Bluzi si ti?Rabis pa racun za.material.
A si ga ukradel!?
To ni stvar FURSa ampak prodajalca in tebe.
Bluzi si ti?Rabis pa racun za.material.
A si ga ukradel!?
Ne vem, a ti to kradeš?Rabis pa racun za.material.
A si ga ukradel!?
Pred frizerskim salonom. Če se ravno zgodi čudež.Zanima ga celo račun od frizerke. Da ne bos presenecen.
Pooblaščeni električar, jih ima veliko to pooblastilo. Ni od Elektra. Načelno bi naj to naredil tisti, ki je postavljal celo instalacijo oz. od njega naročen človek, če on tega nima. Problem bo, če boš delal sam, da ti oni zaupa, da je vse OK.na prejsnji strani omenjene "meritve".. kdo to izvede? izvajalec? od elektra clovek, ki me je priklopil?
kako to dejansko izgleda? dobim kaj v roke?
ne spomnim se...
Ja jaz vse v lastni režiji do tipke na PMO omari. Ne nisem električar.Malo off. Je kdo postavil sam SE oziroma recimo postavil panele in pripadajočo infrastrukturo do razsmernika in vklop le-tega v omrežje prepustil firmi, recimo zaradi soglasij in dovoljenj?
Električar od elektra na švarc.Mogoče je že bila debata ampak 170 strani ..... Torej postavili mi bodo sončno elektrarno. Pogoj je da prestavim števec iz notranje strani na zunanjo stran iste stene. Svetovali so mi, da je najbolje, da to naredi elektro lj, da potem ne težijo kako je vse narobe .... Sem jih poklical in dobil predračun 1300 eur + zidarska dela 730 eur (za zidarja sem se zmenil sam z zidarjem, ki mi ga je predlagal tip na elektru, češ da bo ceneje, ker če se menim z njimi za na ključ bodo zidarska dela še 20% dražja, delal bo pa isti zidar) Vse skupaj se mi zdi precej zasoljeno. Kako ste to ostali naredili.
Mi smo prestavili omarico + še novi kabel nekje 70 metrov 70mm², izkop za stigmaflex je bil 250 eur v lastni režiji, cevi niso nek poseben strošek, elektro je dobavil kabel in potrebne sponke, novo ležišče varovalk in še par malenkosti in je bilo to nekje 1200 eur, za omarico (dve omarici, ker imam zraven še eno za priklop agregata) in vgradnjo pa še sedaj nimam računa lokalnega električarja. Ne utegne Računam tam nekje jurja, morda še nekaj čez z vsem delom, štemanje prevezava elektrike, prestavitev števca itd...Mogoče je že bila debata ampak 170 strani ..... Torej postavili mi bodo sončno elektrarno. Pogoj je da prestavim števec iz notranje strani na zunanjo stran iste stene. Svetovali so mi, da je najbolje, da to naredi elektro lj, da potem ne težijo kako je vse narobe .... Sem jih poklical in dobil predračun 1300 eur + zidarska dela 730 eur (za zidarja sem se zmenil sam z zidarjem, ki mi ga je predlagal tip na elektru, češ da bo ceneje, ker če se menim z njimi za na ključ bodo zidarska dela še 20% dražja, delal bo pa isti zidar) Vse skupaj se mi zdi precej zasoljeno. Kako ste to ostali naredili.
Omarica je dobrih 300 evrov (pl3nt,)Mogoče je že bila debata ampak 170 strani ..... Torej postavili mi bodo sončno elektrarno. Pogoj je da prestavim števec iz notranje strani na zunanjo stran iste stene. Svetovali so mi, da je najbolje, da to naredi elektro lj, da potem ne težijo kako je vse narobe .... Sem jih poklical in dobil predračun 1300 eur + zidarska dela 730 eur (za zidarja sem se zmenil sam z zidarjem, ki mi ga je predlagal tip na elektru, češ da bo ceneje, ker če se menim z njimi za na ključ bodo zidarska dela še 20% dražja, delal bo pa isti zidar) Vse skupaj se mi zdi precej zasoljeno. Kako ste to ostali naredili.
Power DC Maximum (STC Module) 16850 WKsz
Dokupili bi 2 kw SE, zdaj je gor 13.95. 3x25 varovalke.
Imamo pa samo 12.5 kw razsmernik SolarEdge. Bi bilo to dovolj? Takrat sem navijal za 15 kw, pa so rekli, da je ta cisto dober.
Da imaš razsmernik 12,5 kWAha, tnx. Kaj pa ta output power pomeni?