Glede TC je moje mnenje ze velikokrat povedano. Luknja v lastno koleno. Isto ogrevanje s plinom v urbanih okoljih kjer so toplovodi. Lesa segnije po moji oceni v slovenskih gozdovih "polovico".
Da bi to videl.kakp so se danes propeler vrtel v razdtrem in senozetih..
Tako da ti v soncu, dezju in ponoci placujes jenkijem uran, jaz pa se bom ob ustrezni cenovni politiki prilagodil s porabo elektrike.
Ko ne bo ne sonca, ne vetra, ne vode, bo pa eleltrika 10x drazja iz plina in bom jaz v hisi uvedel redukcije.
A mi lahko poves kam da NEK elektriko ponoci in preko vikenda ko je ppraba elektrike cetrtina dnevne proizvodnje.
NEK dela 24/7 s 100%
Normalno da lahko. Celo zaželjeno je, da to storite vsi, ki že imate SE in neko odjemno moč, ker v prihodnosti jo boste potrebovali še več. Pa bi z iskanjem soglasja v letu 2024+ izpadli iz letnega netmeteringa. Z dodatnim iskanjem letos, pa ne.Eno leto nazaj sem oddal vlogo, ki je bila zavrnjena.... Potrebna nadragnja trafo postaje. Sedaj se nekaj dogaja na naši postaji, so izvajali neka dela... Lahko oddam enako vlogo, ki sem jo poslal že leto dni nazaj?
Vse to velja tudi za soncnice.Ustavijo se druge elektrarne (morda tudi JEK takrat zmanjša za melenkost),
pametna podjetja čakajo klic od elektra, če lahko prosim zaženejo plavže, ker jim v naslednjih 5 urah lahko dostavijo elektriko po 0€,
prodamo drugim iz EU, ki jo takrat potrebujejo,
itn... trg in prenos elektrike deluje, ne se bat. Se hitreje odzove, kot Arabci uspejo poslat nove sodčke nafte.
Le da tole v tako kratkem času deluje samo v pravljicahpametna podjetja čakajo klic od elektra, če lahko prosim zaženejo plavže, ker jim v naslednjih 5 urah lahko dostavijo elektriko po 0€,
ni treba, ker se že vnaprej ve, kdaj bo toLe da tole v tako kratkem času deluje samo v pravljicah
Nekaj je, da daš stikalo na "on". Drugo je pa potreben čas za opravljeno delo. V 5 urah, kot je nabluzil višje, plavž komaj ogreješ in zalaufaš linijo, kaj šele, da kaj naredišPa znajo se danes racunalniki sami zmenit med sabo.
Ko nekdo ponudi ustrezno ceno, drug racunalnik da stikalo na on.
Zapenjate v tri krasne na posamezno besedo, ko sem dal samo primer kako se to lahko uravna. Če se malenkost drugače (ne plavž ampak kaj drugega), se pač bo. Verjemi da trg elektrike deluje. Bolje kot naftni sodčki, ko se jim v sueškem ladja postrani postavi, cene pa skačejo kot nore tudi za sodčke, vsakič ko se en Arabc rastreli.Nekaj je, da daš stikalo na "on". Drugo je pa potreben čas za opravljeno delo. V 5 urah, kot je nabluzil višje, plavž komaj ogreješ in zalaufaš linijo, kaj šele, da kaj narediš
Ne, ampak takrat kupiš dražjo elektriko na trgu, in (če se ti povprečje z drugimi dnevi ni izšlo) prevališ ceno na kupca. To je resnica. Enako je pri nafti. Takoj dobiš dražje kmetijske izdelke in smučarijo, čim gre nafta malo gor. Ko/če gre dol, pa noben ne muksne.Ljudi pokličeš na delo, ker je sonce in pošlješ domov, ker je postalo preveč oblačno. V oblačnem mesecu pač ne naberejo dovolj delovnih ur in izdelki ne nastajajo, dobav ni. Zelo preprosto. Zato ne veste, čez koliko mesecev boste dobili naročen avto, ker sonce zajebava.
Če se ustrezno beleži čas prihoda in odhoda v službo in, da je na koncu meseca doseženo ustrezno število ur je vse po P.S.-u.Ljudi pokličeš na delo, ker je sonce in pošlješ domov, ker je postalo preveč oblačno. V oblačnem mesecu pač ne naberejo dovolj delovnih ur in izdelki ne nastajajo, dobav ni. Zelo preprosto. Zato ne veste, čez koliko mesecev boste dobili naročen avto, ker sonce zajebava.
Le kje eni geniji spijo, da jih ne ukradejo.
Realno pa je to, da podjetja postavljajo svoje baterije, da lovijo nižje cene znotraj okna 24 ur. Ampak niti pod razno niso sposobni shraniti energije za daljše obdobje.
Vazne so ure (sonca za SE)Če se ustrezno beleži čas prihoda in odhoda v službo in, da je na koncu meseca doseženo ustrezno število ur je vse po P.S.-u.
Saj, če se jim prilagodimo z delovnim časom, ki je ustrezno beležen. Bomo za vsako oblačnost, ki je daljša od petih minut pisali odhod z dela.Vazne so ure (sonca za SE)
V bistvu nam ne gredo.Kaj vam gredo tolk sončnice na živce
Nam pa gredo na živce osebki, ki bi s sončnicami naivno reševali svet.