Po mnenju strokovnjaka dr. Goloba sončnice.Kdo bo napajal TC ce zapremo NEK in TES?
Po mnenju strokovnjaka dr. Goloba sončnice.
Pulet, ko TČ ne rabiš. Pozimi pa bullshit, ki ga dr. Golob sproducira. Ga bi znalo biti dovolj še za izvoz.
Dizl generator na dvorišču!!Takrat ko je elektrike prevec, mi komot lahko izklopijo SE. Samo naj mi potem ne zaracunajo niti elektrike niti drugih stroskov za porabo elektrike v casu izklopa.
Kitajci bodo omogocili(poceni baterije) , EU pa prisilila(drage cene nelektrike in prispevkov) , da bodo ljudje sli pocasi off grid. Sploh tisti ki imajo se kaj zraven sonca lahko (voda veter, kogeneracija).
Dokler pa bo politika forsirala TC in SE, energetski svetovalci pa nasprotovali NEK in TES pa vsak v svojj kolen delata luknjo.
Kdo bo napajal TC ce zapremo NEK in TES?
Roko na srce, offgrid ne moreš...Takrat ko je elektrike prevec, mi komot lahko izklopijo SE. Samo naj mi potem ne zaracunajo niti elektrike niti drugih stroskov za porabo elektrike v casu izklopa.
Kitajci bodo omogocili(poceni baterije) , EU pa prisilila(drage cene nelektrike in prispevkov) , da bodo ljudje sli pocasi off grid. Sploh tisti ki imajo se kaj zraven sonca lahko (voda veter, kogeneracija).
Dokler pa bo politika forsirala TC in SE, energetski svetovalci pa nasprotovali NEK in TES pa vsak v svojj kolen delata luknjo.
Kdo bo napajal TC ce zapremo NEK in TES?
Može, može....Al u Tami....Roko na srce, offgrid ne moreš...
Vem za firmo ki ima.precej velik dizel agregat. Ne vem tocno cemu je namenjen , sem ganpa velikokrat slisal laufat. Baje so dobil ceno elektrike tako visoko da je bilo ceneje agregat laufat..Dizl generator na dvorišču!!
Vem da imajo/imate nekateri nizkoenergijske hiše, ampak baterije vam ne zdržijo enaga dneva megle in oblakov. Takrat je samo generator rešitev.Zakaj ne? V vasi so izdal GD za novogradnjo dvojcka brez priklopa na elektriko. Se veseli bi bili ce bi sel kdo off grid.
Dvocka stojita, brez elektrike.
Jep. Kot sem napisal zgoraj. Ker nekateri, ko govorijo o omrežnini mislijo le zimske 3.5€/kW/mesec, pozabljajo pa o 2centa/kWh, in obratno. Zgoraj pa sem napisal točno o čem govorim in kdo bo katerega od obeh plačal, in kdo ne (od julija 2024)
Vem, kaj si napisal in je narobe. Ze sedaj placujes 2 omreznini. To ni nic novega. Na racun poglej...