sončna elektrarna

damirj

Guru
9. maj 2012
5.244
2.379
113
V bistvu se po novem SE ne bo splačalo izgraditi, pač pa samo hranilnik oz baterije. Ql ideja :))

• Všeč mi je
Reactions: sad

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.661
6.705
113
pri taščici
Takrat ko je elektrike prevec, mi komot lahko izklopijo SE. Samo naj mi potem ne zaracunajo niti elektrike niti drugih stroskov za porabo elektrike v casu izklopa.
Kitajci bodo omogocili(poceni baterije) , EU pa prisilila(drage cene nelektrike in prispevkov) , da bodo ljudje sli pocasi off grid. Sploh tisti ki imajo se kaj zraven sonca lahko (voda veter, kogeneracija).
Dokler pa bo politika forsirala TC in SE, energetski svetovalci pa nasprotovali NEK in TES pa vsak v svojj kolen delata luknjo.
Kdo bo napajal TC ce zapremo NEK in TES?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.661
6.705
113
pri taščici
Niti vesolje ni dovolj veliko da bi sprejelo bullshit nekaterih strokovnjakov.
Baje je preskocil razred.
Jaz mislim da bi moral kak razred ponavljat. V osnovni šoli.

Alesss

Fizikalc
24. sep 2013
329
46
28
Po mnenju strokovnjaka dr. Goloba sončnice. :cool:
Pulet, ko TČ ne rabiš. Pozimi pa bullshit, ki ga dr. Golob sproducira. Ga bi znalo biti dovolj še za izvoz.

Energetski trg EU deluje. Pozimi bomo pač uvažali elektriko narejeno v jedrskih v Franciji ali na premog iz Poljske. Še vedno bolje to, kot uvažat naftne izdelke iz Arabije in podpirat njihovo lenobo in terorizem. Poleti pa sončnice, ja. Kja se tolk motovilite in prerekate.

Tudi omrežnina po novem dvojna:
2 centa/kWh (ki jo bodo plačevalii samo novinci v SE in neSEjevci),
in
3.5€/kW peak moči/zimski mesec ki jo bomo plačevali VSI. So what.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.275
4.098
113
Takrat ko je elektrike prevec, mi komot lahko izklopijo SE. Samo naj mi potem ne zaracunajo niti elektrike niti drugih stroskov za porabo elektrike v casu izklopa.
Kitajci bodo omogocili(poceni baterije) , EU pa prisilila(drage cene nelektrike in prispevkov) , da bodo ljudje sli pocasi off grid. Sploh tisti ki imajo se kaj zraven sonca lahko (voda veter, kogeneracija).
Dokler pa bo politika forsirala TC in SE, energetski svetovalci pa nasprotovali NEK in TES pa vsak v svojj kolen delata luknjo.
Dizl generator na dvorišču!!

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.735
5.898
113
Roko na srce, offgrid ne moreš...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.661
6.705
113
pri taščici
Zakaj ne? V vasi so izdal GD za novogradnjo dvojcka brez priklopa na elektriko. Se veseli bi bili ce bi sel kdo off grid.
Dvocka stojita, brez elektrike.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.735
5.898
113
Zakaj ne? V vasi so izdal GD za novogradnjo dvojcka brez priklopa na elektriko. Se veseli bi bili ce bi sel kdo off grid.
Dvocka stojita, brez elektrike.
Vem da imajo/imate nekateri nizkoenergijske hiše, ampak baterije vam ne zdržijo enaga dneva megle in oblakov. Takrat je samo generator rešitev.

Alesss

Fizikalc
24. sep 2013
329
46
28
Vem, kaj si napisal in je narobe. Ze sedaj placujes 2 omreznini. To ni nic novega. Na racun poglej...

Spet ima nekdo preveč časa in zapenja po nepotrebnem :) Ja, namesto besedice TUDI, bi moral uporabiti ŠE VEDNO.
Moje opozorilo se je nanašalo na tale post spodaj v sliki, ker si jih veliko narobe razlaga članke in forumanje.

Priponke

• napetost.JPG
    napetost.JPG
    114,6 KB · Ogledi: 60

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
Ali lahko elektro podjetje, s katerim imas sklenjeno pogodbo za soncno energijo, enostransko prekine letni obracun energije?

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.869
6.526
113
kar tako ne...
kar bi mene zanimalo je, zakaj bi jo sploh hotelo? Za njih je to win-win, kot za netmetraše, s to izjemo, da še investirati ni bilo treba.

• Všeč mi je
Reactions: Alesss