Sem se bal tega odgovora, pol nikakor tudi ne moreš vedet ali se splača jih imeti kot ponudnika ali ne. Zakaj gre potem folk k njim? A se sploh ve kakšen tržni delež pokrivajo?
Moja izkusnja:
- priključen na njihovo tržnico od poletja 2021. V tistem letu pridelal 3-4MWh viska (govorim na pamet, ker se ne spomnim v detajle)
- januarja se zacel igrati idejo, da bom viske prenesel žlahti naprej. Ugotovil, da mu teh 3-4MWh mojih viškov pokrije 60-70% letne porabe
- odprl excel, zmetal noter podatke.. izhajal sem iz tega da mora dokupit 30-40% po njihovih takrat rednih cenah.. primerjal s stroskom, ce bi bil celo leto še naprej pri Geni (nek toplotnanevemkaj ugoden paket).. ugotovil, da se sicer splaca.. ampak da prihranek v € ne bo 60-70% (kolikor mu prenesem elekrike) ampak le nekih 30% (in se to ob upostevanju, da cene pri suncontract ostanejo celo leto enake - kar je nekaj kar ne vem). Tko da navdusenje je mejčkn splahnelo priznam
Na koncu kaj sem naredil - žlahta je šla k njim sredi 2022 - torej, da sem z viski zagotovo "pokril" njihovo porabo do konca 2022. Začetek 2023 sem "poštukal" z viški, ki sem jih naredil v 2022. Od sredine 2023 naprej ima tud žlahta njihovo elektrarno.
Primanjkljaje ljudje kupujejo preko FB povpraševanj v raznih skupinah (najbrž najceneje) - ponavadi iščejo 1-3 MWh (kako so uspešni ne vem). Kako izgleda in deluje njihova tržnica - ne vem.. so pa tam noter našteti tudi drugi viri (velik je HE). Je pa treba ločit med "samooskrbo" in pa "proizvodnjo" elektrike. Jaz kot lastnik "samooskrbne" elektrarne na njihovem portalu ne morem prodajat elektrike.
Sam prenos iz enega "števca" na drugega je pa enostaven - ta, ki ima viške vpiše email tega kateremu jih pošilja in količino. Potem se zabeleži na obeh koncih (+/-). Prejemniku potem mesečno odštevajo na računu koliko ima še v dobro. Zadeva deluje