Ne. Stari net metering ostane na starem sistemu. za nove SE pa letnega net meteringa pri omrežnini ni več, plača se omrežnina za vse k uporabniku prenesene kWh.Berem tale clanek, pa ne vem ce pravilno razumem. Po novem bomo imeli vsi (torej po starem net meteringu in novem mesecnem netmeteringu) na postavki za poloznico se omreznino za porabljeno energijo?
Zurnal
Če imaš le spodnje snegobrane, pa ti streha (in snegobrani) štrili daleč od hiše (kolenčnega zidu), imaš lahko problem, ko se vsa obtežitev (sneg) zapelje do tega snegobrana čez točko, kjer streha sloni na steni. So že bili primeri, ko je streho "skipalo".Zadnjo čist spodnjo vrsto snegobranov absolutno pustiti.
Si mislil tudi vmesne snegobrane ?
Nekam veliko se mi zdi, ker vem da TČ ti zelo malo kuri. To imaš dosti porabe na račun el. avta ane? Pri nas je letna poraba ~9 Mwh in pride za 2270€ el. položnic zadnje 2 leti , če pa odštejem še nekje 300€ za priključno moč, ki jih morate lastniki SE tudi plačati pridem pod jurja letno razlike napravm SE. Res pa da večino zadnjih podražitev tle še nima nekega vpliva.Za porabljeno elektriko v tem času bi plačali 2850€
a ima še kdo drug težave z solaredge mobilno aplikacijo. Meni že nekaj časa ne kaže porabe. Aplikacija na računalniku pa dela čist ok
HvalaProbaj se odjavit in se enkrat prijaviti v aplikaciji ... Sem imel pred nekaj dnevi tak problem v iOS apliakciji in je to resilo problem ...
Zvečer vsak, ki je zaradi sončne dokupil nek nov porabnik.Ne poznam nikogar, ki bi sedaj porabil več elektrike iz omrežja kot prej