Se strinjam, ampak čez 12 let bo spet isto izkoristek napram novim slab.po mojem je kar razlika v izkoristkih 12 let vs danes. Verjetno je tu glavni catch.
edit: prebral, ja prav imam.
Sicer OFF, a wc so tud že zamenal?Mal hitr je tole odslužilo"Telekom Slovenije je na Kredarici zamenjal izrabljene 12 let stare sončne paneleFoto: Prenovljena najvišje ležeča sončna elektrarna v Sloveniji
Planinsko društvo Ljubljana Matica, ki je lastnik in upravitelj Triglavskega doma na Kredarici, je celovito zamenjalo sončne celice na tej najvišje ležeči slovenski planinski postojanki, ki se nahaja na nadmorski višini 2515 metrov.novice.svet24.si
kaj pa oni dimnik?
Jest
Uradno seveda ne smes imeti prižgane dokler ti jo ne prevzame predtavnik elektra Lj(gorenjske?)
Odvisno kak stevec imaš sedaj.
Nekateri stevci belezijo oddano elektriko kot prejeto zato previdno! Da ne bos oddajal, na koncu pa placal kot bi jo prevzel.
Kak imas stevec?
Priklopi in opazuj kaj se dogaja s porabo na stevcu.
Jaz sem imel kar priklopljeno od dne ko so jo zmontirali. Pač sem malo manj plačal stroma tisti mesec, ker sem dosti energije porabil, preden bi šla v omrežje.Stevec je Landis+GYR ... in kolikor gledam na mojelektro.si belezi tudi vracanje v omrezje ... Vceraj, ko so priklopili okoli 13-ih, se je zacelo tudi belezenje ... Jaz sem potem okoli 19ih izklopil SE ... kot je bilo dogovorjeno ...
Poglej priponko 70994
lupat hočejo, ne se dat.Stevec je Landis+GYR ... in kolikor gledam na mojelektro.si belezi tudi vracanje v omrezje ... Vceraj, ko so priklopili okoli 13-ih, se je zacelo tudi belezenje ... Jaz sem potem okoli 19ih izklopil SE ... kot je bilo dogovorjeno ...
Poglej priponko 70994
Je pa ze danes prisel nekdo od Elektro, samo me ravno ni bilo doma. Je zena rekla, da je samo pogledal omarico (zunanjo z glavnimi varovalkami in notranjo, kjer je stevec) ... in je rekel, da bo potrebno se na zunanji omarici posodobit, ker so menda ze oslabljeni kontakti... Zena je nekaj tudi omenila, da je omenil nek strosek 1500€ ... Ceprav se mi zdi to cudno... Do stevca je vzdrzevanje omrezja njihova stvar ... Saj je na poloznici placuje nek del tudi za to ... (omreznina, mesecno nadomestilo,... ???)
Jaz sem imel kar priklopljeno od dne ko so jo zmontirali. Pač sem malo manj plačal stroma tisti mesec, ker sem dosti energije porabil, preden bi šla v omrežje.
Elektro pa je iz moje SE dobil nekaj kWh zastonj štroma...
(Ni pa to nasvet, da naredi enako...)
lupat hočejo, ne se dat.
Jaz sem slišal, da so nekja časa zaračunavali menjavo števca (300€), ker pač morajo dati noter takega, ki omogoča komunikacijo, da sproti sporoča stanje.
Ampak potem se je folk zbunil in pri meni (lani) tega stroška ni bilo. Sem imel že prej digitalni števec ampak so mi ga vseeno menjali, ker mora imet drugačen firmware...