Saj verjetno je bil tudi prvic, ko je bil vzpostavljen prikljucek, stevec placan... Samo je tega ze vec kot 50 let ... in vmes je bil stevec ze parkrat menjan... Ce se prav spomnim, da se menjajo na 10 let ...
Števci(tudi starejši daljinski) omogočajo vračanje proizvedene elektrike, ampak elektro zahteva da je števec sedaj novejši od 12/2021 (se mi zdi), saj ta omogoča tudi samodejni odklop ob prekoračitvi. Meni so ga menjali iz 2019 na 12/2021 (števec je pa načeloma enak, lče z drugim FW).
Stroška nisem imel, tako da ne vem od kje jim 1,5k€...
Na vrata zunanje omare najbrzKam pa so ti potem montirali reset tipko?
ampak, a ni tipka vezana na števec, ki pa je znotraj hiše?Na vrata zunanje omare najbrz
Na vrata zunanje omare najbrz
Dvomim da bodo prevzel elektrarno s stevcem v hiši..
Soglasja izdajajo DSOji (Elektro Lj, Elektro Mb ...). Sodo je pa "krovna organizacija" nad njimi. In ja, SODO nekaj določi, Elektri vsak malo po svoje, rejonic pa itak čisto po svoje. In če se jim zameriš ...Pa ne me.basat, torej vsak rajon si po svoje pogoje postavlja.
Pa vsa soglasja izdaja SODO..
Zna biti, da je omarica prestara (in s prestaro robo noter), da bi želeli priključit. In zahtevajo novo omarico (s števcem zunaj), recimo. In to si znajo zmislit pred priklopom, že po izdanem soglasju. In če ne narediš, pač ni priklopa.Me je klical iz Elektro, ko sem bil ravno na dopustu in je obdeloval mojo vlogo… in je vprasal to glede omarice… pa sem vprasal, ce je to kaksen problem, pa je rekel, da ne… Cez kaksen teden sem potem dobil soglasje…
Tudi pri zenini sodelavki, ki zivi nekaj km od nas, je podobna situacija in jim ni bilo treba prestavljat omarice, pa ze nekaj mesecev obratuje SE pri njih…
Sem sedaj zeno vprasal, kaj je rekel ta, ki je prisel pogled, ce je slucajno omenjal to, da bi bilo treba prestavit stevec… pa je rekel, da ostane tako kot je… le da bi bilo treba posodobit zadeve v zunanji omarici… Meni po telefonu ni omenil nic kaj bolj konkretnega…
Zna biti, da je omarica prestara (in s prestaro robo noter), da bi želeli priključit. In zahtevajo novo omarico (s števcem zunaj), recimo. In to si znajo zmislit pred priklopom, že po izdanem soglasju. In če ne narediš, pač ni priklopa.
Lastnik hise sem 10 letCe te prav razumem, si dal še 2k€ poleg SE? Koliko je bila celotna investicija v kako veliko SE. Se pravi z vsem, kar je bilo treba plačati...