sončna elektrarna

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.735
5.898
113
Spet ima nekdo preveč časa in zapenja po nepotrebnem :) Ja, namesto besedice TUDI, bi moral uporabiti ŠE VEDNO.
Moje opozorilo se je nanašalo na tale post spodaj v sliki, ker si jih veliko narobe razlaga članke in forumanje.
Glej, iz tega člaka kopirano:

Obračun omrežnine bo za vse nove naprave, za katere bodo vlagatelji vloge za soglasja oddali od 1. januarja naprej, namreč manj ugoden, kar so nedavno potrdili tudi na ministrstvu za okolje, podnebje in energijo.

Več na: https://www.zurnal24.si/pod-streho/...-potuhe-ze-zelo-kmalu-velike-spremembe-414872 - www.zurnal24.si

Za vse NOVE naprave... ti trdiš za VSE. Kdo ima prav?

Alesss

Fizikalc
24. sep 2013
329
46
28
Glej, iz tega člaka kopirano:

Obračun omrežnine bo za vse nove naprave, za katere bodo vlagatelji vloge za soglasja oddali od 1. januarja naprej, namreč manj ugoden, kar so nedavno potrdili tudi na ministrstvu za okolje, podnebje in energijo.

Več na: https://www.zurnal24.si/pod-streho/...-potuhe-ze-zelo-kmalu-velike-spremembe-414872 - www.zurnal24.si

Za vse NOVE naprave... ti trdiš za VSE. Kdo ima prav?
jaz govorim o novi omrežnini/moči,
ti (članek?) pa o letnem netmeteringu porabe energije (in ne moči).

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.735
5.898
113
Daj preberi drugo besedo...

1700214510020.png

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.869
6.526
113
Dobro, zdaj mislim da se vrtimo v krogu. Se mi zdi, da drugače vsi enako govorimo.

jaz sem ga najprej razumela, da hoče poudariti, da no na novo iznajdli 2 omrežnini, glede na naknaden post, se mi zdi, da on misli zgolj za sončnice, kar je pa res. In po tem ko je on odgovarjal meni, si se ti obesil na nekaj, kar je bilo nerelevantno za najin kratek stik, ampak potem je drugega naredil.

rekel je:
Tudi omrežnina po novem dvojna:
2 centa/kWh (ki jo bodo plačevalii samo novinci v SE in neSEjevci),
in
3.5€/kW peak moči/zimski mesec ki jo bomo plačevali VSI.

Kar je prav, če je imel, in je imel, v mislih nove sončkarje.

Vsi isto govorimo in vsi nekako poudarjamo, da to velja samo za tiste, ki se bodo vključili v nov sistem samooskrbe.

• Všeč mi je
Reactions: Alesss in MrDaco

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
kar tako ne...
kar bi mene zanimalo je, zakaj bi jo sploh hotelo? Za njih je to win-win, kot za netmetraše, s to izjemo, da še investirati ni bilo treba.
Bolj me zanima, če je kakšna klavzula v pogodbi, ki omogoča spremembo obračuna. Za njih bi bilo ugodneje mesečni obračun, mislim, da se vsi strinjamo s tem

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
Ja ali pa ne. Odvisno od razmerja med oddano in prejeto EE.
Pozimi najverjetneje porabis več, prozvedeš manj, ampak to me sploh ne zanima toliko. Zanima me ali lahko elektro podjetje enostransko spremeni obracun na mesecnega. Ali obstaja kaksna klavzula - določba - v pogodbi, ki jim to omogoca. Sprašujem tiste, ki to ze imajo

Cemmac

Zelenc'
1. jul 2013
11
3
3
Kranj
Financiranje SE, baje Geni ima kreditiranje mimo bank in lahko direktno pri njih? Mogoče kdo ve za ostale, sonce energija, ipb?

urosvrunc

Pripravnik
20. jun 2012
277
16
18
Ker imam jutri namen oddati vlogo za sončno elektrarno na elektro Celje, me zanima kakšen strošek predstavlja vložitev vloge v primeru pozitivnega oziroma negativnega odgovora.