sončna elektrarna

jest5

Guru
18. avg 2007
25.953
-8.678
113
Je legit. To je cena materjala, montirati in urediti papirologijo moraš v lastni izvedbi.

Ali pa daš še 3-5k€, da ti vse uredi nek ponudnik.

• Objave ne odobravam
Reactions: endvatri

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.531
267
83
Pomojem da je, je pa res da manjkajo v ponudbi še nosilci za panele ter powermeter (ki pa ni nujen). Pa tole je samomontaža - ne vem če ni slučajno pogoj za subvencijo kakšna fora, da mora firma postavljati, čeprav subvencija je 800€ v tem primeru.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.661
6.705
113
pri taščici

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.661
6.705
113
pri taščici

Alesss

Fizikalc
24. sep 2013
329
46
28

je to legit?
zakaj ne... saj ni dela vštetega... na ključ so 950-1100€/kWp

In sanjali, da ne rabimo dodatnih stabilnih virov. Dokler ne bomo spet doživljali redukcij kot smo jih nekateri pred desetletji v državi z drugim imenom že.
Podobno kot je reševanje prometnih zagat okrog glavnega mesta. Nič nam ne pomaga, da je pred 20-imi leti vse lepo šlo, stvari so se spremenile, nekaj je treba narediti.
Ja, ker naftni sodčki so ti pa stabilen vir ? nehajte trolat, in se posvetimo uporabnejšim nasvetom.
Ker leta 1980 ni bilo SE, naj jih tudi sedaj poleti ne "gonimo" ?
Ker leta 180 ni bilo kozolcev, jih naj tudi sedaj ne uporabljamo ?
ne štekam kaj vas tolk moti, če se je pojavil en dodaten vir energije, SE... natucavate brez veze in pomena tule in smetite thread.
Al boš pozimi namest TČ uvazal sodčke nafte iz Arabije, ali pa za TČ pretakal energijo iz francoske jedrske in poljske termoelektrarne... isto ti je to sranje. S tem da mislim da je bolj stabilno iz EU

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.015
113
Govorimo o tem, da smo kot država zastali, da bi si zagotavljali stabilne vire energije. Računati, da bomo prav mi lahko kupili v obdobju največje porabe elektriko iz francoske jedrske ali poljske termoelektrarne, je malo utopično. Ob tem, da se bo N stabilnih virov zapiralo po Evropi, poraba pa bo konstantno rasla. Rabimo svoje stabilne vire v katere že vsaj desetletje ne vlagamo nič.
Glede nafte: obstajajo blagovne rezerve naftnih derivatov, ki zadoščajo za več mesecev normalne porabe. Za koliko časa zadoščajo "blagovne rezerve" elektrike? Torej, kje imamo hranjeno elektriko, da jo lahko damo na trg, če se kaka pot zapre?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.661
6.705
113
pri taščici
Govorimo o tem, da smo kot država zastali, da bi si zagotavljali stabilne vire energije. Računati, da bomo prav mi lahko kupili v obdobju največje porabe elektriko iz francoske jedrske ali poljske termoelektrarne, je malo utopično. Ob tem, da se bo N stabilnih virov zapiralo po Evropi, poraba pa bo konstantno rasla. Rabimo svoje stabilne vire v katere že vsaj desetletje ne vlagamo nič.
Glede nafte: obstajajo blagovne rezerve naftnih derivatov, ki zadoščajo za več mesecev normalne porabe. Za koliko časa zadoščajo "blagovne rezerve" elektrike? Torej, kje imamo hranjeno elektriko, da jo lahko damo na trg, če se kaka pot zapre?
Imas nafto, katero lahko kuris v Brestanici
In jaz sem za nek2.
Po 40 letih proizvodnje v obstojeci bi morali imeti kup za dve novi, ne pa da so mrd v privat zepih, za novo pa niti centa. Se za skladiscenje odpadkov nimamo dovolj denarja najbrz

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.015
113
Se strinjam, da bi se moral po pretečeni polovici življenjske dobe energetskega objekta kapital akumulirati za naslednika. Denimo, da se prvo polovico plačujejo najeti krediti.
Ampak to je pač čar državnega lastništva. "Uspešni direktorji", ki jim ni treba skrbeti za dobiček.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi in sad

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Al boš pozimi namest TČ uvazal sodčke nafte iz Arabije, ali pa za TČ pretakal energijo iz francoske jedrske in poljske termoelektrarne... isto ti je to sranje. S tem da mislim da je bolj stabilno iz EU
A na lesno biomaso (za teleta les) si pa pozabil? Ali namerno spustil?
Ker za ogrevanje je les lahko čisto ok. Pa še doma ves denar ostane.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota

nacek

Guru