Mislim da si nisi dobro prebral vsega skupaj."starim netmetrašem" se bo od marca 2024 šenkalo samo 2 centa / kWh energije. Obračunska moč gre 2-5x gor !! vsem.
Mislim da si nisi dobro prebral vsega skupaj."starim netmetrašem" se bo od marca 2024 šenkalo samo 2 centa / kWh energije. Obračunska moč gre 2-5x gor !! vsem.
Elektrooligarhi imajo premale božičnice, ali kaj se je iz danes na jutri tako spremenilo?
In kako boš recimo pozimi ko so nastavili najvišjo omrežnino, uravnotežil sistem?
Hočem ti rečt, obirajo nas. Čakam samo razglas koliko nagrad si bodo med seboj razdelili.
Če bi se jim šlo za uravnoteženje, ne bi nabili FIKSNI del gor, temveč VARIABILNEGA. Le ta bo pa še vedno “zastonj”.Ne. Eektro sistem je treba uravnotežit. Zmanjšat peake moči. Saj vemo, da ne gre drugače kot s kaznimi
Kot mi je znano imajo nekaj podobnega vsaj že od lanskega leta.Prej sem enkrat vprađal glede teh novih omrežnin, žal mi niste odgovorili.
So te nove cene in bloki omrežnin SLO pogruntavščina, ali je v preostali Evropi to že takšna praksa.
Prej sem enkrat vprađal glede teh novih omrežnin, žal mi niste odgovorili.
So te nove cene in bloki omrežnin SLO pogruntavščina, ali je v preostali Evropi to že takšna praksa.
Da bi jaz imel SE in to meni naredijo, bi pa potem res vse električne porabnike nabil gor. Pa naj se j…
Ljudje naj menjajo TČ? Ti to resno? Da jih bo zeblo? Sploh tisti ki so jih kupili predlani in so praktično nove? Glej navukli so nas na elektriko, zdaj pa dražijo kot norci. To se meni zdi kriminal, pa ti obračaš kakor hočeš.kupil manj močno TČ, ponoči nafilal hranilnik, da boš opoldne dal TČju nekaj kW (ne vsega seveda, ker nimaš tako močnega hranilnka, ker je
ektremno drag), filal BEV bolj počasi - ne na 11kW, kregal otroke naj počakajo z igranjem 1kW PCja igric dokler mama kuha na indukcijski, itn...
BTW... Izkoristek praznjenja baterij je cca 90% in polnjenju enako... Si že izgubil čez palec 20% elektrike...kupil manj močno TČ, ponoči nafilal hranilnik, da boš opoldne dal TČju nekaj kW (ne vsega seveda, ker nimaš tako močnega hranilnka, ker je
ektremno drag), filal BEV bolj počasi - ne na 11kW, kregal otroke naj počakajo z igranjem 1kW PCja igric dokler mama kuha na indukcijski, itn...
Ah dej no...Glej navukli so nas na elektriko, zdaj pa dražijo kot norci. To se meni zdi kriminal, pa ti obračaš kakor hočeš.
Enako je pri štrom vozilih. Časi "zastonj" vožnje se hitro bližajo koncu in bo ven vdarila realnost. Zna biti čez nekaj let dizlaš konkurenčen štromarju ob ceni dizla 3€ na liter
Ljudje naj menjajo TČ? Ti to resno? Da jih bo zeblo? Sploh tisti ki so jih kupili predlani in so praktično nove? Glej navukli so nas na elektriko, zdaj pa dražijo kot norci. To se meni zdi kriminal, pa ti obračaš kakor hočeš.
hranilnik je nekaj nalepšega po leseni žlici ali?
kak bi ti s hranilnikom ponoč polnil teslo?
Podpis.Na koncu bo največji zmagovalec konzervativni uporabnik, ki ni skočil v novotarijo na vrat na nos, sploh tisti, ki menjajo že obstoječe sisteme v hišah.
Koliko primerov vidim, ko 10+ let stare hiše, ki so praktično nove mečejo ven popolnoma dobro delujoče ogrevalne sisteme (olje, drva, peleti, plin,..) in menjajo na TČ + sončna. In to hiše z že dobro izolacijo, dobrimi okni, skratka so grajene energetsko varčno.
In potem jokajo, ker so dali 30k za novo ogrevanje s sončno na strehi in preračunavajo koliko bodo privarčevali letno in cifre niso take kot si želijo. In vse to ko so ravno odplačali (če) kredite za samo gradnjo.
slovenija bi rabla za 500mrd hranilnik... tolk o tem, kolk je hranilnik (v taki obliki kot ga danes uporabljamo, in se oglašuje) uporaben.Zakaj pa ne. Samo dovolj velik mora biti.