V zadnjem sestavku se nič ne motiTi trdiš nekaj po tvoji kmečki pameti.
In pri tem vztrajaš in tupiš do onemoglosti.
Pa še motenj ne proizvajaš elektroomrežju.Najbolj smešen protiargument vas (nekaterih) sončničarjev je naša favšija, obnašate se kot da imate vilo na morju, "prvi red kraj moja", mi reveži pa vam zavidamo. A dejansko, povprečna elektrarna stane toliko kot letno (+-) zabijem na kavicah, špricarjih in nedeljskih kosilih po gostilnah. Skratka ja, res zavidam, vsem po vrsti
Pa še motenj ne proizvajaš elektroomrežju.
Sam da smo si na jasnem: ti vsak mesec za kavice, kosila ipd. porabiš cca. 1200€Najbolj smešen protiargument vas (nekaterih) sončničarjev je naša favšija, obnašate se kot da imate vilo na morju, "prvi red kraj moja", mi reveži pa vam zavidamo. A dejansko, povprečna elektrarna stane toliko kot letno (+-) zabijem na kavicah, špricarjih in nedeljskih kosilih po gostilnah. Skratka ja, res zavidam, vsem po vrsti
Sam da smo si na jasnem: ti vsak mesec za kavice, kosila ipd. porabiš cca. 1200€
Ni kaj, zdaj sem ti pa jaz fovš
Ne ne, gledam iz vidika da povprečna hiša rabi eno 8Kw elektrarno in ne 12+ kot jo gor bašejo vsi ti tukaj in tako se da priti na 10k(+-). In če teh 10k delim na 365 dni, smo hitro na 27€ dnevno kar pa dvomim da imam v povprečju dnevno dovolj za vse kavice, kosilca, kje so tukaj še kakšne večje akcije, pijanice, družinska kosila kjer vlečem in ostali novodobni gostilniški nategi. Vem da se sliši ogromno ampak tak budget zagotovo letno sprašim v sektorju gostinstva in turizma. Drago je to postalo zadnje leto/dve, se strinjam. Pa dobro, tudi če je to 1-2k manj, nima veze. Hotel sem pač povedati da se nekateri obnašajo kot da so boga za jajce prijeli s to elektrarno ki pa finančno ni nek bav bav in mislim da si jo večina ljudi lahko privošči. Če ne drugače na obroke.
Evo ga, jambrača.Gledenkurjenja za brez veze je to samo posledica tega, da ne omogocijo odkupa viskov, ali pa prenosa na drugo MM pa.ceprav ob neki proviziji. Itak.na drugem MM placas omrežnino....
Pac politika skrbi da je narod odvisen od vesno vec dobrin....namesto vedno manj.
Jih "blokada" ob zacetku korone nic k pameti spravila
Sicer dober optimizator "naj bi" poglihal te razlike v moči med paneli, ma bolj zihr je vseeno, da imaš na vsaki veji čimbolj podobne panele. Pač na eno vejo namečeš 400, na drugo pa 600Wnpr. kaj pazit pri izvajalcih SE, kakšne sorte panelov vzet, ipd... nekje sem videl že 600W. Kako je z mešanjem 600W in 400W panelk, kolko/kakšne MPPT in optimizatorje rabiš, kako se jih veže, kolko in kakšne na panelko (če so različne) in podobne fore pri "zidanju" SE ?