Za kredit ne smeš biti starejši od 75 oz. 80 let na koncu odplačevanja. Odvisno od banke."krediti":
- Ekosklad kredit je čisto klasičen bančni kredit z mal boljšimi pogoji. Urejaš na banki (pred 2-3 leti so me poslali na SaoPaolo al neki banko). Ko sem dobil dokumentacijo od Ekosklada, me je minilo in sem z veliko manj truda uredil na svoji matični banki (nisem preračunaval kakšen bi bil Ekosklad prihranek).
- Gen-i - žlahta se je lani zanimala.. po telefonu "vse super".. so čakali na ogled par mescev.. na ogledu izvedeli, da so prestari za kredit (ne vem kolk moras biti star ob zaključku odplačevanja)
- Sonce/Suncontract nima kredita (lani) - na koncu smo spraznili "štumfe" v žlahti in interno skreditirali
Pa če iščete € - ne pozabite pogledat še po svoji občini.. sam sem za SE od Ekosklada dobil 2.4K€ (na pamet - mislm da 180€/kW), od lastne občine pa cca 700€
ja sej.. lahko bi to una referentka, ki je sprejela klic za ogled omenila oz. povedala pogoje v naprej.. tko je pa "pozabila". in so sli meseci mimo.Za kredit ne smeš biti starejši od 75 oz. 80 let na koncu odplačevanja. Odvisno od banke.
Tudi meni okrog 0,80kW na 10,8 instalirane. Ponoči celo 0kW. Je pa to jasno za pričakovati in ne razumem tvojega podatka.denes ko je dez, kolegu dela 0,83kW od 16 kW instalirane.
Tudi meni okrog 0,80kW na 10,8 instalirane. Ponoči celo 0kW. Je pa to jasno za pričakovati in ne razumem tvojega podatka.
kaj si glup, al kako ne razumeš podatka?Tudi meni okrog 0,80kW na 10,8 instalirane. Ponoči celo 0kW. Je pa to jasno za pričakovati in ne razumem tvojega podatka.
Zgleda si kr sam glup, glede na to da ti ni jasno da SONČNA elektrarna ob takem vremenu praktično ne da nič od sebe, kaj šele ponoči, si moreš misliti da naredi v temi 0kW? Kot bi napisal da ugasnjen avto porabi 0L/100km.kaj si glup, al kako ne razumeš podatka?
zdaj ko je dež, dela 0,83 od 16 kw...torej 5%... lahko pa kdo nariše.
Vi se še naprej "kregate"...... Me pa zanima (resno vprašanje) ko je polna luna in jasno vreme ali SE naredi kakšen Watt ali ne?Zgleda si kr sam glup, glede na to da ti ni jasno da SONČNA elektrarna ob takem vremenu praktično ne da nič od sebe, kaj šele ponoči, si moreš misliti da naredi v temi 0kW? Kot bi napisal da ugasnjen avto porabi 0L/100km.
Ne.Vi se še naprej "kregate"...... Me pa zanima (resno vprašanje) ko je polna luna in jasno vreme ali SE naredi kakšen Watt ali ne?
Da bi to videl.kakp so se danes propeler vrtel v razdtrem in senozetih..Podatek pomeni, da nima veze, če imam elektrarno ali ne. Za mojo hišo in potrebe je prav tako potrebno zgraditi NEK-x in mora obratovati TEŠ-6, ker pridejo dnevi, ko rabimo elektriko v celoti iz omrežja, kjer je ni možno shraniti niti za par ur, kaj šele za kak mesec. Torej gradimo dvojne kapacitete. Vse stabilne vire rabimo v povsem enaki količini kot če sončnih elektrarn ne bi bilo. Edino investicija v njih je dražja, ker je elektrika iz njih dražja, ker mogoče ne bomo želeli, da cel čas delajo na polni moči ali pa se bo ob sončnih dneh prodajala precej pod ceno.
Mene je fasciniralo (v resnici mi je pretirano), kake scenarije preigravajo Švicarji, če jim drugi energetski sistemi ne bi želeli prodati potrebnih količin elektrike (npr. Francozi iz jedrskih). Ob tem, da tam z vsakega drugega prelaza vidiš konkretno akumulacijo vode, ki gotovo da od sebe precej bolj ali manj "zelene" elektrike in je tudi hranilnik. Ne vem, koliko so samooskrbni, očitno ne dovolj.
Črn scenarij: vlaki bodo obstali