sončna elektrarna

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.162
2.472
113
OK pa iz principa.

Saj jaz tudi nisem rekel, da moja pa je DDV free, samo povem kaj se dela trenutno in to imam info iz več prvih rok - seveda ne pri genijih, elektrih,... ampak milijonu malih "neodvisnih" monterjev.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.857
6.517
113
Pa lahko bi folk že pocasi se naučil, da neha popuste kupovati. Vazno, je koliko je koncu nekaj stane in cene se ne niza z goljufanjem (nikogar, ne izvajalca, ne države, idealno bi bilo tudi ne sebe, ampak tu je več svobode). Eno pravilo, ki pokrije vse situacije.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.162
2.472
113
Verjetno je lepo bit idealist, jaz sem nehal pred kakimi 30 leti.

Neplačilo DDV nima veze s popusti, ampak zgolj z 9,5% nižjo končno ceno, ki je izpogajana že prej.

kajote

Fizikalc
11. dec 2007
390
178
43
in ste lepo dali idejo davčni službi, da pridobi seznam vključenih v elektro omrežja in preveri račune izdelav sončnih elektrarn ... :), pol se pa obračuna DDV pa kazen prejemniku in kazen izvajalcu... skupaj skoraj na 22% davek... :p

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.162
2.472
113
in ste lepo dali idejo davčni službi, da pridobi seznam vključenih v elektro omrežja in preveri račune izdelav sončnih elektrarn ... :), pol se pa obračuna DDV pa kazen prejemniku in kazen izvajalcu... skupaj skoraj na 22% davek... :p
A je lastna izvedba prepovedana?
A je hranjenje računov doma obvezno?

Ne bluzi.

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.211
113
Saj ne, da se bo to res zgodilo, ampak tudi če bi se, kje je problem? Aja, sem pozabil, utajevanje davkov je nacionalni šport in bog ne daj, da bi se koga našlo :bonk:

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.857
6.517
113
to pa ni res. bog ne daj, da se najde mene oziroma meni teži nekaj in nagaja. vse ostale pa na križ pribit, javno linčat in popolnoma diskreditirat. povprečje je treba vzdrževat. je treba drugje tok bolj pritisnit, da se lahko pri meni neha potem.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.857
6.517
113
Kolikor mi je znano, lahko v samogradnji narediš vse. od papirjev do izvedbe, za meritve pa rabiš štromarja.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.162
2.472
113
Malo off. Je kdo postavil sam SE oziroma recimo postavil panele in pripadajočo infrastrukturo do razsmernika in vklop le-tega v omrežje prepustil firmi, recimo zaradi soglasij in dovoljenj?
Zakaj bi še to dal firmi?
Vklop itak izvrši Elektro, vso napeljavo jim pripraviš, ali pa jo oni naredijo po predračunu.
Edino kar res rabiš papir so meritve, ki jih po vklopu dostaviš na Elektro.