sončna elektrarna

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.658
6.702
113
pri taščici
Ce te prav razumem, si dal še 2k€ poleg SE? Koliko je bila celotna investicija v kako veliko SE. Se pravi z vsem, kar je bilo treba plačati...
Lastnik hise sem 10 let
Ob nakupu je bila ena elektro omara, zdaj jih je 6! Mal je tudi svak kriv ker je stromar.
K strosku lahko pristejes se ene 3 jurje za material za predčasno prekritje (polovice) strehe v lastni reziji. Sicer bi bilo 5+ ko keks.
Tako da 20+ jurjev sem se znebil. Pa se 2.5 x toliko za Teslo ;)

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.860
6.520
113
Nisem tega vprašala... Ni ti treba sicer odgovoriti, ampak a je razumljivo, kaj me je zanimalo? Veliko, predvsem lastnikov starih hiš ima kar dosti za narediti in placati poleg ponudbe izvajalca SE, ampak tega ne povedo, jaz pa mislim, da je to treba ipak upoštevati k investiciji.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.860
6.520
113
Nekaj si dopisal, po tem, ko sem poslala svoj post.
Ne vem pa se, koliko je velika. Tesla nima veze...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.658
6.702
113
pri taščici
Najvecja kar je šla gor na en string.
15.1kw
Al bo samovoljna menjava panelov (Jinko>Omnis power) kaj koristila glede garancije pa ne vem. Proizvodnja je zaenkrat cca 10% manjsa od sosednjih Trina solar.
Moram se z drugimi sosedi narediti primerjavo. Pa bom po novem letu da.bom.imel.se.zimo vkljuceno, ce bodo pozimi slucajno imeli kaj boljši izplen

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.477
10.710
113
Lastnik hise sem 10 let
Ob nakupu je bila ena elektro omara, zdaj jih je 6! Mal je tudi svak kriv ker je stromar.
K strosku lahko pristejes se ene 3 jurje za material za predčasno prekritje (polovice) strehe v lastni reziji. Sicer bi bilo 5+ ko keks.
Tako da 20+ jurjev sem se znebil. Pa se 2.5 x toliko za Teslo ;)
zmagovalec

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.658
6.702
113
pri taščici
Denar mora krozit ;)
Nekateri jejo kaviar, drugi hodijo na Maldive in sejsele, zenske kupujejo cevlje in torbice za po vec jurjev kos, jaz sem si pa teslo omislil na stara leta. Da me se kdaj kdo na hrbet pritisne ;)
Ce si ze kot mulc nisem privoscil ker so bile druge prioritete.
Zdaj sem pa ze tam, ko si reces da s seboj ne bom nic nesel in raje sam uzivam kot pa banke, skladi, financbi svetovalci, zavarovalnice....
Kjer imajo vsi boljse place od mene..
Raje imam SE in Teslo kot pa 70k racunu. Ce bo po sreci in zakonadaja in garancija obstane in velja, potem mi do konca lajfa ne bo treba vec eliko placevat za elektriko.
Dvomim pa da bom docakal dan ko se bo dalo ziveti brez nje.

piagolo

Guru
22. nov 2009
7.005
3.700
113
Denar mora krozit ;)
Nekateri jejo kaviar, drugi hodijo na Maldive in sejsele, zenske kupujejo cevlje in torbice za po vec jurjev kos, jaz sem si pa teslo omislil na stara leta. Da me se kdaj kdo na hrbet pritisne ;)
Ce si ze kot mulc nisem privoscil ker so bile druge prioritete.
Zdaj sem pa ze tam, ko si reces da s seboj ne bom nic nesel in raje sam uzivam kot pa banke, skladi, financbi svetovalci, zavarovalnice....
Kjer imajo vsi boljse place od mene..
Raje imam SE in Teslo kot pa 70k racunu. Ce bo po sreci in zakonadaja in garancija obstane in velja, potem mi do konca lajfa ne bo treba vec eliko placevat za elektriko.
Dvomim pa da bom docakal dan ko se bo dalo ziveti brez nje.
Če hočeš mirno spati in bedeti moraš imeti vse to še dobro zavarovano.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.658
6.702
113
pri taščici
Nimam dobro, ajd poskusam imeti povprecno.(potresa nimam)
Se pa spogledujem, da ne bil imel nič zavarovano.
Ajd avto moras imeti AO. Ampak dokler se bom 2x vec vozil kot sedaj bom pri novem tudi se imel kasko.
Ceprav ce dozivis totalko nepremicnine zna biti hudo. Avto prezivis, ker za jurja dobis drugega. Nepremicnine pa ne za 5..

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.221
1.365
113
Prisli na ogled za SE in mi ponuja Solaredge monitoring za 500€. Sem mislil, da je ta zadeva apriori vkljucena. Se brez tega sploh da naredit?

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Prisli na ogled za SE in mi ponuja Solaredge monitoring za 500€. Sem mislil, da je ta zadeva apriori vkljucena. Se brez tega sploh da naredit?
Smart meter v povprečju stane okoli 130 eur... odvisno od proizvajalca merilnika s podporo RS485 in dobaviteljevih rabatov.... zdaj pa je žoga pri tebi, da ugotoviš, kje je razlika 350 EUR. Navadno je odličen izgovor da "morajo predelati števčno omaro" in potegniti UTP kabel...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Pomoje o temle >> https://www.solaredge.com/en/products/metering-and-sensors/solaredge-home-inline-meter

Grow_your_revenues_with_SolarEdge_Home_Inline_Meter___SolarEdge.png

Ta res stane blizu 500€ ...

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.860
6.520
113
Jaz v nobeni nisem dobila tega, zato sprasujem. Vedno je bil inepro stevec napisan. Solaredge monitoring je pa ime portala, ki je zastonj in neobhoden. Vsak lahko sam naredi, monter pa tudi nekako mora in ni ravno opcijsko. In medtem, ko je strosek prvega nekako vedno tam tam, je zaračunavanje drugega dobesedno kraja, ker to mora narediti. Zato sem tudi tako vprašala, ker nisem vedela tocno oncem je govora.

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.531
267
83
Mešaš Solaredge monitoring in Solaredge meter. Enim s vgrajevali Inepro meter (tudi meni), zadnje čase pa vedno več vgrajujejo Solaredge meter (kar je nekako enako kot Inepro).

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Ja v ponudbo vsi napišejo Solaredge monitor, ko je pa montaža pa dajo noter "xyz" merilnik za 200€...

Pri meni so zmontirali takega ... Ni pa v ponudbi nic pisalo, koliko stane ... Samo nasteto, kaj vsebuje ponudba in skupna cena...

Za tole skatlico je pisalo takole: SolarEdge energijski meter (za merjenje porabe in proizvodnje + regulacija oddaje v omrežje)

Pasted_Image_29__08__23__12_14.png