pogodbaKdo ti "jamči" netmetering pogodbeno?
pogodbaKdo ti "jamči" netmetering pogodbeno?
Res? Katera? Od koga? In kaj točno ti "jamči"?pogodba
To kar piše v njej. Do konca delovanja SE
Po mojem se v to dejansko sploh jim ni treba vtikati.Še vedno ne razumem kdo ti jamči netmetering do konca delovanja elektrarne? D.o.o. ki ti jo je prodal in postavil? Država? Elektro distributer? In kaj točno oz. kakšna je pogodbena kazen če ti tega ne bo mogel "več" zagotavljati? Nameč kolikor je bilo meni rečeno ko sem poizvedoval, ni nobenega fiksnega pametnega zagotovila da bo to čez 5 let res tako.
Pozabi na vso logiko pri novem sistemu tarif, ker jo ni.Vse to razumem, ampak zoplotne vlečejo pozimi, sončne pa največ oddajajo poleti.
to pomeni da je kabel celo leto obremenjen.
Ampak po sedanjem pravilu plačujem priključno moč, za varovalke 3x25A, in imam pravico obremenjevat kabel 25A 24 ur na dan. Pa tudi kabel je oče sam kupil, njegov presek pa je predpisalo distribucijsko podjetje, in ga prevzelo v upravljanje.
Menim, da nam vlada z novim načinom obračunavana omrežja, jemlje že pridobljene pravice.
Mene pa zanima kako poteka dvig priključne moči odjemnega mesta in priključne moči sončne elektrarne.
Iz 3x20A bi šli na 2x25A. Prav tako bi dvignil priključno moč elektrarne iz 11,2kW na 13,6kW (elektrarna je 13,12kW).
Je kdo to izvajal v zadnjem času. Koliko časa to traja? Ko dobim soglasja moram takoj nareditit spremembo ali lahko kaj zamaknem čim bolj v december (ker bo ob izvedbi narejen poračun)?
Na dolgi to ne bo pilo vode in bodo prišli aneksi k pogodbamni letelo na tebe, ampak na sistem.
definiraj dolgi rok...
Ja saj načeloma poznam postopek samo tako me je zanimalo kakšen je to časovni okvir, da se izvede.Za dvig prikjučne moči rabiš novo soglasje za priključitev in vso kolobocijo okrog tega (cel postopke s SODO, elektrodistributerjem, ponuidnikom elektrike in pa na koncu še uradne meritve pooblaščene osebe). Če bodo kaj komplicirali pa še kdaj dodatno, recimo lahko rečejo da kabli niso ok pa moraš menjat, lahko jih moti mesto kjer je merilna omarica pa jo moraš prestavit, lahko se jim ozemljitev ne zdi ok (opravijo meritev) pa jo moraš na nov naredit ... vse sorte sem že slišal na to temo. Če ti uspe do decembra zrihtat je tako kar optimistično vse skupaj, tudi če gre samo za osnove; torej papirje oz. novo soglasje, nastavittv števca in varovalk + nove meritve na odjemnem mestu.
Ja in? Zakaj bi moral bit boljši od vas?Sedaj si pa še enkrat preberi svoj prvi in potem še zadnji stavek.
Absolutno lahko 24/7 uporabljaš toliko, kolikor si plačal priključne moči. Storitev je popolnoma enaka, kot si jo imel doslej. Ne bo te ven metalo ipd.Se strinjam
Ampak pri dajanju soglasja za priključitev na elektro, nam dustribucijsko podjetje zagotavlja takšno rabo. Nikjer ne pišejo o maksimalni rabi v 15 minutnem intervalu.
Torej pri njih nekaj ne štima.
Prodajajo in zagotavljajo in obračunavajo nekaj, česar niso sposobni 100% zagotavljat.
Ja in? Zakaj bi moral bit boljši od vas?
Ne rabiš. Ti kar bodi slovensko zarukan in favšljiv.Ja in? Zakaj bi moral bit boljši od vas?