Na večino sedaj popularnih 2Kako gre to z vejami ? na inverter lahko priključiš koliko vej ?
Na večino sedaj popularnih 2Kako gre to z vejami ? na inverter lahko priključiš koliko vej ?
Lastniki sončnih elektrarn pa jejo solato in korenje iz vrta?
Smešno je videt kolko ljudi ima čas in voljo hodit v teme, ki jih očitno ne zanimajo, da pišejo kaki nateg in bedarija je to. Sem mislil da je to tema za lastnike in interesente za izmenjavo mnenj in nasvetov. Predlagam da se še oglasite v temi npr. BMW G60 in napišete da v 4 letih popijete pa pojete v vrednosti avta in da so kupci najivni, ker se bo ziher drugo leto zavarovanje podražlo.
Za ceno ne vem, ampak kako je lahko inverter 10kW pri SE moči 10,25kW?!
hmmm, zaradi 250W špice dajat dražji inverter ja nima smisla ? Tudi preventivno ne veliko močnejši inverter, če ne misli nadgrajevati elektrarne že v naslendjih 2 letih. Ker potem bodo, pa že toliko cenejši in boljši, z več funkcijami, da boš raje kr inverter zamenjal. Ali še enega dodal ?Narobe. Nikoli na poletni dan, na pomladni pa ni neobičajno in zdaj ni naj bi se rezale špice zaradi neustrezno izbrane opreme? Poleg tega, da je že v startu premali, tudi seveda ne omogoča širjenja SE v prihodnosti. Od vsega inverter ne sme biti ozko grlo sistema...
Pravilni odgovor je lahko:
- napaka pri ponudbi
- se jim valajo nekje, pa jih hočejo na tak grd način poturiti nekomu
Zahtevati ustreznega.
Ali pa sploh nikoli ne bo prišlo do rezanja.Narobe. Nikoli na poletni dan, na pomladni pa ni neobičajno in zdaj ni naj bi se rezale špice zaradi neustrezno izbrane opreme?
Bistveno je to, da če tukaj dam nekaj podvprašanj, npr. kdo mi jamči netmetering, pa vsi skočite kot stekli psi. Razumeš? Ni v meni problem, v vas je. Zakaj, pa ne morem točno razvozlati. Ali veste da ste bili nategnjeni, ali niste prepričani v svojo odločitev, nevem.
Ali pa sploh nikoli ne bo prišlo do rezanja.
Saj ne veš, kakšno ima orientacijo panelov. Če bi imel vse približno na J, potem ja. Če ima polovico V in pol Z, pa ne boš nikoli prišel čez teh 10kW.
Jaz jih imam na Z, pa gre čez...
Recimo če jih da na S. Recimo, da se v tem primeru odloči, da jih ne bo na J dal...
je to, da če tukaj dam nekaj podvprašanj, npr. kdo mi jamči netmetering, pa vsi skočite kot stekli psi.
sajkek je napisal da se soglasje dobi na priključek ne na izvajalca.
Kaj je v primeru, da je soglasje na priključku odobreno, lastnik pa umre? Ali za naslednjega lastnika še velja net metering? Ali je to že nova pogodba?
Ce je soglasje na priključek,...?
1. soglasje je na merilno mesto!Predvidevam da ja, ker ga hisi najbrz tudi ne vzamejo (netmetering) ce lastnik umre po priklopu.
Avtofun, vredu je. Nehajte. Si kaj razmišljal da bi dal panele na tla dokaj stran od hiše, ne na nobeno streho (štale, garaže,...) ?
Napaka: vložene vloge do 31.12.2023!1. soglasje je na merilno mesto!
2. SE se priklopi na merilno mesto.
3. PAZI SEDAJ!!! Pred priklopom SE se sklene pogodba o dobavi/odjemu. In če govorimo o veljavnosti LETNEGA netmeteringa se ta do 31.12.2023 ob spremembi pogodbe prenese na VSAKEGA novega lastnika, ker le-ta lahko sklene pogodbo po trenutno veljavni ureditvi.
4. Po 1.1.2024 bodo pogodbo o letnem netmeteringu lahko sklenili do 31.12.2024 še vsi tisti LASTNIKI merilnega mesta, ki so/bodo dobili soglasje na podlagi vložene vlogo do 31.12.2024.
5. Ali bo možen prenos SE z letnim netmeteringom na nove lastnike izven zgornjih omejitev je trenutno v domeni "Blaža vedeževalca", načelno pa velja, da med živimi sigurno ne, v primeru dedovanja pa mogoče.
10,25 kW SE, tudi če bo dosegla to moč v špici, ne bo oddajala 10,25 kW v omrežje, saj bo že na razsmerniku oddaja omejena na cca 10 % manj.Dobil ponudbo za izdelavo 10.25 kW SE. Ponudnik Sonce energija.
Paneli 25x 410W Longi , razsmernik Huawei 10kwp, 25x optimizator, števec za trenutno porabe itd.
Cena 12.500 eur.
Kakšno mnenje o ceni, materialu dodatnih stvareh, na katere bi moral bit pazljiv?
Pred časom je veljalo, da si moral imeti gradbeno dovoljenje, če si hotel panele postaviti kam drugam, kot na streho. Če pa to še velja, pa ne vem.Mi je to sicer nekdo že predlagal da bi jih na tla dal ali brežino ampak niti slučajnk ne bi tega gledal vsak dan. Bil sem zainteresiran da bi jih na drugi lokaciji dal na drug objekt in sam to koristil pa je sistem neugoden. Prav tako bi bil za kakšno kolektivno sončno elektrarno, v smislu da je na sosednjem bregu ena masa teh panelov in da financiram svoj del, pa smo še nedorasli temu. Skratka to bo verjetno to. Razmišljam da plačam tistih 50€ za vsako lokacijo za soglasje in si kupim še slabo leto časa za razmislek in opcije.
Pred časom je veljalo, da si moral imeti gradbeno dovoljenje, če si hotel panele postaviti kam drugam, kot na streho. Če pa to še velja, pa ne vem.
Ne vem, nisem prišel tako daleč ker že v štartu to ni bila opcija. Bi pa elektrarno dal tudi na kak nadstrešek za avtomobile če bi ga imel, tako pa jih imamo pospravljene v hiši in zopet ni opcija. Imam pa v načrtu drugo leto eno večjo vrtno lopo in bi bilo res zanimivo vedet ali bi lahko panele obesil tja gor brez kakšnih dodatnih dovoljenj.
Če je Huawei hibrid, potem je ta najmočnejši pri njih, drugače pa svetujem vsaj 12 Kw, ni veliko dražji.Dobil ponudbo za izdelavo 10.25 kW SE. Ponudnik Sonce energija.
Paneli 25x 410W Longi , razsmernik Huawei 10kwp, 25x optimizator, števec za trenutno porabe itd.
Cena 12.500 eur.
Kakšno mnenje o ceni, materialu dodatnih stvareh, na katere bi moral bit pazljiv?