Letni netmeringnto zahteva ;)
Po neki logiki je pa najbolj pametno ob novem letu menjati dobavitelja pri SE.
Pri meni so ga naredili dva tedna prej, ker se nismo "on line".

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.163
2.475
113
Desovc, pois stevxa se je izvedel zaradi prehoda na SC .
Oziroma ob novem letu se v vsakem primeru soncnincam naredi obracun . Saj to veš.
Po neki logiki je pa najbolj pametno ob novem letu menjati dobavitelja pri SE.
No pol je pošteno, da tako takoj napišeš - nič jim nisi šenkal, ampak si prekinil izven obračunskega obdobja. ;)

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.872
6.530
113
ja, ampak to je tvoj rizik. In če hočeš ziher, boš ti to plačal. in ne mutil dalje, kako bi zdaj prigoljufal nazaj.

razloži mi še, kaj ima ta ki je tebi števec popisal veze s Petrolom in zakaj je neki verodostojen in merodajen vir? Vpraši Petrol ali dobiš ali ne. Mater, kje je fora. Če si bolan, vprašaš peka, če gradiš, vprašaš mesarja za nasvet, če pa te zanima kako se interpretira pogodba med teboj in še nekom, se pa tudi povpraša naključnega mimoidočega. Imaš pogodbo doma, v roke jo vzami in preberi, kaki so pogoji za teh 40€.

in ne sprenevedaj se, da si šel zato iz Petrola. Svoj brainstorming lahko spremljamo tu gor. Mutiš, kjer se da in se greš nekega kšeftarja. Integriteta je nekaj za na kruh namazat, če pa dobiš za en pir zraven, pa toliko bolje.

• Všeč mi je
Reactions: sad in Samo Svoj

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.522
1.123
113
Papeška je usekala. 3 sosedi smo se pogovarjali nekaj v tej smeri, da bi šli v skupno SE, streha na garaži, vsi trije na Gen-i, preko SC. V tem življenju je tako, da se je treba znajti. Vsak sistem, še skandivski, je tako zapeljan. Razen pri vas, ko ste vsi tako pošteni, da kar boli. Nekdo ne daj, da bi se v Ameriki rodila, tam je že v vrtcu rock'n'roll.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.872
6.530
113
reci temu kakorhočeš... pravila so jasna, za vse. znajti se pomeni manevriranje znotraj njih, iti iz okvira njih, je pa obična goljufija. Da pa drugi delajo slabše kot prvi svoje - takrat se pa kar naenkrat zbudi vse kar je papeškega v slednjem. Takrat pa pravila niso več higienski minimum, minimum so zelo stroga moralna in etična načela.

Ker glupane se lahko suka kakor hoče, vedno bo kratko potegnil, edino kar je na poti naredil, je požegnal ostalim... no, to kar gledamo po TV in se taisti sprašujejo, kako da jih ni sram. zakaj pa, znajdejo se... Pri nas se temu tako reče.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.522
1.123
113
To smo študirali ja "ob pivu". Nismo doštudirali, španovije niso cool oz. lahko vnašajo nemire.

Edit: kar mirno..

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Valhalla
SC je imel v zacetku decembra stalo, ker so mu hoteli prepovedat omogocanje prenose viskov. Pa jih je ocitno srecala pamet.
Se en razlog zakaj vecje SE od potrebnih ta moment. (Poleg zgoraj nastetih)
Naknadna dograditev SE je obicajno "2"x drazja od zacetne cene
Seveda ce bos sploh dobil se "kompatibilno" opremo cez x let.
Da ne bodo rekli, staro dol (za odpadek) in kupi novo vecjo.
Popoln bullshit.
Imam znanca, ki je šel v gradnjo SE in so ga tudi vsi silili naj da večjo. Je dal vlogo za nekaj večjo, dobil odobreno, ampak vgradil je pa toliko sončnih celic, kot jih potrebuje. Je pa res, da je inverter vzel večji, tako da če bo v prihodnje potreboval več elektrike, bo samo sončne celice dodal. Rešeno, future proof za male pare.

Res pa je, da je popoln butelj, ker si je s tem odvzel privilegij računanja in grizenja nohtov, koliko elektrike bo podaril požeruhom in tudi ne more uživati v razmišljanju, kako bi ta višek pokuril, ker podaril jim pa ne bo. :evil: A ne Hanzi? Tebe bo teh 700kWh očitno požrlo.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.522
1.123
113
Kar se meni "fajn zdi" za par 10€ ni enako, kar se nekomu drugemu "fajn zdi" za par tisočakov, da ne gremo višje. Se bojim, da tam obrati ne bi bili tako visoki. Šenkanje je legalno. Če se zmenita neznanca ob tem za častit kosilo donatorju za 1MWh štroma ali za 50€ v roke je pa res kriminal, goljufija za preganjat, to je papeštvo in nič drugega.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

piagolo

Guru
22. nov 2009
7.007
3.701
113
Kar se meni "fajn zdi" za par 10€ ni enako, kar se nekomu drugemu "fajn zdi" za par tisočakov, da ne gremo višje. Se bojim, da tam obrati ne bi bili tako visoki. Šenkanje je legalno. Če se zmenita neznanca ob tem za častit kosilo donatorju za 1MWh štroma ali za 50€ v roke je pa res kriminal, goljufija za preganjat, to je papeštvo in nič drugega.
Nihče pa ne reče: ok, bom vrhovnega poveljnika oboroženih sil vprašal za nasvet kako legalno po regelcih sosedu pomagat odpravljati energetsko revščino.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.872
6.530
113

ne, to je lep pokazatelj, da človek goljufa v mejah svojih zmožnosti. daj mu volan od države ali pa nečesa malo večjega od lastnega gospodinjstva v roke in bo tudi tam pač kradel in se znašel, kolikor bo lahko. Ker je pač človek v osnovi barabca - muti pa pač, kolikor lahko pa kolikor znese. Bom pa zdaj s tem nehala - če dosedaj ni prebilo, kaj hočem povedati, tudi ne bo. Če pa je, pa se da na ignor, ker je treba biti zadovojen s tistim, kar se v špeglu vidi, pa tudi prav.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.662
6.705
113
pri taščici
Sad
Tvoj znanec naj da povpraševanje za dogradnjo x panelov na streho.
Da o tem ne pisem , da je bila 10kw elektrarna recimo drazja od 11kw. (Pri solar edge, ki ga je itak montiralo 95%monterjev v slo).
Za pametno ceno bo nadgradnjo naredil sam. Ce bo tudi sam material nabavil po "ebay" cenah.
Takoj ko ga kupis po slo ceni je +50%.
Ko dodas se "projekt" in montazo si na vsaj 3x ebay ceni.
In ja zrem se zaradi tega ker nisem sel ze ob priklopu SE na SC in petrolu pokazal sredinca. Tako kot ga on meni kaze z nedelovanjem njegovih elektricnih polnilnic.

• Haha
Reactions: sad

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.662
6.705
113
pri taščici
ne, to je lep pokazatelj, da človek goljufa v mejah svojih zmožnosti. daj mu volan od države ali pa nečesa malo večjega od lastnega gospodinjstva v roke in bo tudi tam pač kradel in se znašel, kolikor bo lahko. Ker je pač človek v osnovi barabca - muti pa pač, kolikor lahko pa kolikor znese. Bom pa zdaj s tem nehala - če dosedaj ni prebilo, kaj hočem povedati, tudi ne bo. Če pa je, pa se da na ignor, ker je treba biti zadovojen s tistim, kar se v špeglu vidi, pa tudi prav.
Zakaj goljufa?
E+ ti jih lepo legalno placa po 4.3c/kwh.
ECE baje omogoca polovicni prenos.
Drugi pa hocejo vse zase, ceprav nimajo nobene zasluge zato.
Birokracije in birokratov je res se pol premalo. Ravno zlagam skupaj dokumentacijo za subvencijo TC. ....ajd pa tukaj se gre vsaj za dobrega jurja (al 2,5?). Kot da se ne bi dalo to drugace resit....

Ce ze moram senkat, potem senkam borzenu oziroma Elesu, pa naj s prodajo viskov posodablja omrezje.
Ne pa dobavitelju, ki je itak samo se birokrat ki mi poslje poloznico in seveda to poloznico zaračuna (upraviceno, da ne bos v luft skocila, ker imam SE). Kako upraviceno pa zaracunava posiljanje poloznice tistim ki imajo 3 mestne cifre na poloznicah je pa ze ?)